סוגים שונים של מכשירי MP- 3

סוגים שונים של מכשירי MP- 3

נגני MP3 הם תמיד זיכרון FLASH או שיש נגנים שמבוססים על זיכרון אחר ? והאם נגני MP3 יכולים לאחסן לא רק קבצים מסוג MP3 ? הם יכולים למשל לאחסן ולהפעיל מתוכם גם קבצים מהסוג של מערכת ההפעלה ? איזה סוגי זיכרון של מכשירי MP3 יכולים לאחסן בתוכם ולהפעיל מתוכם תוכנות כמו המערכת ההפעלה XP ?

weird dust

New member
מה את מחפשת בנגן?

לי נירקאה כאילו עדיף במיקרה הזה POKET PC. בעיקרון ארין נגן שפותח קיבצי מערכת או תוכנות מיוחדות. נגנים מסוגלים לנגן הרבה קבצים אבל כל נגן והקבצים שלו.

מחוץ לבית רק להאזין לשירים ב MP3

מחוץ לבית, הצורך שלי הוא רק להאזין לשירים בפורמט MP3 בלבד. POKET PC היה עדיף אם הייתי מעוניינת במחשב נייד כזה, ואם היה לי צורך בשימוש במחשב כשאני ניידת. אבל, אין לי צורך להשתמש במחשב נייד כשאני מחוץ לבית. כשאני מחוץ לבית, אני מעוניינת להאזין לשירים בפורמט MP3 בלבד. אבל אחרי שאני חוזרת הביתה, אל המחשב, אני מעוניינת לקחת את מכשיר ה MP3 ולחבר אותו דרך ה USB למחשב. ואז, כשהמכשיר ה MP3 מחובר למחשב שלי שעדיין לא הדלקתי אותו, אם שמתי ב MP3 תוכנות כמו מערכת ההפעלה מלבד השירים, אוכל להגדיר ב BIOS של המחשב שיעלה את המחשב דרך ה USB. ברגע שהמחשב נדלק, והמכשיר ה MP3 (שבתוכו כאמור שמתי את מערכת ההפעלה XP) מחובר אליו דרך ה USB, אז המחשב פועל עם מערכת הפעלה שנמצאת במכשיר ה MP3 . ומאחר שבמכשיר ה MP3 אין דיסק קשיח מכני עם מחט איטית להחריד אלא זיכרון אחר, אז מערכת ההפעלה תשלח פקודות אל המחשב שלי דרך ה USB באופן אמין יותר ואולי אפילו מהיר יותר. כאמור, כשאני מחוץ לבית, אני לא מעוניינת להשתמש במכשיר ה MP3 כמחשב נייד, לכן אין לי צורך במכשיר POKET PC שהוא גם יקר יותר ממכשיר MP3. כשאני מחוץ לבית, אני רק שומעת שירים לכן מתאים לי לקנות רק מכשיר MP3. אבל מאחר ואני מעוניינת לעשות בו את השימוש שתיארתי, כלומר לחבר אותו למחשב כשלפני כן שמתי בו תוכנות (תוכנות כמו מערכת ההפעלה XP ), אז אני מעוניינת לדעת איזה סוג של מכשיר MP3 יותר מתאים לי. והבנתי שיש מכשירי MP3 שמבוססים על סוגי זיכרון שונים שמבדילים ביניהם ביכולתם לאחסן סוגים שונים של קבצים שונים. ואני צריכה מכשיר MP3 כזה שמבוסס על סוג זיכרון שמסוגל לאחסן ולהפעיל מתוכו מלבד קבצים בפורמט MP3 גם קבצים בפורמטים אחרים כמו מערכת ההפעלה XP. הייתי מעוניינת לשאול, לפי מיטב הבנתך בסוגים שונים של מכשירי MP3, איזה סוגי זיכרון של מכשירי MP3 יכולים להתאים לצרכים שלי ?

נדב8

New member
כדי...

שהביוס יזהה את הנגן הוא צריך ליהיות מחובר ללוח האם בעזרת כבל IDE, אפור כזה ורחב...ואז הוא מזהה אותו כ DRIVE. לגבי המהירות אני לא כל כך בטוח שזה יהיה מהיר. קיצר רעיון נחמד אבל מסורבל עד מאוד עם הרבה מעיות זיהוי חומרה ודרייברים שעלולים לצוץ בדרך...

יאיר B

New member
תרשה לי לחלוק...

יש אפשרות ביוסים שונים להפנות את המחשב לעלות מהתקן שמחובר ב-USB. זה יכול לשמש כאשר יש בעיה לעלות את המחשב בגלל שהסקטור הראשון נדפק למשל. אפשר לבנות דיסק חירום עם Command.com וכל הקבצים של דוס ולהגדיר למחשב לעלות מה-USB כדוס. אז ניתן להריץ תוכנות דוס ולתקן את הבעיה.

נדב8

New member
נכון...

אבל להשתמש בנגן לתפעול יום יומי של המחשב? לא נראה יתאים.

stardust19

New member
את חוזרת על אותם דברים מס' פעמים

...לא משנה...קיצר ישנם BIOSים שונים וחלקם ומכים בהעלאת מערכת הפעלה דרך הUSB- מה שכן על מנת שהמחשב יזהה את הדריבר של מערכת ההפעלה יש צורך להגדיר את הקובץ במחשב תחת סיומת BAT. ו COM. ועוד הרבה דברים נוספים. אני ככלל לא ממליץ את זה היות והיו לי כמה סיבוכים עם זה בעבר כמי שניסה לבצע זאת. אם את מעונינת רק בהעברת תוכנות,מערכות הפעלה, שירים וכד' אני ממליץ על H320/340- הוא תומך ב USBOTG, DOK, ויוד כמה פיצ'רים שבהחלט עוזרים לי.

stardust19

New member
ישנם הרבה נגנים- פלאש, מיקרודרייב

ומבוססים דיסק קשיח. לרוב כל נגן שתומך באפשרות USBOTG יכול לאחסן בתוכו קבצים ווכנות מסוגים שונים אבל רק למחשבי כף-יד, כדוגמאת פאלם, יכולים להריץ ולהפעיל גם תוכנות .

יאיר B

New member
כמה תשובות:

1. נגנים יכולים להיות מבוססים על פלאש (עד 4GB - נאנו), מיקורדרייב (שזה כמו דיסקשיח של 3-6GB) ודיסקשיח (20-100GB). 2. נגנים מסויימים יכולים לשמש לאחסנה של כל סוגי הקבצים. 3. בנוגע להפעלת תוכניות ומערכות הפעלה מזיכרונות ניידים: א. מערכת הפעלה חלונות לא ניתן להתקין על סיכרון נייד כיון שבמהלך ההתקנה המחשב יחפש התקנים מסויימים כמו כרטיס מסך, קול, מקלדת, עכבר שצריך להגדיר אותם ברג'יסטרי. יש אפשרות להריץ מערכות שונות של לינוקס שהותאמו להרצה מדיסק נייד. ב. בנוגע לתוכניות: יש סוגים שונים של תוכניות שניתן להריץ מזיכרון נייד על מחשב אחר. כל התוכניות הללו הן תוכנות קוד פתוח (לא ניתן לבצע את השינויים בתוכנות קוד סגור בגלל רשיונות המשתמש שלהם). בין התוכנות שקיימות נמנות: פיירפוקס (דפדפן), טנדארבירד (לקוח דוא"ל), אופו אופיס (תוכנות משרדיות בגרסת ביתא!), קורא PDF ועוד כמה. אם זה מעניין אותך - אתה מוזמן לפנות בפרטי. כמו כן אתה יכול לשאול על לינוקס ותוכנות קוד פתות באתר: www.whatsup.org.il.

stardust19

New member
אחחח....איזה תוכנות טובות- אני

ממליץ בחום על כולם- אני משתמש בהם ומאז שגיליתי אותם אני לא עוזב אותם.

למעלה