סוג של חדשה :)

סוג של חדשה :)

שלום לדרי הפורום :) אני אוהבת שוקולד, בת 33 וחולה כבר שנתיים בסרטן הרחם. הוא ואני ניפרד בעוד זמן לא רב. אני אמא לבן יקיר בן 8.
לפני שאנחנו מתחילים בתהליך הרשמי, רציתי לשאול כאן לגבי אימוץ או אומנה עם אופק לאימוץ של ילד בוגר. חשבנו שנרצה לתת בית לא לילד ממש קטן אלא לילד בגילאי 4-6 בערך. האם יש אפשרות כזו לאימוץ בארץ? האם גם מדובר בהמתנה של שש שנים?
האם אתם יודעים עד כמה עבר ( בעזרת השם שכבר יהיה עבר) של סרטן יכול לפסול אותנו מאימוץ?
והאם יש ילדים בוגרים שניתן להיות עבורם משפחת אומנה עם סיכוי לאימוץ?
אנחנו ממש בהתחלה של הגישושים ואשמח לכל עזרה :)

fatfat

New member
כל עוד את מוגדרת כחולה בסרטן

הסיכוי שתאושרי לאומנה/אימוץ הוא אפסי. מי שנמצאת ברמסיה של לפחות חמש שנים יכולה לפנות לאימוץ/אומנה בארץ. לגבי חו"ל תקופת הרמיסיה הנדרשת קצרה יותר וזה משתנה ממדינה למדינה אבל היא עדיין נדרשת.

מאחלת לך שאכן תגיעי לשלב שתוגדרי כבעלת עבר של סרטן ולא כחולת סרטן. ולדעתי האישית בלבד אתם נמצאים בתקופה שעליך כפרט ועל כל המשפחה להשקיע את מירב הכוחות בהחלמתך וכל הקשור בכך. זה לא הזמן המתאים להתמודד עם הגדלת המשפחה.

KallaGLP

New member
ברוכה הבאה ובריאות טובה לך!

תודה רבה!

תודה רבה על קבלת הפנים.
הצטערתי לשמוע שאין מה לדבר על אפשרות של אימוץ או אומנה בגלל הסרטן. מצד שני, סוג הסרטן שלי הוא לא כזה שמצריך המשך מעקב. לאחר כריתת הרחם הסרטן נגמר בעקרון. אין צורך בכימו או הקרנות היות ומדובר בסרטן שממוקד רק לרירית הרחם.
אנחנו בהחלט עסוקים בסרטן ובהחלמה, אבל לא נכנעים ולא עוצרים את החיים שלנו בהיבטים אחרים.
אני עברתי לעבודה אחרת, אנחנו עושים תוכניות ובאופן כללי אני לא חושבת שנכון לעצור ולהתמקד במה שנקרא החלמה. ההחלמה מגיעה לצד תפקוד והמשך פעילות. ובתור מישהי שעובדת בתחום שיקום פסיכיאטרי, אני אומרת את זה הן כמטפלת והן כמטופלת כרגע במחלה

fannyd

New member
כדאי לך לבדוק מול הגופים המוסמכים

תוך הצטיידות בחוות דעת רפואית. עם כל הידע הרב שיש לחברי הפורום זה עדיין לא מידע שלם ומוסמך.
הרבה בריאות והצלחה בהמשך.

למעלה