סוגים שונים של יוגה

המועשר

New member
סוגים שונים של יוגה

לאחרונה התחלתי להתעניין ביוגה. כבר עשיתי מספר של שיעורי יוגה אבל אני לא ממש יודע להגיד באיזה טכניקה ולכן כדרך להעמיק בתחום הייתי שמח לעזרה מכם. רציתי לקבל מידע לגבי סוגי השיעורים הקיימים בשוק ומה היתרונות של כל אחד על מנת לבחור את סוג היוגה הנכון לי. מודה על העזרה המועשר

ההמלצה שלי

להתנסות ולחוות בעצמך כמה סוגים ואז להחליט. אין בזה חוקים, מה נכון ולא נכון- רק מה טוב לך. הכי פשוט לעשות מנוי למרכז יוגה שמציע מספר סוגים ופשוט להתנסות, ועוד הזדמנות טובה לחקור סוגים שונים של יוגה היא בכנס היוגה השנתי של ארגון מורי היוגה.

המועשר

New member
בכל זאת

קודם כל תודה על התגובה ואני אכן מסכים עם הגישה שאומרת שהתנסות היא מעל לכל הסבר אבל יחד עם זאת ישנם כל כך הרבה סוגים של יוגה שבהסבר כללי על כל סוג אוכל לדעת לאן להתכוונן ואיזה טכניקות נשמעות לי כיותר מתאימות לי בשלב ראשון. לכן אשמח לקבל הסבר כללי ביותר על איזה סוגים של יוגה קיימים ומה ההבדל ביו כל שיטה ושיטה.

r a f a g a v

New member
המלצה - התחל עם היוגה של שיווננדה..

היא עדינה וזורמת, היא רכה ומעודנת... אבל
דורשת התמדה + מתיחות להגמשה כמו כל שיטה אחרת!!

לא לכולם מתאימה יוגה רכה בהתחלה

יש אנשים שיש להם קושי דווקא עם האיטיות והרכות, ובהתחלה הם צריכים משהו יותר זורם שדורש פחות סבלנות. זה מאד אינדיבידואלי- הכל תלוי באדם ובטמפרמנט.

בלי היסוס

הייתי ממליצה על איינגאר יוגה כמובן. שיעורי השיטה מאתגרים ומלאי אנרגיה, אין מיני הרפיות באמצע השיעור. בנוסף, ישנה תשומת לב מירבית לגופו של המתחיל, והובלה מדויקת של המורה את תלמידיו. כמובן שאני חייבת להגיד שלא כל יוגה מתאימה לכל אחד ובלה בלה בלה...

סטיוויה יקרה

נראה לי שעדיף אם לא נעשה פרצופים על שיטות היוגה האחד של השני, למען שלום הבית של הפורום הזה. (ולמען הסר ספק: אני דווקא לא מתרגלת איינגר בד"כ)

אל דאגה...

אהימסה תופסת גם באשר לחילוקי דעות מקצועיים שכאלה. :) ובכלל, השיטה מאמינה שעדיף לו לאדם שיתרגל כל שיטת יוגה באשר היא, מאשר שלא יתרגל כלל.

סטיוויה

New member
למיידלה הזיסעלה

כמובן שאני אוהבת יוגה באשר היא ומעריכה את כל סוגי היוגה.אני מתרשמת שהבנת שהגבתי בהומור למשפט האחרון שלך(זה שנגמר ב"בלה בלה")

למעלה