סוגי מזון ותכיפות האכלת חתולים וגורים החיים ברחוב

דרורפפ

New member
סוגי מזון ותכיפות האכלת חתולים וגורים החיים ברחוב

כפי שכבר ציינתי, אני מאכיל חתולים וגורים בחצר שלי. הגורים בני כ-שישה שבועות.

השאלה הראשונה נוגעת לסוגי המזון לגורים:
לפני שהם עברו למזון יבש האכלתי אותם בנקניקיות, חזה עוף, טונה ובקופסאות שימורים של חתולים. כשהם החלו לאכול מזון יבש, דאגתי לתת להם מספר סוגים של פתיתים, כדי שאם הם יחליטו לעזוב את החצר שלי- הם ידעו לזהות את הריח של פינות האכלה ויהיו רגילים למזון. האם מומלץ לוותר על מזון "איכותי" כגון בשר ושימורים- ולהתמיד רק במזון זול ויבש, כדי שיהיה להם קל יותר להסתגל ברחוב?

השאלה השנייה נוגעת לאופי האכלה:
אני שם לגורים את המזון על משטח רחב, והגורים אוכלים יחדיו. לחתולים הבוגרים אני שם את המזון בנפרד. האם מומלץ להרגיל את הגורים לאכול עם החתולים הבוגרים או שעדיף להמשיך בהפרדה?

בנוגע לתכיפות האכלה, אני דואג שתמיד יהיה להם מזון נגיש, וכתוצאה מכך הם רגילים לאכול מנות קטנות. האם מומלץ להרגיל אותם לאכול מנות גדולות ולא להשאיר להם נגישות למזון כל הזמן, כדי שיוכלו לשרוד ברחוב?

dimitrygo

Active member
מנהל
רוב השאלות שלך הן מאוד קשות ולדעתי אין להן שתובה נכונה אחת

1. ברחוב אין מזון יבש וזה שתרגיל אותם למזון יבש לא יעזור להם לשרוד ברחוב. אבל אם יש פינות האכלה אחרות והם כן רגילים למזון יבש אז זה עשוי לעזור. אם כי רוב החתולים גם כך קולטים מהר מה זה מזון יבש.
2. אפשר להניח דווקא שאם הם יתרגלו למזונות שונים ומגוונים יהיה להם יותר סיכוי לשרוד ולמצוא מזון בפחי אשפה. ומצד שני אם הם יהיו תלויים בך אז הם לא יחפשו מזון אחר. בכל אופן הייתי ממשיך לגוון להם עם שאריות מזון ושימורים לחתולים. נקנקיות לא בריאות לאף אחד כך שהייתי נמנע מהן. אפשר לתת שאריות של מוצרי חלב מוחמצים.
3. אני שם לכל חתול בוגר חופן משלו במרחק מסויים זה מזה. זה מונע מריבות וגם מבטיח שכל חתול אוכל מנה שלו. כל עוד הגורים קטנים אפשר להמשיך לתת להם ביחד.
4. אני אישית לא הייתי משאיר מזון נגיש חופשי.

דרורפפ

New member
תודה

רק רציתי לציין שבשכונה שלי החתולים סובלים מעודף משקל; אני יודע על 4 נקודות האכלה שגם אחרי שהחתולים אוכלים, נשאר להם מזון בשפע כדי לחזור ולנשנש.

בנוגע למזון מפחי אשפה- אולי זה היה רלבנטי כשהיו פחים שניתן היה להפיל אותם. בשכונה שלי הפחים בדרך כלל נמצאים בתוך מתקנים, והם פחים גדולים שחתולים לא יכולים להפיל, אז זה לא ממש מקור למזון- לפחות לא כאן.

כתבת שאם החתולים יהיו תלויים בי, אז הם לא יחפשו מזון אחר. אני לא מבין כיצד זה מסתדר עם חתולי בית שבורחים למרות שיש להם מזון זמין ונגיש? האמא-חתולה שהיתה בחצר שלי בחרה לעזוב למרות שקיבלה מזון בשפע, גם הגורים הלכו איתה למשך מספר ימים למרות שהם קיבלו מזון בשפע, ולא כולם בחרו לחזור. החתולים הקבועים בחצר שלי לא נשארים כאן באופן קבוע, אפילו הם בוחרים ללכת לאכול במקומות אחרים למרות שכאן יש להם מזון "טעים" יותר.

כל הדברים הללו מובילים אותי למסקנה המתבקשת שזמינות המזון או טיב המזון לאו דווקא יגרמו לחתולים לא לחפש מקורות מזון אחרים

dimitrygo

Active member
מנהל
יש הבדל עצום בין מעבר מפינת האכלה אחת לשניה לבין חיפוש

אקטיבי של שאריות מזון בפחי אשפה וכו'. חתול מואכל ושבע לא יחפש מזון בפח אשפה.
אני גם לא שמעתי על חתולי בית שברחו מהבית בגלל מזון.

דרורפפ

New member
היום התחלתי בניסוי ובינתיים אין בעיות מיוחדות

השינויים שעשיתי:
במקום מזון זמין כל הזמן, אני שם להם אוכל 3 פעמים ביום, כל 8 שעות. לאחר כרבע שעה אני לוקח את השאריות כדי שיתרגלו לאכול כשמגישים להם.

במקום להאכיל את הגורים ממשטח אחד, כל גור מקבל צלחת משלו.

במקום להאכיל את החתולים הבוגרים והגורים בנפרד, אני מפזר את הצלחות של הבוגרים והגורים במקום אחד.

בינתיים אני נשאר שם בזמן שהם אוכלים כדי לוודא שהכל תקין, עד כה רק הגורים היו קצת שתלטנים, קצת מצחיק כי היה שם חתול גדול שאפילו אני מפחד ממנו.

אני מחלקת מנות של אוכל יבש

לכל מי שמגיע, חופן לכל אחד, אבל משאירה כלי עם אוכל יבש שנאכל במהלך היום ע"י מזדמנים וכאלה שלא מתקרבים כשאני שם. לפני שנה וחצי ראיתי גור עיוור ניצול הרפס חתולים שלמד את הדרך ממקלט שבו התחבא ועד הכלים עם האוכל והמים וכך רץ יום יום מספר חודשים מהמקלט לאוכל וחזרה ושרד עד שהצלחתי ללכוד אותו ואימצתי אותו. לכן אני חושבת שלאוכל זמין יש חשיבות.
מזון רטוב לסוגיו אני נותנת מדי פעם.

דרורפפ

New member
תודה על השיתוף

אני חושב שכולנו מסכימים שבמצב אידיאלי מומלץ שיהיה מזון זמין, אם היה מדובר בחתולים שחיים בתוך אזור סגור, הייתי משאיר להם אוכל זמין כל הזמן. אך מאחר שהם חתולי רחוב שבמקרה חיים כרגע בחצר שלי, אם מחר הם יבחרו לעזוב ויגיעו לאחת מפינות האכלה בשכונה, שם לא יהיה להם מזון זמין כל הזמן. ולכן אני חושב שזה יהיה לטובתם להתרגל כבר עכשיו לאכול את אותו סוג מזון, ובאותה תצורת האכלה הקיימת ברוב פינות האכלה

למעלה