סוגי משככי כאבים

Keren Adar

New member
סוגי משככי כאבים

היי לכולם, אני סובלת מפריצת דיסק l5-s1.
סובלת מכאבים איומים שנמשכים כל היום. ממתינה לטיפול בגלי רדיו במרפאת כאב (זריקות לא עזרו).
ניסיתי כבר מלא סוגים של משככי כאבים- אתופן, ארתופן, ארקוקסיה, נקסין, נרוסין, זאלדיאר- כל אלה לא עזרו. ליריקה עוזרת אבל מרדימה לגמרי כך שאני לא יכולה לתפקד.
איזה כדורים אתם לוקחים? אשמח להמלצות.
ואם על הדרך יש לכם גם עצות לפריצה תרגישו חופשי :)
שבוע טוב!

bimbo15

New member
אני מאוד מצטערת לקרוא על הכאבים הקשים שלך

כדאי לברר אצל הרופא בדבר טראמאדקס. לי עזר מאוד.
בהצלחה

Keren Adar

New member
תודה !

ראיתי שזה אותו חומר פעיל כמו הזאלדיאר אבל במינון יותר גבוה.. אני אדבר עם הרופא שלי.
תודה

עדות מיד שנייה עובד?

לגבי משככי כאבים אני

לגבי פריצת דיסק בכלל. כשאני נעזרתי בשיטת פלדנקרייז בקבוצות לבעיות שלד אחרות, היו איתי בקבוצה אנשים אחרי פריצת דיסק ובמו עיני ראיתי לאיזה שיפור אדיר הם הגיעו.
אני באופן אישי עברתי מחוסר יכולת לישון בגלל כאבים לחזרה לשימוש בידיים ולחיים בלי כאבים. ותוך זמן קצר מאד, דרך הפלזנקרייז.

גם שיטת אלכסנדר כנראה יכולה לעזור לטפל בבעיה מהשורש ולא רק לשכך כאבים.
תבדקתי בקופ"ח שלך, יש בדרך כלל מסובסד אבל חשוב למצוא מטפל טוב.

אלכסנדר מתמקדת ביציבה ופלדנקרייז בתנועה. ושתיהן עוזרות לשנות הרגלים של הגוף ולהביא לשימוש יותר נכון בגוף, ומאליו זה עוזר "לחלק את הנטל" בין השרירים וכל המנגנון.
לי שתי השיטות מאד עזרו. במצבים אחרים. לא פריצת דיסק. מציעה לך לברר.

ושיקלו הכאבים במהרה הלוואי

Keren Adar

New member
במצבי הכל עובד :)

את יכולה להסביר בקצרה מה ההבדל בין פלדנקרייז לפיזיותרפיה? קראתי על זה קצת ולא הבנתי מה ההבדל ביניהם.
אני מבאר שבע, מכירה במקרה מטפלים טובים מהאיזור?

לא מכירה מב"ש

אין שום דבר דומה בין פלדנקרייז / אלכסנדר לפיזיותרפיה, למעשה זה בדיוק להיפך.
פיזיותרפיה מתמקדת באיבר ושתי השיטות הנ"ל מתייחסות לגוף כולו.

שתי השיטות לא "מלמדות" שום דבר ולא צריך להתאמץ (להיפך, אסור להגיע לגבול המאמץ או הכאב), אלא שיטות אינטואיטיביות שבהן הגוף לומד ומלמד את עצמו לבד. מאד מאד עדינות. שאני באופו אישי חושבת שזה עדיף משיטות אגרסיביות.

יש עוד ברים שאני יכולה להגיד, אבל אני כבר בדמדומי היום. אז אנסה בהמשך.
מציעה לך להתחיל עם לבדוק מה יש בקופ"ח, אם תפלי על מטפל טוב זה במחיר די שפוי. אם לא תתחברי עם המטפלים בקופ"ח אז כדאי לבדוק פרטי. וגם זה לא מחירים בשמיים. פלדננקייז יש בקבוצות ואז זה עולה ממש מעט.
אלכנסדר למיטב ידיעתי זה טיפול אחד על אחד.

באופן כללי אני מאמינה בגישה הוליסטית שמתייחסת לכל הגוף וגם לאדם כולו כ"חבילה" אחת. ולא רק מתמקדת בסמפטום ספציפי.
ומאמינה בשינוי הרגלים, שנעשה לאט לאט ובעדינות ולא בשיטות של בום וטראח, לי היה ניסיון מאד לא טוב עם פיזותרפיה. באופן אישי.
וגם מאמינה שהבעיה לא נפתרת אם לא מטפלים בה מהשורש, ולא רק בסמפטום שמעל לפני השטח.

יציבה היא דבר חשוב מאין כמותו, ויש לו השפעה אדירה על הכל. ולרובנו אין יציבה טובה או אופטימלית. בעיקר אחרי אירוע טראומטי לשלד כמו פריצת דיסק.
וכך גם בתנועה, אנחנו לא משתמשים נכון בגוף, רובנו.
ושוב, מה שיפה בשיטות האלה שהגוף מתקן את עצמו ולומד את עצמו. בלי שצריך להתאמץ או לעשות שיעורי בית או לעשות משהו שהוא לא נעים לנו.

עד כאן לערב זה

Keren Adar

New member
חזרתי לספר

אז בעקבות המלצתך, הייתי היום בפלקנדרייז פעםמראשונה. חבל שלא ראיתי לפני את רשימת חברי האיגוד ששלחת לי כי עכשיו גיליתי שהייתי אצל מישהי שאינה חברת איגוד.
היא הסבירה לי שפעם ראשונה צריך ״אחד על אחד״ על מנת שהיא תכיר את הגוף שלי.
האמת, לא כל כך הבנתי מה היה (למרות שחפרתי לה כל הטיפול).
אלו היו תנועות מאד עדינות בכל הגוף, חצי ליטופים..
אני מודה שאני קצת בגישת no pain no gain, אז יצאתי חצי סקפטית חצי אופטימית..
מה עוד, שלא הצלחתי להבין מה קורה בקבוצות- היא אמרה שהיא פשוט ״נותנת הוראות״ לפעולות וחברי הקבוצה מיישמים.
אבל איך אני יודעת שאני אכן מבצעת את התנועה נכון?

לא ברור....

Keren Adar

New member
עדכון

עכשיו ראיתי שבאתר שלה כתוב כי היא ״בעלת תעודת פלדנקרייז מהאגוד האירופאי הבינלאומי״

סבבה. זה טוב שיש אבא ואמא, מבחינת הסמכה פורמלית

לגבי מה היא עשתה לך בטיפול הראשון שהוא ספק ליטופים כפי שכתבת אז לתחושתי הם "מארגנים לך את הגוך מחדש", לוקחים כל איבר, אתה מרפה לגמרי, והם עושים עליו כל מיני מניפולציות עדינות, ומניחות אותו במקום שהוא צריל להיות, וככה את כל חלקי הגוף, עד שאתה שוכב כך שכל האיברים מסתדרים ביחד כמו פאזל שיושב נכון.

הגוף לבד זוכר את החוויה הזו ולומד להגיע אליה גם בשאר הטיפולים והתירגולים.
לא צריך "להבין" כלום.

אם מתחברים לגישה של לאט מעט ובעדינות. וגם הטכניקות שסיגל ציינה, כמו טאי צ'י ועוד הם באותו טמפרמנט, לא הישגי לא תחרותי, אתה לא צריך להגיע לאיזה יעד (בניגוד לפזיותרפיה), אלא לנסות ללמד את הגוף עוד תנועות שהן לא רגילות לנו (אולי אפשר להגדיר את זה לצאת מהקומפורט זון אבל במובן ההפוך, כי הקומפורט זון שלנו באיך שאנחנו מחזיקים ומניעים את הגוף הוא לא מביא נוחות דווקא. אבל הרגלים קשה לשנות. וזה מה שפלדנקרייז עושה לדעתי: הוא מעלה שאלות אל הגוף? ואיך ככה? ואולי ככה? ומה עם זה, איך זה מרגיש.

שמחה לשמוע שהלכת. וגם לעשות טיפול ושהוא לא יהיה אסון ולא תרצה לחזור למטפל הזה בחיים זה הישג לא קטן (היו לי כאלה) ותראי למה את מתחברת.

שיהיה בהצלחה ותמשיכי לעדכן. בתקווה לשיפור בכאבים

עונה עוד לפני שקראתי את העדכון אז מקווה שלא אפדח

זה מה שהמורה עושה בשיעור, מסתכל אם אתה עושה נכון (נכון מול עצמך לא מול סטנדרט חיצוני) ובעדינות רבה מתקן לך.
ולגבי גישת הנו פיין נו גיין, זה באמת בדיוק ההיפך מזה.
תראי אם מתחברת.

עכשיו אני אקרא את העדכון גם.

שולחת לך במסר פרטי את רשימת המטפלים בב"ש

מתוך האיגוד. - אני תמיד מקפידה ללכת למטפלים שחברים באיגוד הרשמי.

Sigal H

New member
שלום

ברוכה הבאה

&nbsp
בנוסף למה שכבר נאמר, אוסיף שבאגף התנועה יש גם הידרותרפיה, יוגה, טאי צ'י וצ'י קונג - כולם בעלי פוטנציאל (לא בהכרח כולם מתאימים לך, אבל גם הם בתפריט).
&nbsp
באשר לתרופות, ניסית מאגף התרופות האנטי-דכאוניות? זה לא אומר שיש לך דיכאון, פשוט דרך העבודה של התרופות הללו משפיעה לטובה על כאב. ועם הליריקה, כמה זמן את נוטלת אותה?
&nbsp
עוד מילים טובות וחיוך,
סיגל

Keren Adar

New member
שלום!!

היי סיגל,
אני ממתינה לאישור להידרותרפיה. לגבי האחרים- מעולם לא שמעתי עליהם (חוץ מיוגה)..
את מכירה מניסיון?

אני נוטלת ליריקה כשלושה שבועות. את יכולה לתת דוגמאות של שמות של תרופות אנטי דכאוניות?
לא ניסיתי (למיטב ידיעתי).

תודה,

Sigal H

New member
היי

סליחה שאני חוזרת אלייך רק היום, המוח יצא לסופ"ש ארוך

צ'י קונג וטאי צ'י שתיהן מבוססות על עקרונות הרפואה הסינית וטובות לחיזוק השרירים, היציבה, שיווי המשקל, הנשימה, המודעות לגוף ושימוש נכון בגוף (בלי להעמיס על האיברים, בלי לגרום לכאב מיותר, עם הרפיית השרירים המתוחים שלא לצורך וכו').
על בסיס זה, צ'י קונג היא התעמלות מתונה וטאי צ'י היא סוג של אמנות לחימה, אשר את התנועות בה עושים בקצב איטי, זורם ואחיד.

ניסיתי את שתיהן למשך כמה שנים (התחלתי מטאי צ'י ואיכשהו זלגנו לצ'י קונג) והתרשמתי מאוד לטובה. אני יכולה לזקוף לזכותן הרבה מקרים של כמעט-אסון שנמנע כי למדתי איך להחזיק את הגוף כך שדריכה לא נכונה תוביל אולי לאיזה פירואט חינני אבל לא לנפילה. בכלל, זה עזר לי להחזיק את עצמי בעמידה, הישג משמעותי אחרי השבר בעמה”ש, וגם חסך הרבה כאבי פיצוי של הגוף (כמו כשכואבת רגל אז כל המשקל עובר לרגל השנייה עד שגם היא כואבת – כאלה כאבים כבר יש לי הרבה פחות). הפסקתי מנסיבות שלא קשורות, עברו שנים ועכשיו אני מחפשת שוב מישהו טוב בסביבה להמשיך אצלו.
כל אחד ומה שעושה לו טוב.

דוגמאות של תרופות אנטי-דכאוניות (למיטב זכרוני): אלטרולט ואלטרול, דפרקסן, אנפרניל, סימבלטה, אפקסור... הנה סקירה יפה של סוגי תרופות לטיפול בכאב, בין היתר נוגדי דיכאון. אבל עדיין יכול להיות שהליריקה תהיה טובה לך - 3 שבועות עדיין נחשבים לתקופת הסתגלות כך שיכול להיות שהעייפות היא תופעת הסתגלות ותעבור בקרוב (תוך שבוע אולי). מקווה שאכן כך

חופן חיוכים,
סיגל

למעלה