סוג עץ

artagel

New member
סוג עץ

שאלה לגבי העץ המצורף כניראה איזדרכת. איך מתנהג ,כמה זמן לחכות שיתייבש?

zvika f

New member
עץ יבש?

למה לחכות שיתיבש? עבוד על עץ רטוב ותהנה יותר לחרוט. העץ שברשותך כבר מתחיל להסדק,לכן כדאי לך להזדרז ולחרוט אותו

artagel

New member
עץ יבש

נכון כיף לחרוט עץ רטוב אך הסדקים יופיעו מאוחר ואז אצטרך לטפלוהכלי ישנה צורתו?

zvika f

New member
עץ יבש

אם תטפל נכון בעץ אזי לא יופיעו סדקים (בדרך כלל). שיטות טיפול ליבוש עץ ישנן לרוב. כדאי לאמץ שיטה אחת וללכת איתה.

דוד , תחרוט את העץ בעודו רטוב , עדיף ל....

מחרטה , לסכינים /מפסלות , ובודאי לפרקים , לאחר חריטה ראשונית ניתן לשים את העץ בשקית נייר חומה שהוא בתוך הנסורת של עצמו , כך הייבוש איטי וללא פיצוצים , מחכים ליבוש סופי ואז מעלים שוב למחרטה לצורך גימור , לא פעם העץ מקבל עיוותים שאותם מסדרים בגימור , למרות שקערה מעוותת יש לה את החן שלה

artagel

New member
עץ רטוב

עלה לי רעיון לחרוט קצת צלחות ואז להמשיך עם הרעיונות של שרית וגם של אריה.

arsar

New member
במחרטה אולי כדאי לעבוד בעץ רטוב

ולמרות שבעולם, פה ושם גם מגלפים בעץ רטוב (נדמה לי שתלוי גם באקלים שבסביבה), אני לא מעיז לעבוד בעץ לח. אחרי שאני משקיע כל כך הרבה מאמצים וזמן, שיתפוצץ לי???? מעדיף לעבוד ביבש. כמובן שהכלים כל הזמן חדים ומלוטשים וכך הופכת העבודה לתענוג. ואז יש לי גם יותר בטחון בתוצאות! לפעמים כשעובדים בעץ יבש ומעמיקים - העץ מתעוות או שהוא מגלה סדקים, אלא שאז הנזק סביר וסביל... כל אחד והעדפותיו... כל אחד ובעיותיו...

yeka1

New member
סוג עץ

העץ הוא בוודאות איזדרכת ,נוטה להסדק ועל כן יש לחרוט ולהשתדל לשמור אותו לאחר מכן בשקית נייר חום לכמה חודשים במקום שאין בו הרבה תנועת אוויר , הדבר גורם לעץ להתיבש לאט ואז אולי למנוע סדקים . בברכה יהודה

artagel

New member
סוג עץ

תודה לכולכם רק לא הבנתי את השקית החומה לשם מה? ולמה לא אריזה אחרת, פעם היו אורזים הרבה בחומה היום יש רק ניילונים או ערמות של עיתונים ישנים האם עיתון יעיל לשם כך?

yulevi

New member
גם עיתון זה טוב

בעניין הניילון כבר כתבנו לפני מספר ימים ,במידה והניילון סגור מתפתח פונגוס על העץ,שקית נייר חומה או עיתון הם נושמים,ואפילו הכנס לתוך קרטון עם נסורת,וקח את זמן הייבוש בסבלנות

artagel

New member
גם עיתון זה טוב

יופי עכשיו יש עוד משהו לאסוף ולא לזרוק" אשתי ממש תואהב את הרעיון".

zvika f

New member
שקית ניר חום

המונח התפתח מן התרבות(ובעקבותיה הספרות) האמריקאית. כמו שבארץ נהוג לעטוף כל מלפפון שקונים בסופרמרקט בשקית נילון,אזי שם באמריקה עוטפים בששקית ניר חום. לו השקיות היו ורודות,אזי ההוראות היו בהתאם. מניסיוני,הכנס שבבי עץ לשקית נילון ובתוכם שים את המוצר. הקפד לאוורר את השקית מידי מספר ימים כדי שלא יתפתח פונגוס(פטריות עובש)

artagel

New member
שקית ניר חום

דרך אגב היום באמריקה שקית חומה עולה כסף ולכן אתה נישאל האם פלסטיק או נייר.בכל אופן תודה הפלסטיק נגיש יותר ואין לי בעיה לאורר כל כמה ימים.

למעלה