סוג של חרדה חברתית

סוג של חרדה חברתית

בזמן האחרון קשה לי להתגבר על איזשהו פחד שקיים בי:

- אני רשומה עדיין באתר היכרויות, אבל ממש בקושי נכנסת לשם לעומת העבר, ולפעמים יש אלי פניות, והגעתי למצב חדש שאני מפחדת פחד מוות מההיכרויות האלה, וזה לא היה בהתחלה כשנרשמתי שאז דווקא כן יצאתי לכמה דייטים ובאופן כללי הייתי דיי אמיצה. אז מצד אחד אני שמחה כשיש פניות, ומצד שני הפחד משתק אותי ולכן אני לא מגיבה לפניות בדר"כ. כל אחד שפונה אני ישר מנסה לנחש איזה מן בנאדם הוא לפי התמונה, ואם נדמה לי שאני מנחשת שיש בו איזה צד שלילי או סתם חוסר התאמה שמרתיע אותי (כי לפעמים נדמה לי שיש לי יכולת להרגיש דברים באנשים, מה שלא קורה בהכרח) אז אני אפילו לא מנסה. סוג של הגנה עצמית. אני מפחדת לשחזר איזה דייט שהיה לי עם מישהו שמאוד הייתי מעוניינת בו אבל בקושי הצלחתי לדבר מולו.... ואחרי הדייט הזה ירדתי על עצמי קשות במשך כמה ימים, ושאלתי את עצמי מה יש לי להציע. וגם הפחד לשחזר עוד פעם זוגיות ששוב תתפרק לי ותפיל אותי לגמרי פעם נוספת (למרות שאני רוצה זוגיות, אבל כנראה לפי קריטריונים שעדיין לא גיבשתי מספיק), נראה לי שאני רואה מראש את הכישלון של הזוגיות שעשויה להתחיל, ולכן לא מנסה אפילו להתחיל אותה. ולפעמים הציפיות של גברים נראים לי תובעניים....

- חברה לעבודה פתאום הציעה לי להצטרף אליה לאיזה "יום כיף" לכבוד יום האישה, בהתחלה אמרתי לה כן, אמרתי לעצמי שזאת הזדמנות שאני צריכה לנצל, ואחר כך קצת הסתייגתי והיססתי כי פחדתי שמה שהולך להיות שם לפי מה שהיא תיארה לא ידבר אלי ואני סתם אהיה עצבנית וארצה שייגמר הערב הזה וסתם אהרוס לה ככה את הערב גם כן.

לא יודעת אלו תגובות אני מחפשת לזה, אז תרגישו חופשי אם בא לכם...

אה כן....

אני אני רואה עכשיו שלא השלמתי את מה שכתבתי:
אז בקשר לזאתי מהעבודה, עכשיו אני משגעת את עצמי במחשבות אם בכל זאת להיענות להצעה שלה למרות שאני אעשה את זה בלי התלהבות של ממש, אני עדיין יכולה לחזור בי, אבל לא יודעת אם מספיק בא לי על אחה"צ-ערב כיף הזה, למרות שזאת הזדמנות...

משה רון

New member
לנחש איזה מן בנאדם הוא לפי התמונה

אני יכול לעזור לך,תני לי שם ואומר לך מי הבנאדם

משה רון

New member
לא לזה התכוונתי

תפני אלי במסר פרטי עם שם מלא פרטי ומשפחה ואענה לך.
אם יש לך שם פרטי בלבד התשובה תהיה חלקית אבל תתן לך כיוון.
ובכל זאת....בגדול, אורן זה אדם עם נוכחות,אדם יודע,מתקדם שיש לו מה להגיד
ולפעמים גם חד ופוגע(תלוי בעוד פרמטרים)

זה אפשרי?

אשמח גם אני לדעת על שמי.האמיתי כמובן.
ואת התשובה תלחש לי באוזן.

אז אני מרגיש חופשי.

אוהבת תה.תזרמי ותהיה קלילה.לא צריך 700 מחשבות ותכנונים על כל דבר.
תפגשי עם גבר,תנהלי איתו שיחה ותראי איך היא זורמת ולא לבוא עם מחשבות מהעבר ותכנונים לעתיד.
תאמיני לי שהגבר בעצמו חושש איך ילך ואם הצליח להרשים אותך.

מיקה54321

New member
החששות מוכרים גם לי

אפילו מאוד.
אבל אני חושבת שצריך לנסות (עדיין לא מיישמת בעצמי). לא לתת לחוויות הפחות נעימות להפוך אותך להימנעותי.
תסתכלי על אנשים שנמצאים היום בזוגיות טובה, לא היה להם ניסיון קודם רע ומר?
חברת ילדות שלי מתחתנת בקרוב. לפני כ-7-8 שנים היא יצאה עם מישהו אחר, הם נפרדו, ושנים אח"כ היא לא היתה מסוגלת להכיר מישהו חדש מתוך חשש להיפגע. לפני כשנתיים היא \נרשמה לאתר הכרויות וכעבור חודשיים הכירה את מי שהולך להיות בעלה. והם מאוד מאוהבים :).

מיקה

מיקה54321

New member
למשה רון

מה קורה כשאדם משנה את שם המשפחה (בעקבות נישואין או סיבה אחרת).
כבר יום למחרת הוא הופך לאדם בעל מאפיינים אחרים? זאת השאלה שתמיד רציתי לשאול :)

תודה,
מיקה

משה רון

New member
אני חייב לך(ולכל המתעניין)תשובה אני יודע|סליח

אשתדל מאד שזה יקרה היום

משה רון

New member
השפעת שינוי שם משפחה אינה מיידית

שינוי שם משפחה אינו משנה מאפיינים באופן מיידי ואינו מבטל מאפיינים שבשם המקורי.
השינוי מוסיף ומשלב מאפיינים שמשפיעים על האדם אולם אינם משנים אותו באופן מוחלט.
כשמשנים שם משפחה ומתחילים להשתמש בו,לכתוב אותו ולאמר אותו מתחילה השפעה,
שהיא שונה אצל כל אחד ואורכת בין מספר שבועות למספר חדשים.
לא לכל אחד או אחת מומלץ לשנות שם משפחה ואני ממליץ לבדוק האם לשנות שם,
או להשאיר את שם המשפחה מלידה,ואולי להשתמש בשני השמות.

יש מצב שהפסקתי להאמין

במשהו שקשור למושג הזה "זוגיות" או אולי מושג שקרוב לזה.... זה מורכב... ניסיתי כרגע לפרט ואני רואה שאני מתקשה בזה ומסתבכת ביני לבין עצמי

הפחד הזה שאת מתארת

קיים גם אצלי, רק שאצלי הוא קיים בצורה יותר חמורה ובתחומים נוספים מלבד חיפוש זוגיות.

לגבי אתרי הכרויות- קודם כל אני מאוד חוששת להכיר דרך האתרים האלה. אני חוששת שאתקל בגברים שאולי הם נשואים/ לא אמינים/ לא רציניים. אני לא רשומה לאתרי הכרויות אבל לפעמים סתם נכנסת להסתכל, מתוך סקרנות. ויש שם כמה אנשים שאני רואה שהם מסתובבים באתרים כבר שנים. אז אני חושבת- איך זה יכול להיות שהם עדיין לא מצאו? אולי הם בכלל לא מחפשים? או שהם שם בשביל לחפש ולא בשביל למצוא? זאת אומרת שאולי אחרי דייט אחד הם ממהרים לפסול וישר עוברים לבחורה הבאה. יש שם מבחר של בחורות.......מה שמוביל אותי לפחד/ חוסר הבטחון שקיים בי:

למה שמישהו יבחר דווקא בי? הרי היום כ"כ קל להכיר ולפגוש אנשים- יש את האינטרנט שטומן בחובו ים של אופציות ויש את כל קווי ההכרויות האלה (love me וכו') אז למה לעזאזל שמישהו יתעכב דווקא עלי?

אז אני מוצאת את עצמי מפחדת לעשות כל צעד. כי מה הסיכוי שלי..?
כמובן שהעובדה שאופטימיות היא ממני והלאה "תורמת" לבעייתיות הזו. פלוס העובדה שאני מאוד חשדנית וגם, כמוך, מפחדת מאוד מדחייה וכשלון- לא מזמן יצאתי לבליינד דייט שהיה אחד הרעים שהיו לי אי פעם וכשחזרתי הביתה הרגשתי כ"כ רע עם עצמי. האשמתי את עצמי שאני כנראה כ"כ גרועה. עלו לי מחשבות שכנראה לא נועדתי לזוגיות וכנראה אין אף אחד שיכול להתאים לי אז אולי כדאי שאני פשוט אפסיק לנסות כי חבל- כל דייט שנכשל סתם גורם לי עוגמת נפש.

הפחדים האלה קיימים אצלי גם בתחום של חיפוש עבודה. שוב מחשבות של- למה שירצו להעסיק דווקא אותי ובטח דכאון קטן שיהיה לי אחרי כל ראיון שיכשל.

זה בטח לא אמור לנחם אותך או משהו, אבל כמו שאת רואה המצב אצלי יותר גרוע.

מיקה54321

New member
לפרח

היי פרח,

אני אעביר כאן ביקורת מסוימת, מקווה שתקבלי את זה ברוח טובה.
שמתי לך בתגובה שלך להודעה הראשונה שלי וגם בהודעות שלך באתר לאיזו גישה שחוזרת על עצמה בכך שאת כותבת לפונים שמצבם טוב ביחס אלייך או ביחס לאחרים שמצבם רע יותר. לא נעים לקבל תגובה כזאת שכמעט אומרת - על מה אתה מתלונן, תודה על מה שיש לך.
זו תגובה לא תומכת שבעיניי, יש בה הרבה שליליות והתקרבנות על חשבון האחר שגורמת לצד השני להתפתל באי נוחות. לתשומת לבך.
צריך לתת לגיטמציה ואמפטיה למה שאנשים מרגישים וחווים ובטח שלא ביחס למישהו אחר.

מיקה

יש משהו בדברייך

אחרי ששלחתי את ההודעה הזו לאוהבת תה, התחרטתי על המשפט האחרון ואם היתה אפשרות לערוך את ההודעה -הייתי מוחקת את המשפט הזה.

אני לא מתקרבנת על חשבון אף אחד ואין לי כוונות שליליות- להפך. במקרה שלך- ניסיתי לעודד ובמקרה של אוהבת תה- לשתף ולהביע הזדהות מסוימת. זה לא אומר שלא נתתי לגיטימציה לתחושות של מי מכן. אבל אני מבינה אותך ומבינה למה יש סיכוי שבאמת זה הרושם שהתקבל, אבל באמת שאלה לא היו הכוונות שלי.

קצת התבלבלתי במה שכתבתן....

יכול להיות שאני לא מרוכזת לגמרי.... בכל אופן אני מעריכה הבעת הזדהות ושיתוף שהוא נוסף לשיתוף שלי.
אני לא מצליחה כרגע להגיב באופן ישיר וברור על דברים ספציפיים שכתבתן (ניסיתי.... לא הולך לי כרגע). תודה לכן על האיכפתיות

למעלה