סוגי יוגה

יוגי בר

New member
תורת השלבים

היי לך. שלושה חדשים זה נחמד. זו רק ההתחלה. תמיד יש שלב גבוה יותר.אבל, לא צריך למהר. ביוגה קלאסית באם עברת קורס מתחילים מס 1, יש אחריו קורס מס´ 2 ולאחר מכן קורס למתקדמים. ולאחר מכן קורס מורים והרשימה עוד ארוכה. בקיצור, יש לך את כל החיים ללמוד. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

Talia E

New member
סוגי יוגה

שלום לכולם
, טוב, ראשית אני אציג את עצמי קצת: שמי טליה. אני לומדת קונג פו ובכלל זה התנסיתי גם במדיטציה ובהילינג. כמו כן אני לומדת שיאצו ולמדתי ארומתרפיה וצמחי מרפא. העבודה בקונג פו במקום שבו אני לומדת, היא מאד הרמונית עם הגוף. אנו עובדים עם הרפייה ולא מגיעים (עד לשלבים מתקדמים) לעבודה עם כאב. נכנסתי רק ממש לאחרונה לעולם היוגה... נרשמתי לחוג של Power yoga (שהבנתי שנחשב ל"כסאחיסטי" מאד). לפני שנרשמתי לא בדקתי מקומות שונים, היות שאני מכירה את המורה ממקום לימוד אחר וגם קצת את התרגול ונראה היה לי שהוא יועיל לי מאד. השיעורים אכן קשים... שילוב של כח וגמישות. אחרי השיעור הראשון אני חושבת שלא היה כמעט שריר בגוף שלי שלא נתפס... אחרי השיעור השני, המצב היה טוב בהרבה. אני שמחה על האתגר שניתן לגוף שלי, כי אני רוצה לחזק ולהגמיש אותו. במקביל הייתי רוצה להרחיב מעט את ידיעותיי; אני מרגישה בורה לחלוטין בעולם הביטויים ההודיים. קראתי את המאמר שכתבת, יוגי בר. אם הבנתי נכון - אתה מצדד בלימוד של יוגה בצורת העברה שלפי ראייתך היא ההעברה הנקייה ביותר של הידע העתיק ("קלאסית"?). אני אשמח לשמוע על כך יותר; מהיכן יודעים שדווקא החומר הזה, הוא ה"מקורי"? האם השתמרו ציורים, ועל-פי זה הגיעו למסקנה זו? ומה באשר לעבודה הפנימית? כמו כן, לאחרונה, שמתי לב שאכן יש זרמים שונים ומשונים, שאת כולם שמים תחת שם שם הגג "יוגה". מה מאחד את כולם? מה מבדיל ביניהם? אם לא קשה מדי, אני אשמח מאד אם מישהו יוכל לכתוב כאן רשימה של הזרמים העיקריים, וכמה מילים על המאפיין כל אחד מהם. זהו בינתיים... תודה מראש! טליה

יוגי בר

New member
סוגי יוגה

שלום שלום לך טליה. נבהיר לך את עיקרי העניין לא במילותיי שלי, אלא במילותיו של סוואמי וישנו דיבננדה. יוגי גדול. בר סמכא עולמי ופרופסור להאת´ה יוגה וראג´ה יוגה. וכך זה הולך: בגדול, היוגה מתחלקת לארבע אסכולות. קרמה יוגה (יוגת המעשים או העשייה) בהקטי יוגה (יוגת הדבקות) ראג´ה יוגה (יוגת מדע הפיקוח על המחשב)וגייאנה יוגה (יוגת החקר והדעת) מטרת כל היוגות היא השגת העצמי או המוחלט למרות שהן שונות זו מזו באמצעים ובאופן השימוש. קרמה יוגה- מסירה את הסייגים או התכונות הבלתי טהורות של המחשב-המיינד, כמו האנוכיות והאגואיזם ומפתחת נדיבות ונתינה. בהקטי יוגה- מרסנת את טלטלת ההכרה הקופצנית ממחשבות ומפתחת את הלב. ראג´ה יוגה- מייצבת את המחשב- ההכרה ועושה אותו מרוכז בנקודה אחת. וגיאנה יוגה- מסירה את הבערות, מפתחת רצון ותבונה, ומביאה את הידע של העצמי. ושוב, כל היוגות נראות נפרדות זו מזו אך לאמיתו של דבר אינן נוגדות האחת את השנייה. ואוסיף, הן בעצם משלימות האחת את רעותה. ראג´ה יוגה מתחלקת לשלוש תת חלוקות הידועות בשם: האת´ה יוגה, מנטרה יוגה, קונדליני יוגה. אלו כולן אופנים שונים של התאמנות שבאמצעותם כל השינויים המנטליים והמחשביים מובאים תחת פיקוח, והעצמי או המוחלט מוגשם בדרכים שונות. לכל אחד מן הענפים הללו של ראג´ה יוגה יש שמונה שלבים- אשטנגות בסנסקריט. אשטנגות אלה ניתן לחלק לחמש שיטות חיצוניות העוסקות בעיקר בגוף ובפראנה (האנרגיה הקוסמית) ושלוש מתודות פנימיות המשפיעות על פיתוח המחשב- ההכרה או המייינד. זה בגדול האורגינאל. עכשיו, לכל זה יש כתבים עתיקים שנזכיר שלצורך העניין 2 מהם: 1. סוטרות היוגה- של פאטאנג´לי מהרישי. כתב היוגה העתיק לפני כ- 2000- 3000 שנה. בו מגדיר החכם פאטאנג´לי בפסוקים.את ארבעת השלבים של היוגה והדרך להגיע להארה. 2. האת´ה יוגה פרדיפיקה- מאת סווטמרמה. הסמכות העליונה ביותר להאת´ה יוגה. מי שמתעמק באופן רציני בהאת´ה יוגה יודע שאי אפשר לעשות שום דבר בכוח או בכאסאח- כמו שאת מגדירה את זה אלא בדיוק להייפך. וכעת, דמייני לעצמך משהו, ישנם יוגים שמסוגלים לעמוד שלוש שעות רצופות בעמידת ראש. את באמת מאמינה שאפשר לעשות את זה במאמץ?? אחרי שלוש דקות כל השרירים שלך ירעדו- מזה ירעדו-מהמאמץ. תנוחות לא עושים בכוח. נקודה. 3. גמישות לעולם לא משיגים בכוח. בכוח משיגים רק את הרס הגוף. אפשר למעשה להגיד: שהכוח בא מתוך האין כוח. 4. אל תעברי על שני כללים: האחד- תמיד תקשיבי לגוף שלך. ולהקשיב זו אומנות שצריך לפתח. אל תדאגי- תקשיבי. בסוף זה מצליח. השני. לעולם, אבל לעולם, אל תעברי את גבול המאמץ והכאב בשום תרגול. זה יכול להביא לנזק בלתי הפיך. 5. כל השיטות שאת שומעות עליהם וגם בשיטה שאת מתאמנת, כולם הן האת´ה יוגה עם אינטרפרטציה אישית של מורה זה או אחר. אני מקווה שזה פיזר לך מעט את הערפל בנושא. בהצלחה עם היוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

Talia E

New member
תודה!

אכן, כאשר נרשמתי, אמרתי לעצמי שאני אבדוק האם אני יכולה בתוך סביבת העבודה הזו ללמוד מבלי ללכת נגד הגוף שלי... זה עדיין במבחן - כאשר למעשה, מי שבמבחן זו אני... האם אני מסוגלת להשתתף בשיעורים ולא להיות מושפעת מהרצון להתקדם מהר, על חשבון גופי... אני אשמח לעדכן אתכם! מלבד זאת, חשבתי לעשות "סבב שיעורי נסיון" במספר מכונים (אתחיל בלטריס, שראיתי שהומלץ פה), היות שבעוד כמה שבועות מתפנים לי שני אחה"צים שהיו תפוסים עד עכשיו על-ידי לימודים (חופש
). שוב תודה - הוספת לי מידע מועיל.

למעלה