סוגי דבש

s o l a r i s

New member
סוגי דבש

אינני יודע אם זה הפורום הנכון לשאלתי?!: קניתי שתי צינצנות דבש מלכות, צינצנת אחת מכילה דבש דליל וטעים, והשני מכילה דבש, שנראה כמו סוכר סמיך. יש לציין שדבש הסוכרי מחברת "מיגדל". השאלה היא מה ההבדל ומה יותר טוב, בין הדבש הדליל הרגיל ולבין הדבש שנראה כאילו הוסיפו לו סוכר?
 

d a p h n a

New member
לא שאני מבינה גדול בנושא

אבל להבנתי יש שני חומרים שונים: אחד הוא דבש, והשני הוא מה שנקרא "מזון מלכות", שזה לא בדיוק דבש אלא משהו אחר ונדמה לי שיש לו באמת מרקם דומה למה שתיארת.
 

MyTaoWay

New member
../images/Emo239.gif כל האמת על הדבש ../images/Emo70.gif

בהרבה כתבות כותבים על זה שאין מספיק פרחים לדבורים , לכן מאכילים אותם עם סוכר. התוצאה בהתאם. כל הדבש המוכר בשוק (יכול להיות שגם מזון מלכות) הוא דבש (שהאכילו את הדבורים חלקית עם סוכר, + צוף...) וגם הוא דבש מחומם.. וכשמחממים אותו, כל הערכים התזונתיים שלו מתים. כאן: http://www.edugal.org.il/hokrim/library/ma191.htm מחממים דבש כי הצרכנים (אנחנו ) לפי הסקרים, מעדיפים דבש נוזלי. דבש אמיתי (לא מחומם ) מתגבש עם הזמן. (הוא לא אמור להיראות כמו גוש של סוכר ... אלא פשוט מאוד סמיך) את הדבש הזה אפשר לקנות רק בבתי טבע . גם טבע עדן נחשב... הוא קצת יקר יותר מדבש רגיל. איך יודעים שהדבש הוא לא מחומם ? זה כתוב על האריזה + כתובים שם ויטמינים או סידן שלא כתובים בדבש הרגיל (כגון, המפורסם ביותר - יד מרדכי ) מזון מלכות : http://he.wikipedia.org/wiki/מזון_מלכות http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Honey.htm http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Honey-News.htm
 
למעלה