סוגי רעפים

sivantol

New member
סוגי רעפים

מישהו יכול לעשות לי סדר ולהגיד לי איזה רעף הכי טוב? לא מדובר על צבע (זה מאוד זניח כעת) לפי מה שהבנתי סוגי הרעפים שיש הם: 1.רעפי בטון 2.רעפי חרס 3. רעפי פלדה 4. רעפי צפחה בהתחלה רצינו לקחת רעפי בטון אך גגן שנפגשנו עימו טוען רעף בטון (אקרשטיין) - מבטון שזהו הרעף הגרוע ביותר ומאופיין בפריכות ונטייה להישבר ולכן הוא ממליץ על חרס בלבד גגן שני שולל זאת על הסף וממליץ רק על אקרשטיין אז מי צודק? וחוץ מזה איך אני אדע מהו באמת הרעף שאותו הזמנתי? (לדוגמא: אם אני אזמין מהגגן רעף של אקרשטיין איך אני אדע שזה באמת משם? תודה סיון.

בינא

Member
רעפי חרס טובים יחזיקו יותר מ-100 שנה

רעפי החרס נחשבים לקלאסיקה של הגגות. רעפי אקרשטיין עשויים בטון לחוץ ועקב כך שוקלים יותר. 2 סוגי הרעפים מאושרים ובעלי תקן לחוזק לדריכה. 2 סוגי הרעפים נשברים באותה מידה. ההבדל בין רעפי חרס ואקרשטיין הוא בעיקר בצורה ובגוונים. ברעפי אקרשטיין יש גוונים שלא קיימים בחרס. משקל רעפי החרס נמוך במקצת ממשקל רעפי אקרשטיין ל-מ"ר. גגנים ממליצים על מה שנותן להם יותר רווח ולא מה שטוב ללקוח. ברעפי פלדה משתמשים בעיקר לגגות שיש בעיה עם השפוע שלהם... גג שחייב בשיפוע שמתחת ל-32% עדיף שיהיה מרעפי פלדה בניתן לבצע גם בשפוע של 10%. רעפי פלדה קלים בהרבה מרעפי החרס וכמובן מאקרשטיין ולכן משמשים במקומות בהם למשקל הכיסוי יש משמעות על הקונסטרוקציה של הגג ומפתחי הקונסטרוקציה = אם חובה ליצור גג קל כי אין מספיק עמודים תומכים למשל... רעפי ציפחה טובים לשיחזור הטירות בצרפת ואנגליה. יש להם צבע שחור טבעי ולא מומלץ בארץ חמה כמו שלנו להשתמש בהם. בכל מקרה יש לזכור את הדבר החשוב ביותר..: ! 80% מהחום נכנס דרך הגג ! אם בודדתם את קירות הבית ולא בודדתם את הגג, לא בודדתם את הבית. לכן מומלץ לבצע פנלים מבודדים לפני הרעפים. מצורפת תמונה לדוגמא...הוכח כיעיל ביותר בקיץ זה ויהיה יעיל גם בחורף.

sivantol

New member
בינא

כ"כ חבל שאתה לא מהאיזור שלי. תודה רבה על כל ההסברים וההמלצות שלך, גם בפרטי. יום טוב סיון.

sivantol

New member
בינא

נעלמה לי השאלה... האמת שאני מתכוונת לקחת רעפים בצבע הטיבעי שלהם (כתום) ולפי מה שהבנתי החרס זולים יותר מרעי אקרשטיין (זה נכון אגב?) אז במידה ואני אקח רעפי חרס, איך אוכל לדעת שהם באמת איכותיים?האם יש חברה מסויימת שמועדפת? כרגע בגג הנתון יש רעפי חרס הרוסים (שבורים, צואת יונים וכו') ובעלת הבית הקודמת בנתה את הקומה לפניי 4 שנים, לכן אני חוששת מהחרס מה דעתך?

בינא

Member
רעפי החרס המיוצרים בארץ הם רעפים עם תו תקן

והיצרן הידוע והאמין ביותר הם "חסין אש" שמיצרים את רעפי ה"טרה" שהם גם הנפוצים ביותר. יש דגמים שונים של רעפים. פשוטים יותר ויקרים יותר (בגלל הצורה). הגוון הטבעי של כולם אדמדם/כתום כצבע החומר ממנו עשוי הרעף. נושא המחיר תלוי בספק. גורם ההובלה משפיע בצפון כי מפעל "חסין אש" נמצא בבאר-שבע ואקרשטיין מיצר במרכז הארץ ועל-כן קווי ההובלה שלו קצרים יותר. ההמלצה שלי היא לקחת רעפי "טרה"..לא לשכוח רוכבים ורעפי קצה בהתאמה לתכנון. נושא היונים על הגג אינו נושא של בניה וצריך לדעת לחיות איתם. אם רעפים שבורים מפוזרים על הגג זה יכול להיות מהשאריות שהשאיר הקבלן המבצע ו/או משאריות שזרקו לגג מי שניקה את החצר... רעפים שבורים יש לפנות או להשתמש בשברים בגינון ככיסוי של קרקע שנותן גוון חמרה יפה (שוברים את הרעפים לחתיכות קטנות כמו חצץ). עקרונית, ניתן לדרוך וללכת על גג רעפי חרס אם הוא בנוי נכון. מסיבה זו רצוי לקחת גגן עם המלצות ולראות גגות שהוא עשה. הפנל המבודד נותן חוזק נוסף לגג בנוסף לבידוד ולאיטום המוחלט.

gamari

New member
שיטה מעולה ..

אחת השיטות המוצלחות לבידוד גג רעפים במדינות חמות. חשוב חשוב חשוב, , לא לשכוח פתחים ברעפים להוצאת אוויר חם בחלק העליון של הגג, כמובן עם רשת או הגנה מפני בעלי כנף מקננים או שאר בעלי חיים.

בינא

Member
אוורור גג רעפים שמונחים על פנל מבודד יבוצע...

ללא פתחי אוורור אלא ע"י אי-ביטון הרוכבים. את הרוכבים תופסים עם חלקי פח המיועדים לכך וכל רוכב מכסה את הפח של הרוכב שלפניו. מרווח האוויר שנשאר בין הרוכבים לשורת הרעפים העליונה, מספיק כדי לתת זרימת אוויר חם חופשית במעלה הפנל מתחת לרעפים. מי שרוצה לבצע ביטון של הרוכבים חייב לבצע רעפי אוורור כל 1.5 מ' בשורת הרעפים הצמודה לרוכבים לכל אורך השיא משני צידיו. זה מייקר ולדעתי עדיפה השיטה עליה כתבתי למעלה. בנוסף לרעפי האוורור יש להתקין בתוכם את הרשתות למניעת קינון צפורים

רוני1955

Active member
סתם שאלה

אם אני מרכיב פנלים מבודדים, למה אני צריך גם רעפים?

בינא

Member
אין צורך ברעפים אבל בדרך-כלל יש חובה ב-ת.ב.ע.

ברוב תוכניות בנין עיר הדורשות רעפים כחלק מהגג או לכל הגג, זה נובע מסיבות אדריכליות. לכן מי שרוצה בבידוד חייב לבצע גם פנל וגם רעפים. ניתן אז להשתמש בתחליפי רעפים קלים יותר כמו לוחות רעפי פח המיוצרים כיום גם בארץ ע"י "קרטין" במפעל בצומת ראם (מסמייה). מי שמבצע גם רעפים מרוויח בידוד מעולה וגם יצליח להגיע למישור אחיר עם קולטי המים החמים תוך הסתרת הצנרת. תמונת המחשה מצורפת. בתמונה ניתן לראות כי הקולט מונח על הפנל ומגיע בחלקו העליון למישור העליון של הרעפים. הרוכבים אינם מבוטנים ובכך יוצרים מעבר אוויר קבוע שעולה בין הפנלים המבודדים לרעפים לשיא הגג והחום נפלט החוצה.

רשר

Well-known member
מנהל
אתגר: הדפס רעפים על פנל

אולי זה יכניס בינה (להבדיל מבינא) בראשי רשויות שיפסיקו עם הרעפים או ליתר דיוק שיפסיקו עם הבולשביזים,

דוספק

New member
אם כבר מדברים על בידוד

גג הבית שלי עשוי רעפי חרס ואין בידוד. מה אפשרויות שלי לעשות שכבת בידוד ללא פירוק הרעפים. יש לי גישה כמעט לכל שטח הגג מבפנים חוץ מפינה אחת קטנה נמוכה מאוד. אשמח גם לקבל סדר גודל של עלויות החומר. וגם סוגי החומר. תודנ.

gamari

New member
המון אפשרויות

כמו הרבה תקלות בחוק התכנון והבניה כנ"ל גם הרעפים, מעין תוצר לוואי של הבריטים ששלטו פה בארץ אחרי התורכים, , ,לא ניכנס להאם רעפים זה מתאים לארצנו או לא, סוגיה בפני עצמה. כאשר הרעפים מונחים ויש גישה אל מתחת לחלל ניתן לבחור כל אחת משיטות הבידוד הקיימות ולהתחיל לבודד מבפנים, הקונסטרוקציה של הרעפים ממתכת או מעץ תשמש כבסיס להצמדת פנלים או יריעות בידוד מגליל. ניתן באמצעות אקדח סיכות להצמיד את היריעות בין האגדים מעץ (קורות ראשיות) ואם זה ממתכת אז לחבר לוחות עץ או קרשים לקורות ממתכת עם ברגים. ועם היריעות או פנלי הבידוד להצמד לעצים, אם מצליחים ליצור שכבת אוויר זה מעולה. מתחת לקונסטרוקציה ניתן לחפות בלוחות עץ, אולי בלוחות גבס, , ראיתי גם לוחות פח אלומניום\ אלוקובונד (אין סוף לעיצוב) ועדיין הקונסטרוקציה של הרעפים יכולה לשמש כבסיס לחיפוי פנימי, זה כבר תלוי בשימוש של הגג. מטרת הבידוד היא ראשית להפחית משמעותית את כמות הקרינה מהרעפים אל מתחת וא"כ למנוע הסעת חום אל החלל שמתחת וא"כ לקומה העליונה. ישנם לא מעט שיטות לביצוע העניין, כל ספק\חברה יסבירו בפירוט כיצד לעשות זאת, ישנם יריעות בידוד עם כוון מסויים שיש לשים לב אליו. לגבי עלויות, ,אולי יעלו פה חבר'ה העוסקים בכך ביום יום ויעלו מחיר ריאלי, אני לא מעודכן במחירים.

בינא

Member
בידוד גג רעפים קיים אפשרי בלי לפרקו אבל...

זה ייתן רק בידוד ולא איטום כפי שנותנים הפנלים. מצורפת תמונה של גג כזה שיקבל יריעות בידוד עם פויל אלומיניום אשר הוכנסו מעל בנדים רחבים מפלדה שנמתחו בין הקורות של הגג. בשיטה זאת הצמר מרוחק מהרעפים כך שאוויר שנכנס בין הרעפים לצמר עדיין ישאף כלפי מעלה הגג. הפויל נועד לחסום טיפטוף ונותן בידוד נוסף. מתחת לזה ניתן לבצע סגירה של גבס (ירוק, עמיד מים - חובה). אופציה נוספת במקום הצמר היא לוחות קל-קר בעובי המתאים שגם הם ייתמכו ע"י בנדים רחבים מפלדה אל קורות הגג.

דוספק

New member
הרעיון

של לוחות קל-קר דווקא מעניין אותי מאוד. אני משער שהעלויות של החומר יהיו נמוכות, לא? אצלי השלד של הגג הוא מקורות עץ ואין בעיה של נזילות כך שאין סיבה לעשות פנלים לאיטום. אני חושב שיהיה אופטימלי להדק את פלטות הקל-קר אל הקורות עם ... אקדח סיכות? מסמרים? איפה ניתן למצוא את הלוחות האלה? האם הם יעילים כמו לוחות אלומיניום+צמר? אגב, זה לא צמר סלעים, נכון? תודה מראש!

בינא

Member
בתמונה רואים צמר זכוכית = צהוב. לא צמר סלעים!

צמר סלעים איננו עומד בפני עצמו, לא יכול להיות תלוי כך ובטח שאינו יכול שלא להיות סגור בתוך שקיות מפלסטיק כבה מאליו ולכן איני ממליץ עליו כחומר מתאים לגגות בכלל. הקל-קר וצמר הזכוכית בעובי 2" עם פויל האלומיניום הם פחות או יותר שווי-ערך מבחינת הבידוד התרמי והאקוסטי. ההבדל הגדול הוא שהקל-קר קשיח ויריעות הצמר גמישות. עם הקל-קר נוח יותר לעבוד מכל מיני סיבות אבל הוא יקר יותר ל-מ"ר. לא מחברים את הקל-קר לקורות אלא תולים אותם על בנדים מפלדה מתחת לקורות או סוגרים עליהם עם פרופילים מהצדדים. יצרני קל-קר יש גם בדרום וגם בצפון: "פוליביד" משמר הנגב בדרום. קל-קר עין כרמל בצפון.

msvnk

New member
רעפי פלדה לפי התקן מיועדים להתקנה עד 15% !

ולפי ההוראות הטכניות של החברה שמשווקת את המוצר הדומיננטי בשוק, רב רעף - עד 17%. מתחת לזה רק עם איטום מתאים.

בינא

Member
יש דברים שאתה לא יודע שאתה לא יודע...

לא כתבתי על "רב רעף" שיש לו מגבלות והוא מוצר בן 30 שנה. כיום יש לוחות מפח/פלדה עם תצורת רעפים שאורכם 2.40מ' ורוחבם כ-1מ' שהחיבורים והחפיפה ביניהם מורידיםאת % השפוע ל-10%.

msvnk

New member
לך תלמד את התקן ותפסיק לבלבל את השכל

אם אתה צריך עזרה כי אתה לא מכיר את התקן אז מספרו הוא 1556 ולפיו השיפוע המזערי ללוחות פח דמויי רעפים הוא 15%. אין לי ספק שכדרכך תמשיך להתחפר ולהתווכח עם העובדות, אבל זו כבר הבעיה שלך. אם יש לך יצרנים שחושבים שהם יכולים פחות מזה, שיראו תקינה שתומכת בטענות שלהם ולא סיסמאות שיווקיות.

רוני1955

Active member
מה שכתבת זה נכון

אבל גם בתקן עצמו יש הסתיגות. בסעיף 3.6 שיפועי הגג, בהערות: 1. אפשר להקטין את השיפועים המזעריים הרשומים לעיל אך ורק לפי הוראות יצרן מפורשות המתירות שיפועים קטנים יותר. 2. השיפוע המזערי של סיכוך גגות קלים העשוי מחומרים אחרים מאלו שפורטו לעיל יהיה כמפורט בהוראות היצרן.

msvnk

New member
הצהרות יצרן לא שוות כלום

כל עוד הן לא מגובות באישורים של מכון התקנים. כשאראה כאלה, אקבל את הנתונים.

למעלה