סוגיית ה "יש לכם ילדים... ? "

יבוא לך

New member
סוגיית ה "יש לכם ילדים... ? "

בסוף השבוע יצא לי ולבעלי לפגוש מכר מהצבא עם אשתו ושני זאטוטים. הוא חשב שאנחנו מסתובבים בלי, כי שלנו אולי גדולים יותר משלו (כי הוא התחתן אחרינו)... מיד הרגשתי צורך לתקן אותו ולהגיד "לא, לנו אין ילדים". השתיקה הייתה רועמת ונאלצתי להגיד "בינתיים...". אני ממש הייתי נבוכה מעצמי, שעות אחרי המפגש. אני מאוכזבת מזה שאני לא עומדת על שלי, על שאיכפת לי ונראה שתמיד יהיה לי איכפת מה אנשים אחרים חושבים. דרוש לי רעיון טוב לתשובה האולטימטיבית ל "יש לכם ילדים ?"... נמאס לי לנתח שעות אחרי, מה אמרתי ומה חשבו על זה... אני צריכה תשובה טובה. יש למישהו רעיון ???

I s t a r

New member
תשובות....

"לא" " לא לא לא". "ממש לא". "חלילה וחס. את זה אני משאירה לכם." כמובן בחיוך וברוח טובה. כל מה שבא אח"כ פשוט לחזור על המשפט " כל אחד ומה שטוב לו- תחיו אתם כמו שטוב לכם ואנחנו כמו שטוב לנו". נקודה. אין לך על מה להנתצל וכמה שיותר תמהרי להגדיר את העמדה שלך, כך מהר יותר תעביר את המשוכה הזו.

QueenOfMagic

New member
אני חושבת

שאם את לא רוצה להגיד שאין לך ילדים ולא יהיו את לא חייבת. אם את מרגישה רע עם זה שאת צריכה לשקר ואת לא אוהבת להיות "בארון", אש שני את זה. תשובה? "לא בוער לי שומדבר" "יש לנו בעיות פוריות" <- רצוי למישהו זר שלא תראי שוב ולא למכרים. "אני פשוט לא מוכנה לילד" "אני לא רוצה ילדים, אין לי את האומץ הזה" "לא, תודה"

השעועית

New member
יש לנו בעיות פוריות לא נשמע לי טוב

כלומר: להגיד את זה. אם זו סיסבה אמיתית גם לא. אני לא אמרתי את זה לפני שהיו לי ילדים ושהיינו בטיפולים, כי לא רציתי שישאלו עוד שאלות מעצבנות. ואנשים שואלים: "של מי הבעיות?" "אתם עושים הפריות?" "מה הרופאים אמרו?" זה לא עיניין של אף אחד. וגם זרים, מנסיוני המר, נכנסים לך לחיים ולמיטה. גם אם זו לא אמת לא צריך לענות ככה. כי זה רק יביא לנדנוד יתר של אנשים וזה מעצבן מאד.

Arfilit

New member
יתכן ש -

שהשתיקה הרועמת יכול והיתה ממבוכה - מתוך מחשבה שאולי הם פלשו לשטח פרטי במיוחד (נגיד - אם יש לכם באמת בעיית פוריות - מי שפוגש אתכם פעם בחמש שנים במקרה ברחוב - ירגיש ממש לא נעים אם הוא מתפרץ בטעות לנושא הזה).

האמת, עדיין לא הגענו לשלב הזה

בינתיים רוב החברים שלנו עוד בדרך לחתונה או בדרך לילד הראשון (יש מאלה ויש מאלה). השאלה מגיעה בעיקר בשיחות חולין בעבודה, אבל מכיוון שהתחתנו רישמית רק בקיץ האחרון, אז התשובה 'לא' לא נשמעת כל כך לא צפויה. מצד שני, אנחנו מאד מתקרבים לשלב שבו זה כבר כן יהיה 'אישו'. אפילו היום אני מקבלת תגובות בסגנון 'לא כדאי לכם לחכות הרבה' וכדומה. גם אני כבר מצאתי את עצמי בסיצואציה של להגיד 'לא .... עדיין'. וכן, גם אני מרגישה מוזר עם זה. אמנם לי יש תמיד את הדבר הנכון לומר, מפני שבעלי עקר (ואין לו בעיה לומר את זה לכל מי ששואל), אז אני תמיד יכולה להשתמש בזה בתור תירוץ. אבל בכל זאת, גם כשאני אומרת את זה, אני מרגישה רע. הייתי מעדיפה בהרבה להיות מסוגלת לומר בטבעיות 'בעלי עקר ואני לא רוצה ילדים'. לצערי, תשובה כזו מיד תהפוך את העניין לכזה אישו, שאני לא אדע איך לצאת מזה.

gertrude

New member
אין לי ממש תשובה טובה

פעם היתה לי תשובה נחרצת לשאלה הזו, היום כבר לא. עד לפני חודשיים בערך הייתי אומרת לך, בלי לחשוב פעמיים, לענות לכל השואלים, המתעניינים, דורשי טובתך וסקרנים מזדמנים את התשובה הפשוטה אך המפליאה "אני לא רוצה ילדים". זה מה שאני תמיד עשיתי וזו תמיד נראתה לי התשובה המובנת מאליה ובעצם, היחידה האפשרית. שנים זו היתה התשובה שלי לכל נהג מונית סקרן, דודות דאגניות, מכרים ומחרחרי משפחות אחרים. תשובה זו היתה לא רק האמת המובנת מאליה, אלא גם דרכי להפיץ את הבשורה: להגיד "הנה, תראו, אפשר גם אחרת" או "אני לא רוצה ילדים ובכל זאת אני לא מפלצת טורפנית, נכון?" או "תראו איך העולם לא מתמוטט גם כשאנשים שונים בוחרים צורות חיים שונות, נחמד, לא?" וכן הלאה. לפני כמה חודשים זוגי ואני קנינו דירה בבניין רב דיירים צעירים עם תינוק-אחד-קטן-ועוד-אחד-בדרך-ברוך-השם. כחובבת יחסי-שכנות קרובים הנחתי שיהיה מקסים: מלא אנשים צעירים וחביבים באותו מקום מביאים, בדרך-כלל, להרבה אנשים שנחמד לשתות אתם קפה, להלוות כוס סוכר, לחלוק בישולים ולהשקות עציצים כשנוסעים. הבעיה כנראה התחילה כשהשכנה שצמודה לי לקיר הסלון באה להכיר את השכנים החדשים, כלומר אותנו. היא ישבה, שתתה קפה, כירסמה עוגייה וזעקה "אבל זה לגמרי חולה נפש!" כשאמרתי שאנחנו לא רוצים ילדים. אחד החסרונות של מגורים בבניין כזה, הוא שגם שאר השכנים חולקים כנראה את אותם יחסי קפה-בישולים-כוס סוכר שדיברתי עליהם קודם, וכך קרה שכולם ידעו שאנחנו מפלצות חסרות-לב שלא רוצות תינוקים חמודים עוד לפני שהכירו אותנו. הם כולם מהנהנים יפה במדרגות, אבל נראה לי שהם יעדיפו לעקור לעצמם את הטחול לפני שיבקשו ממני לשים עין על הילד כשהם יוצאים לסידורים או להזמין אותי לקפה ועוגה של סתם. וזה ממש עצוב לי מאד. בקיצור, באופן אישי הגעתי למסקנה שאולי לא תמיד כולם חייבים מיד לדעת עלי הכל בשם האמת והצדק וקידום השיח. אולי יש מקום לשיקול דעת. באופן כללי אני משתפת היום בעניינים האלו נהגי מונית ואנשים אחרים שאתם יש לי מערכות יחסים עמוקות אך קצרות-טווח וברות-ניתוק או אנשים שקרובים אלי. את כל השאר - שכנים, דודות רחוקות, חברים של ההורים, קרובים של בן-זוגי, קוסמטיקאיות ובעלי מכולות שכונתיות - כל אלו שיכולים להזיק לאיכות-חיי היומיומית מחד ושממש לא אכפת לי מהם מאידך, לא יזכו אלא בתשובה חד-משמעית ממשפחת ה"המממ..." (למשל: -"מזל שבדירה שלכם יש מקום לחדר ילדים". ותשובתי הנחושה: "הממממ..." או לחילופין "הרררר..." או אפילו "גההה..."). שאלות דומות אחרות יכולות לקבל את התשובה "אולי פעם" או "בינתיים זה ממש לא רלוונטי" או "נִראה" הקלאסי. אני לא גאה בעצמי על ההחלטה הזו ואני גם לא בטוחה שאצליח ליישם אותה, אבל זה מה שיש לי כרגע. מאחלת לך הצלחה ומקווה שהפורום שלנו יעצים אותך בדרכים שונות ומגוונות
.

I s t a r

New member
קצת נשמע כאילו

עברת דירה לאיזה רובע באיראן. עצוב מה שאת מספרת.

gertrude

New member
כן, זה די עגום

והעלילה כולה מתרחשת דווקא בשכונה בורגנית למהדרין בירושלים (אולי צריך לקרוא לזה "לא, בלי בתי").

I s t a r

New member
גרטרוד

אם אותה שכנה קראה לזה "מחלת נפש" היא כנראה באה מסביבה מאוד מאוד עתיקה ומוגבלת מבחינת חשיבה והתפתחות. אבל זה לא אומר שכל השכנים חייבים להיות כאלה. אולי את נחפשת למסקנה הזו ובעצם את מסיקה מסקנה על סמך ההרגשה האישית שלך? בכל זאת,זה לא איראן ואני רוצה להאמין שיש אנשים בישראל שהם מספיק פתוחים ונאורים כדי לקבל משהו אחר- ואני יודעת שיש כי כל חברותיי כאלה וכן המון אנשים שאני מכירה.

gertrude

New member
כן...

בוודאי שיש בישראל אנשים פתוחים ונאורים, הם פשוט לא גרים בבניין שלי למרבה הצער.

prizman

New member
הבניין שלי

הוא בת"א, ארבע כניסתי, דו קומתי, זוג דירתי לקומה. שכונה חצי יאפית, חצי עתיקה ואני. כששיפצתי את הדירה לפני המעבר באו כל השכנים לראות מי המטורף שהופך דירת שלושה חדרים לשניים ושובר את כל הקירות. לא כאן המקום לספר על מסעות השיכנוע של כל דתיי השכונה שאשים מזוזה בכניסה לבית (שנכשלו אגב), מה שכן רלבנטי הייתה השאלה "ואיפה אישתך והילדים?" וכשעניתי שאין אמרו בעזרת השם גם זה יגיע. עניתי שממש לא. כמובן שהשאלה חזרה על עצמה ברחוב ובמכולת ובכל מקום אפשרי. גם התשובה כמובן. הזוג מולי בני למעלה מ 60, מרובי ילדים ועוד יותר נכדים כמובן. אחד העוללים כשאך החל לדבר לימדו אותו את שמי כך שכל פעם כשחלפתי לידם הוא היה קורא לי ואני מתעלם. יום אחד שמעתי אותם אומרים לו להפסיק כי אני לא אוהב ילדים. הסתובבתי ואמרתי נכון ואכן זה פסק. אנחנו באחלה יחסים אבל יותר הם לא תוקעים לי את העוללים מול הפרצוף. זהו.

isola bella

New member
תגובה

שלום לך אני אישית מכירה זוג שעובד עם אחותי ואשר נשוי למעלה משלושים שנה ואין להם ילדים...,ואותי זה ממש לא מעניין למה במיוחד שאחותי ואני בילינו עמם מספר פעמים בהופעות ו/או אופרות והם נראו כזוג שחי וממש טוב לו... . לי נראה שאני הייתי מגיבה לסוגיית ה"יש לכם ילדים?" לאנשים זרים שהם אינם קרובים לי בתשובה הפשוטה "לא, אין לנו ילדים." וישר מעבירה נושא ולא הייתי מאפשרת להם לפתח איתי שיחה על הנושא בדיוק כפי שלא הייתי מאפשרת להם לפתח איתי שיחה בנושאים מאוד אישיים אחרים כמו: מה מצב חיי המין שלי ו/או מה המצב אצלי בעו"ש...,כי באמת נראה לי שאין טעם להכריז על משנתי (= אני לא רוצה ילדים כי אני לא רוצה.נקודה) לפני כל מאן דבעי. לגבי אנשים שהם קרובים, מי שאינו מקבל אותי כמו שאני, כולל הדיעה/ההרגשה ה'מוזרה' שלי אודות אי רצון בילדים משלי אולי עדיף לי ולו/לה שלא נהיה בקשר קרוב... . לגבי הורים ו/או בני משפחה הם פשוט יצטרכו להתרגל ל-מה שאת ובן זוגך, וגם להם אפשר לומר בפשטות "לא,אין לנו ילדים ואנו לא מעוניינים לדון בנושא" וישר להעביר נושא באסרטיביות. איזולה בלה (שלעיתים קרובות מדי נדהמת שוב ושוב מחטטנות של אנשים בארצנו הקטנטונת)

karnity

New member
תשובות ...

ראשית, עלינו לזכור שאנחנו לא חייבים הסברים ו/או הצטדקויות לאף אחד על הדרך בה בחרנו! עם זאת, גם אני חוטאת מידי פעם ב"בנתיים" - בעיקר, באותם מקרים שאין לי כוחות להתמודד עם הזעזוע, הויכוח המיותר, העצבים ושאר המילמולים והמבטים שבאים אח"כ ... אז בכל פעם אני בוחרת כיצד לענות; אם כשבא לי לחרחר מריבה או אם כשבא לי שיחשבו שאני "נורמלית" ... הכי חשוב לדעתי, לסלוח לעצמך על ה"חולשה" ... לא תמיד אנחנו חייבים להציג את הצד החזק, לפעמים ממש נוח להיכנס לנישה שמצפים ממך בידעה שלא באמת אנחנו שם והצלחנו "לעבוד" על כולם...

התנצלות:

אם מישהו נפגע מהתנסחותי אני מתנצל. התשובה באה להלבין פני מי שבא להלבין פנינו. לא איחול ולא משהו רע. צר לי אם לא הובנתי או מישהו נפגע.

Arfilit

New member
לא חייבים להניח

שכל פניה אליך בענין ילדים נועדה להלבין את פניך. השאלה "האם יש לך ילדים" נשמעת לי כמו שאלה חברתית מקובלת ולגיטימית. השתיקה שאחריה - כפי שהערתי קודם בשרשור - לא חייבת לבוא ממקום שיפוטי בהכרח. דוגמא שנתתי לכיוון אחר - מבוכה מתוך חשש שנכנסו בטעות למקום פרטי ומביך.

למעלה