סוג של התלבטות

tabletless

New member
סוג של התלבטות

כרגע אחרי שנתיים של מגורים בדירת שותפים, בגלל חוסר כסף- חזרתי לגור אצל ההורים.
הגעתי למצב, שקשה לי לכבד את אבא שלי.
כל דבר קטן שאני אומר- הוא לוקח את זה כפגיעה אישית, ואני לא מסוגל כל הזמן להתנצל על דברים שלא עשיתי.
הוא כל הזמן חושב שאני תוקף אותו מילולית, ושאני שונא אותו, ולא משנה כמה שאני מסביר לו שזה לא נכון, ואני באמת לא שונא אותו. אני אוהב אותו. אבל קשה לי עם זה שהוא נעלב. אני יכול סתם להתעצבן על משהו שלא קשור אליו והוא ישר יחשוב שאני תוקף אותו ומעליב ומשפיל אותו, ושאני חושב שהוא אפס ושאני שונא אותו.

באמת בתור ילד קטן שנאתי אותו. אבל היום אני לא מרגיש ככה ואני מעריך אותו על הרבה דברים, וכנראה שאצלו זה נחרט חזק בראש שאני שונא אותו ולא מעריך אותו והוא לא מסוגל להתגבר על זה.

אני לא מסוגל כל הזמן לתת לו את היד, לחבק אותו ולהגיד שאני מצטער על כל דבר שאני אומר אפילו בצחוק שהוא הופך להיסטריה.
כל הזמן הוא מרגיש שאף אחד לא אוהב אותו (ואולי בצדק, באמת אף אחד בבית לא מת עליו, אבל זה בעיקר בגלל ההתנהגות הזאת). אולי אם הוא היה אוהב את עצמו ולא מתנזר מאנשים וצועק ומתנהג ככה- היינו יכולים להראות לו יותר אהבה, אבל הוא לא שם לב מה ההתנהגות שלו גוררת.
אני יודע שגם לי יש חלק בזה, שקשה לי להוריד את הראש (כמו שהוא אומר לי- תוריד את הראש ותגיד סליחה).
ויש בזה משהו, הרי כבד את אביך ואת אימך זאת מצווה, ולא תמיד הצטיינתי בה. אבל הוא גם לא יודע לגרום לי לכבד אותו. אלא בעיקר לרחם עליו. ברור לי שאני לא תלית שכולה תכלת.

עכשיו אני בשנה השלישית של התואר ויש לי עוד שנה, ואני חושש שאני לא אצליח לממן את הלימודים אם אני אעבור לבד (אלו לימודים מאוד אינטנסיביים ואין הרבה זמן לעבוד, במיוחד השנה).
יש לי חשש לחזור לגור לבד, זה פשוט יגמור לי את כל החסכונות ואני אצטרך לקחת הלוואה.

ההתלבטות שלי היא אם כדאי לי להוריד את הראש ולהיות רגיש ולהזהר בלשוני כל הזמן עם אבא שלי במשך שנתיים. לכבד אותו, לעשות מה שהוא דורש, או שעדיף לי לצאת חזרה לעצמאות במחיר של דרך ארוכה יותר, ותוצאות פחות אפקטיביות בלימודים.

אם זה עוזר ומשנה, אז אבא שלי כל הזמן אומר שהוא אוהב אותי מאוד, והוא תמיד מנסה לעזור לי בדברים, נותן עיצות ודואג, ומביא לי את האוטו כשאני מבקש, עושה בשבילי טובות, הוא גם עוזר לי קצת כספית למרות שהמצב הכלכלי שלו לא משהו.

אני מרגיש שאם אני עוזב אותו לבד אז אני פוגע באמא שלי, שהיא תאלץ להיות רק איתו כל הזמן לבד.
ועוד משהו: כשהייתי ילד בן 7-8 נשבעתי לעצמי שאני אנתק עם אבא שלי את הקשר בעתיד (כי הוא היה תמיד צועק עליי ומפחיד אותי).
הוא השתנה במשך השנים ונהיה רגוע יותר. אבל עדיין האופי הלחוץ שלו מאוד מפריע לי, כל החיים אמרתי לעצמי שאני לא אהיה כמוהו. כרגע אני לא יודע אם אני אצליח לעמוד במשימה.

tabletless

New member
אם הייתי יכול לעבור לבד אז הייתי עושה זאת

בלי לחשוב בכלל.
החשש העיקרי שלי הוא שאם אני עובר- אני אאלץ לגור עם שותפים. ואני בנאדם שצריך הרבה פרטיות ושקט, ולא יודע כמה הם יהיו עדיפים על אבא שלי. שנה שעברה זה עלה לי על העצבים שהשותפים היו עושים מלא רעש בלי התחשבות או מביאים מלא אנשים הביתה בזמנים שלא מתאימים לי. אבל השאלה היא- האם זה כזה עדיף על לגור עם ההורים?
מה הייתם עושים במצב כזה?

פרופורציות.

גיל 20 מתאים מאד לעזיבת הבית.
עזיבת הבית לא צריכה להיות ברעש וקריאות ניתוק.

ממשיכים לשמור על קשר. קשר מכובד של בוגרים שאינם חיים באותו מקום.

עוזרים זה לזה במידת הצורך והיכולת.

אם לאמך קשה להיות לבדה עם אביך, חושבים על פתרון מתאים לבעיה שלה. זה לא בהכרח מחייב אותך לסעוד על שולחנו באופן קבוע.
המשך השהייה בבית אינה טובה לך באופן אישי, גם לא ליחסים במשפחה.

einat162

New member
לדעתי אם אפשרי- תצא

יותר מידי דרמה, יותר מידי סרטים- הגיע הזמן לנתק,או לצמצם מגע- לא שווה את זה.

אני לא ממליצה לקחת הלוואה, אבל המצב שאתה מתאר הוא בעייתי מאוד. גם למה שתיארת יש השלכה (פסיכולוגית) על התוצאות של הלימודים.
השאלה אם אתה יכול לחרוק שיניים עוד קצת ולחסוך כדי לא לקחת הלוואה....

שאלה קשה

אני חושב שיחסי אבא בן זה לא דבר פשוט בכלל. אני גם מבין את הרעיון שאתה עלול לפגוע באמא שלך וכביכול להפקיר אותה.
לדעתי, מה שאתה צריך לעשות מתחלק לכמה דברים:
א. לחשב מצב כלכלי ולבדוק עד כמה אתה יכול לעבור - כי זו עדיפות ראשוה. עדיף לחסוך בבילויים ובדברים שהם מעבר לבסיס למשך שנה מאשר להיות בסביבה לחוצה.
ב. מינימום מגע ומינימום לחץ. פשוט לנסות להימנע מכל תרחיש שיעורר עימות.
ג. להתמקד ביחסים שלך איתו רק בדברים שאתה/הוא אוהבים. זו עיצה שאני לפעמים גם נוהג עם הוריי - דרך המחשבה שלהם שונה משלי, האופי שלהם שונה משלי, אני אנסה להתמקד בדברים המשותפים. ככה זה משרה אווירה טובה ונעימה.

בכל אופן, כשגרת מחוץ לבית, איך היו היחסים איתו לדעתך?

tabletless

New member
היחסים היו גם עם דרמות כי נפגשנו בסופ"שים

הוא היה גם נפגע מכל חוסר יחס שלי, ומדברים שעשיתי, יש לי חלק בזה. קשה לי להראות לו כל הזמן אהבה, במיוחד ליד אנשים. ולפעמים אני מתבייש בו ליד אנשים, בדרך שבה הוא מתנהג, והוא מרגיש בזה. אבל קשה לי להבליג על דברים שהוא עושה, הוא דיי חסר טקט ומביך בציבור, וכשאני קצת אומר לו בעדינות להרגיע אז גם היו מקרים שהוא התחיל לצעוק עליי אפילו מול אנשים שנמאס לו מהיחס הזה שלי וכו'... זה דיי לא נעים לחוות דבר כזה מול חברים למשל.

Cade Foster

New member
מדהים, אחד לאחד המקרה שלי

רק שאני עובר משם בקרוב.

אתה לא בחרת את אבא שלך ובטח שלא הכרחת את אמא שלך לבחור בו ולסבול את ההתנהגות שלו, ככה שאל תחפש תירוצים למה לא לעזוב. זה יקרה במוקדם או במאוחר, אתה לא תגור לנצח בבית ההורים ובכל רגע שאתה מעכב את זה אתה תצטרך לגייס יותר תעצומות נפש כדי לא להשתגע מההתנהגות הילדותית שלו (אני מבין את הקטע - הוא לא בן אדם רע, הוא בן אדם שלילי) ומהכבוד והאגו המעצבנים האלה שמתאימים יותר לילדים שהתחילו תיכון.

אתה תראה שככל שתהיה פחות תלוי בו הוא יתרכך יותר וישמור איתך על קשר מיוזמתו. ברגע שצמצמתי את השהות בבית פתאום קרה דבר שלא קרה לפני כן מעולם - הוא פתאום התחיל להתקשר אלי ולשאול לשלומי. הוא תמיד טען שזה צריך לבוא רק בכיוון ההפוך...

Cade Foster

New member
זה בטח ייגמר כשנגיע לקבוצות שאנחנו אוהדים

tabletless

New member
הקטע הוא שאני כבר גרתי שנתיים לבד (שותפים)

וזה פשוט לא הולך מבחינה כלכלית. בלימודים שאני לומד לכל הסטודנטים יש תמיכה כלכלית מההורים (או שהם גרים באותה עיר ואז חוסכים שכר דירה).
יש זמן במקרה הטוב לעבוד בסופשי"ם, וזה ממש לא מספיק לשכר דירה.
אז האופציה היחידה היא הלוואה. וחסכתי לפני הלימודים הרבה מאוד כסף. פשוט הכל נמחק בשלוש שנים האלה (ואני לא איזה בליין, מבלה הרבה פחות משאר הסטודנטים שאיתי)
(התואר שלי הוא ארבע שנים).

בקיצור אני צריך לחשוב עם עצמי.
בכל אופן להוריד ציפיות מהחיים בשנים הקרובות, להוריד את הראש קצת בפני החיים, ולא דווקא בפני אבא. לקבל את זה שבאתי ממשפחה עם פחות כסף, לעבוד ולנסות להוציא טוב עם מה שיש.

EdisonGirl

New member
נוגע ללב

אם אתה מצליח להתרכז בלימודים והשהות בבית לא פוגעת בהישגים שלך, עדיף לדעתי שתישאר. גם מהבחינה הכספית וגם מהבחינות הרגשיות שהזכרת.
אבל אם אתה מרגיש נפגע מידי, עדיף שתצא, גם במחיר של אי נוחות כלכלית. אמא שלך עשתה את הבחירה שלה, ולכן אני לא רואה צורך לרחם עליה שאתה משאיר אותה איתו.
אני חושבת שבחלק מהקשרים של הורה-ילד, עדיף לשמור על קשר מרחוק. פשוט לבוא לבקר ולהראות שאכפת לך, ולברוח לפני שזה מגיע למצב של פגיעה, ריב או רחמים עצמיים.

בהצלחה! ועדכן אותנו...

אני חושב שהתשובה נמצאת בפוסט שכתבת.

"ההתלבטות שלי היא אם כדאי לי להוריד את הראש ולהיות רגיש ולהזהר בלשוני כל הזמן עם אבא שלי במשך שנתיים. לכבד אותו, לעשות מה שהוא דורש, או שעדיף לי לצאת חזרה לעצמאות במחיר של דרך ארוכה יותר, ותוצאות פחות אפקטיביות בלימודים."

להיות רגיש, להזהר בלשון, לכבד...הרי כך צריך להתנהג עם כל אדם. על אחת כמה וכמה עם אבא.

ועוד - מה חשוב לך באמת? עצמאות או לימודים?

קרוסלה

New member
תפנה לגופים המתאימים במוסד האקדמי בו אתה לומד

אני עובדת באוניברסיטה ויודעת שיש גוף כזה באוניברסיטה שלי שעוזר לסטודנטים במצוקה. אצלנו זה נקרא "היחידה לקידום סטודנטים" , שווה להתייעץ איתם, אולי תקבל עזרה במעונות וכו'. תאיט את קצב הלמודים ותשלב עבודה, לפעמים אין ברירה.

redsnowhite

New member
אני מניחה שכבר ניסית, אבל אולי כדאי

שוב, לשבת איתו לשיחה, להסביר לו את הקושי שלך ושל שאר המשפחה עם המצב, ומצד שני את הרצון שלך לקשר טוב איתו, את ההערכה והאהבה שלך כלפיו.
בסך הכל, אתה גם לא היחיד שסובל מזה, אני חושבת שהוא הסובל העיקרי מהמצב ובשביל הנפש של שניכם והקשר שלכם, עדיף לנסות לעבוד על זה וליצור משהו רגוע יותר.
אם הוא יצליח להיפתח אליך ולהבין אותך, אני מאמינה שתוכלו לעבוד על זה ולהגיע לתוצאות טובות מאוד.

גם אם תעבור, וגם אם לא, אני ממליצה לא להתייאש ממנו וכן לנסות, גם כדי להטיב עימו, וגם כדי שתוכלו לקיים קשר טוב. זה הרי ניכר שמאוד אכפת לו ממך.

Optimistic Girl

New member
לדעתי

אבא שלך צריך טיפול רציני
פסיכולוגית או דרכי טיפול אחרים...

ואתה
אל תשים לב עליו
יודעת שקל להגיד וקשה לעשות...

אבל עדיף לך לגור בבית עוד שנה עד סיום התואר...

אל תתייחס עליו ואל תדבר איתו.
שמצידך ימשיך "להיפגע" ממך...
לא יודעת מה קורה אצלך במשפחה
אבל התנהגות של אביך לא נורמלית.
ועם אנשים כאלו אי אפשר לדבר בצורה נורמלית.

הוא באמת צריך טיפול... לא יודעת מה קורה שם אבל איך שאתה מתאר את הדברים...זה מדליק נורות אדומות.

כל הקטע שאתה צריך לזכור:
שבעיות של אבא שלך
הן לא בעיות שלך!

בהצלחה.

למעלה