סוגיית המשוגעים.

dansha

New member
סוגיית המשוגעים.

דמיינו לעצמיכם בית משוגעים בו גרים שני משוגעים שחיים כל אחד בעולם משלו, משוגע א´ אובססיבי לגבי בלונים ומשוגע ב´ אובססיבי על סוסים. משוגע א´ מחזיק בידיו בלון גדול, הוא ניגש למשוגע ב´ שמטפל בסוס שלו ושואל אותו "תגיד, מה אתה אומר על הבלון שלי?" משוגע ב´ שאובססיבי לסוסים, רואה מול העיניים שלו משוגע שמחזיק סוס ושומע את השאלה "מה אתה אומר על הסוס שלי?" הוא עונה לו "זה סוס יפה אבל שלי יותר יפה" משוגע א´ כמובן שומע את משוגע ב´ אומר "זה בלון יפה אבל שלי יותר יפה" וכך הם ממשיכים כל חייהם. כל אחד מדבר על מציאות אחרת ומפרש את המציאות לפי ראות עיניו. ואולי אני כתבתי פה משהו אחר לגמרי ואתם קוראים את מה שאתם רוצים לקרוא? ואולי כולנו משוגעים? אולי, אבל לא נראה לי

love_asp

New member
הגיוני, אבל

יש עם זה בעיה: נניח שיש חמישה משוגעים - שניים אוהבים סוסים, שניים בלונים, ואחד ארנבים. בא מר-ארנבים ומציג בפני ארבעת-חבריו את הארנב החדש שלו: שני אלה עם הסוסים יאמרו אחד לשני - אכן - זה סוס. השניים של הבלונים יאמרו אחד לשני - אכן - זה בלון. יכול להיות שיש קבוצות של אנשים שרואות את המציאות אחרת, אבל הם כל כך גדולות ומספרם כל כך קטן. אחרת איך כולם מדברים על אותו דבר? .

IC4

New member
אין בזה ממש בעיתיות

ואני פעם חשבתי על משהו כזה רק מבחינה של שימוש בחושים שלנו ולא מבחינת פירושים כלומר מה שאני רואה כחול בעצם בנאדם אחר שמתיחס לאותו צבע רואה את זה בתור צבע אחר (נגיד חום) אבל בשבילו זה כחול או שצלילים נשמעים בצורה שונה לחלוטין ולעולם אי אפשר לדעת אם זה אכן אצל כל אחד שונה או אצל כולם אותו דבר וזה בעצם גם ממש לא משנה, DOES IT? "how did the machines know what chicken taste like?"

S__A

New member
נזכרתי במשהו שאבא שלי סיפר לי ..

זה כמו שצייד, אין לו ממש השכלה וכל זה, אז הוא ינסה לקשר כל דבר לתחום המקצוע שלו, כלומר אם מישהו יבוא וידבר איתו על פוליטיקה, אז הוא יקשר את זה לצייד וכו´ וכו´ .. ויש גם שאלה : איך מתקשר למאטריקס, או שמא זוהי קונספירציה ??

Efrat*

New member
הממ... לדעתי נפתרה הבעיה...

בחלקיות... אם היתה פה בכלל בעיה.. בכל אופן עצם העובדה שכולכם כולל אותי, משרשרים להודעה הזו, תגובה רלוונטית, זאת אומרת שכולנו קראנו את ההודעה והבנו אותה נכון... או שלא נכון, אבל באופן זהה... ככה, שהקונספירציה הזו, לנסות לשכנע אותנו שבעצם כל אחד יכול לחיות בעולמו שלו, גם אם הוא שפוי לחלוטין... כשלה !! הממ... נראה לי.. בכל מקרה, רעיון יפה.. ואם בכלל, החייזירים, החוצנים של המימד האחר, שתלו אותנו פה רק כדי להפיג קונספירציות שכאלה.. מה אז? אהה..?

time to fly

New member
ואולי את סה"כ סוכנת של המטריקס

שבאה לפה לשכנע אותנו שכולנו הבנו הרי הרעיו של הקונפירצייה היה שכולם כן מתקשרים, וכל אחד שומע את אותם מילים אך עדיין מבין את מה שהיה צריך להבין בעולם המושגים שלו. וזה לא ככה בחיים? הייתי במסיבה פעם, וחבר שלי דיבר איתי לאחר מכן ניהלתי שיחה עם כמה אנשים וציטטתי את מה שחבר שלי אמר לי בחור אחר ישב שם ואמר לי שהחבר שלי אמר משהו שונה לחלוטין ככה זה בחיים כל אחד מבין את מה שהוא צריך להבין מקיש ויוצר אסוציאציות משלו לפי מילים מסוימות שהוא בוחר להוציא מפיסקה ובוחר להתמקד רק בה כי היא מזכירה לו דברים מהעבר (או שמה המטריקס שתלו בו את האסוציאציה הזאת כדי שלא יקשיב לשיחה וייצא ממנה)

RedStorm

New member
לדעתכם אתחנו חושבים לפני שאחנו

מדברים... בעקרון הדיבור הוא מין רפלקס כזה... לא תמיד כמובן! אבל אנחנו לא חושבים יותר מדי לפני כל משפט

Efrat*

New member
יותר מידי ?!?!

הממ.. לא ממש, רובנו לעניות דעתי, מדשברים יותר מידי לפני שהם בכלל מתחילים לחשוב.. אבל ת´אמת זה כבר ממש לא קשור לקונספירציות.. זה סתם מוח מעוות... הממ.. או שבעצם.. עיוותו לנו אותו ככה כדי שלא נחשוב?? ורק נדבר, ואז אחרים יבינו מה שהם רוצים? הממ.. טוב, זה כבר מסובך מידי למוח המעוות שלי.. אפרת

badphish

New member
רגע

הוא לא אמר שמה שהוא דיבר עליו זה שאנחנו חושביםשאנחנו רואים את אותו דבר כל הזמן?

למעלה