סוגי מסעדות באיטליה - טיפ מספר 3

סוגי מסעדות באיטליה - טיפ מספר 3

אין ספק שאחת הסיבות המרכזיות לכך שחוזרים לאיטליה כל כך הרבה פעמים היא העובדה שארץ המגף הינה מעצמה גסטרונומית. אז כמה עובדות חשובות למי שאוטוטו עולה על מטוס לכיוון:
מתי אוכלים:
באיטליה אוכלים בשעות קבועות. צהריים בדרך כלל בין 12:00 ל 14:00
ערב בין 19:00 ל 22:00
קשה למצוא מסעדות פתוחות לפני השעות האלה או אחריהן. זה לאאומר שאין בכלל אבל הרוב סוגרים את הדלתות בשעות הללו ולא תעזור לכם כל תחינה וירידה על הברכיים - תאלצו לחטט רגליים ולהמשיך לחפש. מניסיון , ברוב המקרים תאלצו להסתפק באיזה סנדוויץ או משולש פיצה באחד הבארים. הם תמיד פתוחים.

באיטליה יש בלי סוף סוגי מסעדות. העיקריות הן RISTORANTE ו TRATTORIA/
שתיהן מגישות אוכל איטלקי, ורק אוכל איטלקי. אז מה בכל זאת ההבדל:
TRATTORIA בד"כ הוא עסק משפחתי. המבוגרים במטבח מבשלים, הצעירים יותר בחוץ ממלצרים. זה אגב סוג המסעדה הכמעט היחיד בו תראו צעירים ממלצרים כי באיטליה מלצרות הוא מיקצוע מכובד, משלמים בו משכורות הוגנות על כל המשתמע מבחינת זוכיות סוציאליות. לכן ברוב המסעדות מסוג RISTORANTE תמצאו מלצרים יחסית מבוגרים וכמעט תמיד רק גברים.
ההבדל המרכזי בין שתי סוגי המסעדות האלה שבטראטוריה תמצאו רק אוכל מקומי, לוקלי, של העיר, מקסימום של העיירה. בטראטוריה בדולומיטים לא תמצאו SPAGHETTI ALLA CARBONARA שהוא צלחת פסטה רומאית קלאסית, כמו שבטראטוריה ברומא לא תמצאו CANEDERLI, הראביולי הטיפוסי של ההרים בצפון המדינה.
בRISTORANTE תמצאו כאמור רק אוכל איטלקי אבל מכל מחוזות ארץ המגף.

סוגי מסעדות נוספים:
OSTERIA - בתרגום לעברית - מקום ארוח. בפועל, בית מרזח שמגיש יין ועל הדרך גם אוכל. מקום מצויין לאכול אוכל מקומי טיפוסי, כמו טראטוריה, אבל עוד יותר עממי. תפגשו בו בוודאות את המקומיים.

TAVOLA CALDA - הבר של הבוקר בו באים המקומיים לשתות את הקפה של הבוקר (בעמידה כמובן), הופך בצהריים לסוג של SEL SERVICE במונחים שלנו. אוכל איטלקי קליל, מהיר, הרבה פסטות, קצת מנות עיקריות. זול וברוב המקרים לא רע בכלל. בטוח טרי !!

PIZZERIA - אין באיטליה פיצריה שמגישה רק פיצה. אלא אם כן זו פיצריה של תיירים המגישה פיצות ב SLICES וגם אלה עבים ולא באמת משקפים את הפיצה האמיתית.
בכל פיצריה תמצאו בלי סוף סוגי אוכל איטלקי אחר, והרבה.

BAR - בית קפה איטלקי טיפוסי, בכל שכנה יש כמה כאלה. מקום המיפגש של האיטלקים בבוקר בדרך לעבודה. מגיש את כל סוגי הקפה האיטלקי הקלאסי. יש בו סנדוויצים מוכנים, הכי איטלקים נקראים TRAMEZINI = חצאי משולשי לחם "בלי הקשה" ובתוכם שלל סוגי של ירקות, טונה, ביצה קשה ומה לא. טעים מאד.

כמה טיפים לפני שבוחרים איפה לאכול:
  1. איפה שמלא, סימן שלא רע. אולי לא הכי טוב אבל רע כנראה שלא.
  2. המלצה של מקומיים הכי טובה. הם באמת יודעים איפה נכון לאכול.
  3. לפני שאתם מחליטים להתחיל לחפש איפה לאכול, הציצו בשעון. יכול להיות שהחיפשו עומד להיות ארות ומייגע. ראו הערה בנדון בפתיחת הפוסט.
  4. באיטליה אין "יאללה" או "נו מה קורה " . רק סבלנות סב לנות וסבלנות. הכל לוקח הרבה יותר זמן ממה שאתם מכירים.
  5. בכל מסעדה, כמעט, יגבו מכפ COPERTO קרי עלות "סידור שולחן" לאדם. זה משתנה: 1-2-3 יורו. לתשומת ליבכם. במקומות היוקרתיים בנוסף גם דמי שרות SERVIZIO.
  6. לא צריך להשאיר טיפ. הם לא מצפים ולא צריך להרגיש לא נעים. הם בטח לא יחזירו לכם אם תתנו אבל לא יעלבו אם לא. המלצתי - עגלו כלפי מעלה. זה בסדר גמור.
בתאבון = BUON APETITO.
 
תודה רבה על המידע האינפורמטיבי

תענוג לקרוא. אני חושבת שחשוב מאוד ללמוד על המטבחים האזוריים של כל אזור ואזור שאליו נוסעים, זה חלק מההנאה, להכיר מאכלים חדשים ואת המגוון האזורי. אני, למשל, נוסעת בקרוב לליגוריה בפעם הראשונה ולפיימונטה גם כן, ושמחה מאוד במגוון שאמצא שם.
 
לאכול באיטליה

בוקר טוב,

תודה רבה.

בליגוריה נולד הבזילקום אז חובה למשל TROFIE AL PESTO.
אם תגיעו לבירת פיימונטה טורינו, אל תוותרי על הפסטה המקומית TAJARIN, על המשקה המקומי BICERIN ועל השוקולד שלהם.
אם תגיעי לאזור הלאגה LANGHE - שמדרום לטורינו, אל תוותרי על פסטה עם רוטב פטריות כמהין - TARTUFO.
נסיעה טובה
 
תודה, כמובן פסטו, אבל תראה למשל את התפריט

בתמונה של "וקיה מניירה" בפינאלה, מ-18.4:
https://it-it.facebook.com/pages/Alla-Vecchia-Maniera/150512191652105
(אין צורך להתחבר לפייסבוק לצורך זה, רק טיפה לגלול למטה). הייתי צריכה להשתמש במילון כדי לפענח כמה מנות כאן, איזה עונג. אני אוכלת צמחוני ודגים וזה גן עדן.

לפני כן אני שבוע בטורינו עם גיחות קטנות החוצה והפעם, שלא כבעבר, אדע לסעוד היטב (בעבר הייתי צנועה מאוד וביישנית...). אני לא אוכלת בשר ומקווה להסתדר. גם לא שותה קפה אז אוותר על ביצ'רין המשקה אבל בעבר הבאתי שוקולד מעולה במילוי לימון משם כך שאין סיבה שלא לקנות כזה גם הפעם ולבקר בחנות. ועוד לא דיברתי על תרבות האפריטיבו, זה ה-מקום לזה. ואני גם מקווה לטעום בטורינו עוגות אגוזים מהלנגה.

שוב תודה על הפוסט, אשכלל את ידיעותיי בעזרתו לקראת הטיול.
 

Nרב

New member
בכל מדינה מתלבטים מחדש אם להשאיר טיפ

 
תודה יאיר...רק שאלה קטנה?

מה ההבדל בין דמי שירות לטיפ?
הרי אם מבקשים דמי שירות, זה בעצם טיפ, לא?
 
טיפ באיטליה

נתחיל מהסוף - לא נדרש להשאיר טיפ במושגים שאנחנו מכירים בארץ קרי אחרי שתקבלו את החשבון - נדרש לשלם רק מה שכתוב שם ולא מעבר.
מה כן צריך לשים לב בחשבון עצמו:
לעיתים יופיע מושג בשם COPERTO - קרי "מפת שולחן" או בעברית קלה - סידור שולחן: מפה, סכום, לחם, גריסים. למה ? כובע. כי ככה זה באיטליה. כמה ? 1-2-3 יורו לאדם.
נסכם את זה בשם: דמי פתיחת שולחן

במסעדות יקרות במיוחד יבו מעבר לכך גם שרות בגובה של 10-15%.
אבל זה באמת רק במסעדות יוקרה.

בתאבון
 

severino

New member
אלא אם כן מדובר במלכודת התיירים הקלאסית

בביקור האחרון ברומא אחד החברים נכנס לבית קפה/מסעדה ליד הותיקן למרות אזהרה מצדי שמדובר במלכודת תיירים, אומנם הוא יצא משם בחיים
אבל עם חיוב דמי שירות בסך 20% בחשבון על מנות במחירים מופרזים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה