סוגיית השקדים- שתי שאלות חשובות|בלו

זוהרה 5

New member
סוגיית השקדים- שתי שאלות חשובות|בלו

שלום רב לפורום המקסים הזה וצהריים טובים, יש לי שתי שאלות בקשר לשקדים: 1. מה עדיף לאכול מבחינת ערך תזונתי- שקדים טבעיים (לא קלויים במלח) מקולפים אחרי שהושרו במים במשך יום או עם הקליפה? הסיבה שאני שואלת היא שקראתי במקום אחד שהקליפה מזיקה כי היא משפיעה לרעה על בלוטת היוד (תירוקסין) שקשורה לתהליכי חילוף החומרים) אך מצד שני קראתי כי יש בקליפה הרבה אנטיאוקסידנטים). כמו בכל דבר יש דעות לכאן או לכאן אך אשמח אם למישהו יש ידע בנושא... 2. אם בחרתי באופציה הראשונה של השרייה במים- האם זה משנה אם זה מים קרים או רותחים? מים רותחים מאיצים את תהליך ההתרככות של הקליפה ואז אפשר לקלף מהר יותר ולא אחרי יום- יומיים, אך אולי המים הרותחים פוגעים בערך התזונתי כמו שקורה לחלק מהמזונות בתהליך הבישול? תודה וכל טוב, חג אביב שמח לכולם! זוהרה.
 
למעלה