סוגי נמלים...

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
סוגי נמלים...

ידוע שבקיני נמלים יש נמלים מסוגים שונים- נניח פועלות, לוחמות, מלכה וכ"ו (גם בדבורות זה קיים)- איך זה קורה מבחינה גנטית? גנים מסוימים מתבטאים בכל נמלה? (כי הרי המלכה מולידה את כל סוגי הנמלים), איך זה מוסבר על-ידי האבולוציה? (לכל מין של נמלות יש פועלות, חיילות, מלכה משלהם- איפה כאן התהליך האבולוציוני). בן-חורין!!!

Caligola

New member
אם יש לך יכולת לקרוא מאמרים באנגלית

אני מציע לך לעבור על המאמר הזה ("How queens make queens") בשתי שליש העמוד.. וזה מחקר של Evans ו-Wheeler החוקר את האופן בו גנים מתבטאים באופן שונה אצל דבורים. מעבר לזה, אין לי מומחיות בתחום, ו-Search Query על "ants genes" ו-"bees genes" הניבו לי את התוצאות האלו ב-Google..

אני מבין בזה קצת.

המלכה בתחילת חייה יוצאת מהקן, היא מזדווגת עם הרבה זכרים ואוגרת זרע שיספיק לה לחודשים רבים. היא חופרת קן ומטליה כמה ביצים מופרות שמהם בוקעות פועלות. הפועלות בונות את הקן והיא ממשיכה להטיל ביצים מופרות שמהם בוקעות פועלות. כשנגמר לה הזרע היא מטילה ביצים לא מופרות ומהם בוקעים הזכרים. במשך כל חיי הקן היא מפרישה הורמון שגורם לפועלות לא להתפתח מינית. לקראת סוף חייה נגמר לה ההורמון(נראה לי) ואז הפועלות הופכות למלכות. זה בערך מה שאני זוכר מ"נשנל ג'אוגרפיק" ואני לא ממש מדייק בפרטים אבל זה מה שקורה בערך. תקנו אותי אם אני טועה.

היונתן

New member
גם בגוף האדם

כל התאים נושאים את אותו מטען גנטי אבל כולם מתפתחים אחרת לחלוטין.

אני מכיר את התהליך אצל דבורים

בכוורת דבורים כל הדבורים זהות ב75% אחוז על פי מחקר של הנשיונאל ג'אוגרפיק זכרים מופרות מביצים ביליתי מופרות של המלכה וכן של הפועלות במקרה של מות המלכה הנקבות כולן בוקעות מביצים מופרות אך ההבדל שגורם להיווצרות מלכה הוא תא גדול יותר. לא כל הגורמים המשפעים על התפתחות יצור חי הן תורשתיות גם הבסיסיות ביותר, למשל התפתחות מינית אצל עובר תנינים נקבעת על ידי טמפ' הקן. העיקרון שעליו פועל הנחיל הוא כמו יחידה אחת שניתנת למבחן האבולוציוני כך ככל שהנחיל מתפקד כמערכת יעלה יותר כך הוא מצליח להותיר אחריו עוד נחילים בעלי תכונות גנטיות תורשתיות.

באמת מה עם הפרחים?

הפרחים הם המזון שלהן ואם יהיו יותר פרחים יהיה להן יותר קל והן לא יתפתחו או יתפתחו יותר לאט אבל אם יהיו פחות פרחים אז הם יצתרכו להתאים את עצמן לפחות מזון או מזון חדש

למעלה