סוגשל דיון, אחרי שקראתי שוב את משחקי הרעב

Sexy Darren

New member
סוגשל דיון, אחרי שקראתי שוב את משחקי הרעב

כן כן, זה מה שאני עושה במקום ללמוד ללשון

אני לא יודעת אם שמתי לב לזה בפעמים קודמות, אבל במשך כל הקריאה הזאת אחד הדברים שנורא הפריעו לי, במיוחד בדמויות של פיטה והיימטיץ', זה שהם משחקים בקטניס קצת, כל הקטע של הרומן הכפוי עם פיטה כדי לקבל את המצנחים\מתנות מהיימטיץ' (עצם זה שאין קטע שהם מתנשקים כי היא באמת רוצה את זה, רק כי היא מבינה מה היא צריכה לעשות כדי לקבל אוכל.)

ברור שזה תכנית של היימטיץ', ואחת דיי גאונית, כדי לעזור להם לשרוד בזירה. אבל לעזור למי? לא בטוח שלקטניס, כי הוא אומנם משתמש בה ויודע שהיא תעזור לו לקדם את זה כי היא מבינה מה הוא רוצה. לי זה היה נראה הרבה יותר כמו תכנית להשאיר את פיטה בחיים, כי הוא החלש מבינהם, ותלוי בקטניס כל הזמן לאורך המשחקים (גם כשהיא שומרת עליו ממש, אבל גם בהתחלה, כשהקרייריסטים משאירים אותו בחיים כדי לנצל אותו למצוא את קטניס).
קטניס עצמה שורדת טוב גם לפני שהיא מתחברת לפיטה, היא מצליחה גם להשיג את הקשת, מה שמקל עליה למצוא אוכל בלי ספונסרים, היא חזקה ואפילו מציינת שפיטה הוא קצת מעמסה והיה לה קל הרבה יותר בלי הצורך לטפל בו. גם קסם יש לה, הוא הרבה יותר כן כשהיא לא צריכה להעמיד פנים שהיא מאוהבת, היא כן דואגת לרו, ואפילו לפיטה הדאגה האמיתית שלה מתגלה כשהיא שוכחת שהיא צריכה לשחק.

השאלה שלי היא, אם היימטיץ' היה יוזם טקטיקה אחרת, ולא היה משתמש בסיפור של ה"נאהבים חסרי מזל", אתם חושבים שקטניס הייתה מסוגלת לנצח?
ומה עם פיטה? גם אם לא לנצח, הוא היה מצליח לשרוד בלי להסתמך על קטניס בכלל?

Black Stain

New member
יש בזה משהו

לדעתי בלי קטניס לפיטה לא היה שום סיכוי לנצח.. אין לו יכולת מרשימה במיוחד (חוץ מלהרים חפצים כבדים.. @_@) והוא לא אכזרי מספיק בשביל לרצוח אפילו אם זה בשביל לשרוד, הוא גם לא יודע לצוד לבד או אפילו ללקט לבד (הפעם הראשונה שהיא שלחה אותו לבד הוא חזר עם רעל
)
לעומת זאת קטניס, מהרגע שהיא קיבלה את הקשת היא יכלה לשבת על עץ ולצלוף בכולם מרחוק ולנצח בלי בעיה רק שאז הביאו לה את פיטה שהיא הייתה צריכה לסחוב אותו על גבה לכל אורך המשחק..
לדעתי בלי פיטה עדיין היה סיכוי מאוד גבוה שהיא הייתה מנצחת אם היא הייתה מתנהלת כמו שצריך.. הסיכוי של פיטה הוא בערך כמו הסיכוי של הילד הרזה הזה שמת ראשון בסרט

N o R i K o

New member

אני לא חושבת שהמטרה של היימיטץ' הייתה להציל את פיטה בהכרח, אלא פשוט להבטיח את אהבת הספונסרים. היימיטץ' אומר לקטניס שהחיסרון הגדול שלה הוא העובדה שהיא די קרה ואנטיפתית, ושזה לא יגרום לספונסרים לחבב אותה. הם כן מחבבים אותה כשהיא עם רו, אבל ברגע שרו מתה היא שוב בודדה, והיימיטץ' יודע שכדי לדחוף אותה קדימה ולתת צ'אנס לפיטה, עניין הרומן יחזק אותם.
צריך לזכור שאולי בסרט זה נראה כאילו היימיטץ' יזם את עניין הנאהבים במשחקים (אני לא מדברת על הראיונות) אבל לפי הספרים זו הייתה החלטה של הקפיטול, וככל הנראה היא קרתה בהתאם לדרישות הקהל שרצה פאנסרביס. גם ההחלטה של קטניס ללכת לפיטה אחרי שהחוקים השתנו בסופו של דבר הייתה החלטה שלה.

אני חושבת שלקטניס היה סיכוי טוב לנצח, אבל היה את קייטו שאולי בקרב אחד על אחד היה מחסל אותה (אם הוא חיסל את ת'רש...) והייתה פוקספייס שהייתה גאונה בעיניי, ואולי היא לא הייתה נופלת בפח במקרה אחר. אבל החיים שלה בטח היו נוראיים אפילו יותר אם היא הייתה יודעת שפיטה מת במשחקים :X אוי קטניס

למעלה