סוגיית שירות מסוג אחר

a wild rose

New member
סוגיית שירות מסוג אחר

אני רוצה לשתף במשהו ולקבל חוות דעת כלליות, אחרי חוויה שעברתי עם נותנת שירות מהסוג ה"פרטי/האישי", ואחרי שדיברתי עם חברה על הנושא והתברר שאנחנו מעט חלוקות בדעתנו בנושא הזה:

נותנת השירות הספציפית הזאת היא סוג של יועצת אלטרנטיבית, פניתי אליה במטרה לקבל ייעוץ מסוים וסיוע טיפולי, הסברתי לה את הרקע שלי ומה הביא אותי אליה - עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיה התחילה כשלאחרונה בתור חלק מהייעוץ היא העלתה אופציות טיפוליות שלא מתאימות לאורח החיים שלי, הציגה אלמנטים מסוימים ככאלו שדורשים שינוי למרות שלדעתי הם לא דורשים את זה והשיא - היא העבירה ביקורת על משהו חיובי בחיים שלי וטענה שזה הרסני עבורי ואני חייבת להפסיק עם זה - ובשביל ההמחשה אשתף שמדובר בהתנדבות שאני מבצעת כבר שנים שהפכה לחלק מהחיים שלי, והיא טענה שזה איום ונורא (במילים אלו), ושזה חוסם לי את האנרגיות החיוביות ומזרים לי אנרגיות שליליות ושאין שום סיבה שאני אקח על עצמי צרות של אנשים אחרים ואשאב לתוכי את האנרגיות השליליות שלהם. עם כמה שאני מאמינה באנרגיות ובגישה הזאת באופן כללי, במקרה הזה זה בדיוק ההפך - ההתנדבות עושה לי רק דברים חיוביים ולמרות שבמסגרת הזאת אני באמת נחשפת לצרות של אנשים, אי אפשר לקרוא לזה "לוקחת על עצמי" את הצרות שלהם ומה שיותר קורה זה ההפך - אני גם עוזרת להם להתמודד עם הצרות וגם אני כל פעם מחדש מקבלת פרופורציות וקולטת שהמצב שלי ממש טוב יחסית לאנשים אחרים ואני מרגישה שזה מאזן אותי. כשניסיתי להסביר את זה למטפלת, יחד עם הסבר למה דברים אחרים שהיא אמרה לא מתאימים, היא לא הסכימה איתי והתעקשה מולי וחתמה את העניין באמירה שאני באתי אליה כי היא בעלת ידע וניסיון, ולכן כדאי שאני אקשיב לה ואיישם את מה שהיא אומרת לי (היא אמרה את זה בצורה נעימה, אבל זה הרגיש מאוד לא נעים).

החברה ששיתפתי אותה נוטה להסכים עם המטפלת, והיא אמרה שדווקא בגלל שאני משלמת לה והיא עובדת בשבילי, היא לא אמורה לעשות את מה שאני רוצה ומבקשת (מה שהייתי עושה בלעדיה) אלא את מה שנכון לפי הידע שלה, ואם היא מאמינה שדברים שאני עושה הם לא נכונים ולא טובים היא אמורה במסגרת התפקיד שלה להגיד לי את זה ולהנחות אותי איך לשנות. אני חושבת שאני עדיין מכירה את עצמי יותר טוב ויודעת איך אני מרגישה ומה הולך בחיים שלי, ואני לא אמורה ללכת אחרי כל מה שהיא אומרת בצורה עיוורת רק בגלל שהיא בעלת ידע וניסיון. אני גם חושבת שיש מקום להקשבה מלאה מצידה ולעבודה "ביחד", ואם אני מסבירה לה שההתנדבות עושה לי טוב היא אמורה להקשיב לי ולא לשלול לגמרי כי מהצד נראים לה דברים אחרים, ודווקא בגלל שאני משלמת לה והיא "עובדת בשבילי" היא אמורה להיות יותר קשובה וללכת איתי בדרך שלי.

מה אתם אומרים? מה הייתם עושים במקומי בסיטואציה כזאת? מצד אחד אני מרגישה שהקשר הטיפולי כן תרם לי בשלבים הקודמים, אבל הקטעים האלו יוצרים תחושה אחרת...

naty3

New member
אני חושבת שאת צודקת.

את מתנדבת כבר שנים וזה נותן לך סיפוק.
אני מניחה שהיא עצמה לא היתה עושה את זה וכנראה סולדת מסוג כזה של התנדבות ומנסה להשליך עלייך את הדעות שלה.
&nbsp
לדעתי את פועלת נכון כשאת מקדישה מחשבה לעניין.
שקלת לפנות למטפל\ת אחר\ת?

a wild rose

New member
אני בהחלט שוקלת את זה

זה לא רק נושא ההתנדבות שהיא לקחה למקום אחר, זה השיא אבל יש עוד דברים בגישה שלה שמרגישים לי לא במקום, חברה שלי אומרת שאני לא יכולה לקבוע עבור יועצת שכזאת מה לעשות כי אחרת בשביל מה לשלם לה? אבל אני מרגישה שלאחרונה היא לוקחת דברים למקום הלא נכון ומתמקדת (גם) במקומות לא נכונים.
&nbsp
הסוגיה העיקרית היא כי להתחיל מחדש זה להתחיל פחות או יותר מאפס, ואני כן מרגישה שהשלבים הקודמים בקשר איתה תרמו לי ויצרו שינוי חיובי, והחברה שדיברתי איתה טוענת שהגיוני שדבר כזה יקרה גם עם יועצת אחרת כי היועצת אמורה להתוות את המסלול ולא אני. אני מאמינה שהעבודה היא ביחד, ושיועצים כאלו אמורים להתוות את המסלול יחד עם המטופל.
&nbsp

נשמע לא לעניין בכלל

ויותר מאשר לא לעניין, זה נשמע מכעיס ומעצבן - להגיד על פעילות שעושה לך טוב שזה איום ונורא אפילו גובל במעליב לדעתי.

אני מסכימה עם שתיכן בגדול (איתך ועם החברה שלך), אבל נוטה יותר להסכים איתך - וזה ללא קשר לעובדה שאת בעלת המאה ולפיכך בעלת הדעה: אם טיפול או ייעוץ כלשהו לא מתאים לך מכל בחינה שהיא, לא משנה כמה הצד המייעץ יתעקש, זה לא מתאים והדבר הנכון לעשות הוא למצוא פיתרון אחר שכן יתאים לך וכן יהיה מקובל עלייך.

אני לא הבנתי באיזה סוג ייעוץ מדובר, אבל אני יכולה לשתף שעברתי קטע בסגנון עם דיאטנית פרטית, שהתעקשה לעבוד בתבניות והכיוון שלה היה שינוי הרגלים, שזה דבר שיכול להתאים להרבה אנשים אבל לי זה לא היה מתאים כי הבעיה שלי לא הייתה הרגלים אלא תפריט בעייתי ולו"ז יומי עמוס. היא כל כך התעקשה שהדרך שלה נכונה עד שזה הגיע פשוט לפיצוץ - אחרי שהיא התעקשה לתת לי משימות שקשורות לשינוי הרגלים שלא קיימים אצלי וטענה שזו הדרך להרזיה (איך בדיוק?) וכשמחיתי התגובה שלה הייתה "מ-1 עד 100 - כמה את רוצה לרזות?" ולא הסכימה לקבל תשובה אחרת שאינה מספר... אחר כך היא התרככה קצת ושאלה אותי מה אני חושבת שצריך לעשות, ועניתי לה שאם הייתי יודעת, לא הייתי פונה אליה ולא הייתי משלמת לה כל כך הרבה כסף... בסוף אחרי התעקשות מצידי היא הסכימה לעבור לשיטה הקלאסית והמקובלת של תפריט דיאטה, אבל גם אז היא לא הייתה בכיוון כי היא התעקשה לא לשנות את התזונה שלי אלא לעבוד איתי על "הפחתת כמויות", וניסיתי להסביר לה שהפחתת כמויות אומר להרעיב את עצמי, אבל זה לא כל כך עבד...

ולסיכום החפירה: זה שמישהו הוא בעל מקצוע בעל ידע וניסיון, לא אומר שהוא יודע הכי טוב ובטח לא אומר שהוא יודע יותר טוב ממך מה מתאים לך ומה קורה בחיים שלך, ואם מה שהיא מציעה לא נראה לך כמו הדרך הנכונה, היא צריכה למצוא כיוון אחר, ואם היא לא מסכימה לכך, אני בטוחה שיש מספיק יועצים באותו תחום שאפשר לפנות אליהם.

הסיפור שלך מזכיר לי מקרה מעברי

גם אני הלכתי למטפלת אלטרנטיבית שלצד העזרה הפרקטית שקיבלתי ממנה גם לה עלו מדי פעם הברקות וביקורות לגבי אורח החיים שלי, והבנתי שאני צריכה לעזוב אותה אחרי שבמסגרת השיפור שנוצר הגעתי להבנה שאני צריכה לבצע שינוי מאוד מסוים, לגמרי במקרה עזיבת מקום עבודה שעשה לי ממש רע, והיא הייתה נגד וטענה שהבעיה היא אצלי ולא בגורמים חיצוניים ולכן אין שום סיבה שאני אעזוב את העבודה וזה הגיע לוויכוח מאוד מטופש שמזכיר את הסיפור שלך עם ההתנדבות - רק הפוך. בזמנו כשזה קרה גם אני שיתפתי בפורום שכתבתי בו, ומישהי אמרה לי משהו מאוד חכם: שצעד כזה גורם למטפלת להבין שאני בקרוב לא אהיה זקוקה לה ואולי גם עכשיו אני כבר לא כל כך זקוקה לה, כי הגעתי לתובנות לבד, והתגובה שלה הגיעה בין היתר מדאגה למקור הפרנסה שלה. אני לא יודעת אם זה באמת היה נכון לגבי אותה מטפלת או שהסיבה הייתה אחרת, אבל הדבר הנכון היה פשוט לעזוב אותה כי התנהלות כזאת סותרת את מהות הטיפול - כל טיפול, כי אף אחד לא יכול להחליט במקומך איך את מרגישה ומה ההשפעה של דברים מסוימים עלייך.
&nbsp
במקרה של המטפלת שלך אני הייתי נרתעת ממנה גם בגלל מה שהיא אמרה על ההתנדבות שלך - אנשים שמשקיעים מהזמן שלהם ומתנדבים הם אנשים מדהימים ואני רק משבחת כאלו, ולהגיד שזה איום ונורא כי את לוקחת על עצמך צרות של אחרים מעיד שהיא לא מודעת למשהו בסיסי לגבי התנדבות: זה מאוד מקובל להמליץ לאנשים שנמצאים בעצמם במצב לא אידיאלי שיתנדבו במקומות שונים, כי זה מכניס תוכן לחיים וגורם לך להרגיש שאת עוזרת ושווה משהו, ואת כתבת שאת מקבלת פרופורציות שזה גם ערך מוסף מאוד משמעותי. מי שמאמין שלעזור לאנשים אחרים מזרים אנרגיות שליליות, לא הייתי רוצה להיות בחברתו ובטח שלא לשלם לו על ייעוץ.

העלית נקודה מעניינת

דרך "שימור הלקוחות" במקרים כאלו. זה דיי הגיוני כשחושבים על זה, כי גם מטפלים אלטרנטביים הם סוג של אנשי מכירות, ואני מניחה שבמקרים כאלו הם גם לא יגידו ללקוח שהם חושבים שהוא לא זקוק לטיפול, אז במקרים כאלו הם יחפשו מתחת לאדמה איך להוכיח שהם כן עושים משהו.
* ההשראה שלי מגיעה מהניסיון שלי במרפאה של רפואה משלימה, שם ניסו בין היתר לדחוף לי טיפול ביופידבק וכשניסיתי לברר למה בדיוק נראה לממיינת שאני צריכה את זה, הטענה הייתה שזה ממש טוב להורדת לחץ הדם. אני ידועה בלחץ הדם הנמוך שלי - לא "לחץ דם לא גבוה", אלא לחץ דם נמוך.

a wild rose

New member
תודה לכן על התגובות

למעלה