סוג של משפחה מורכבת

anigodin

New member
סוג של משפחה מורכבת

שלום לכולם, הגעתי לפה בעקבות הצעה שעלתה בסוף השבוע ונראה לי שפה אוכל לקבל נקודת מבט נוספת. אני רווק בן 38 ויש לי חברה קרובה בת 39 שגם היא רווקה. אין בינינו קטע רומנטי ובשלב מסוים גם הובן שלא יהיה. עם זאת יש בינינו כימיה טובה והשקפת עולם דומה בהרבה דברים. לפני מספר ימים היא התקשרה אלי וביקשה שניפגש כדי לדבר על משהו שהיא רוצה להציע לי. ביום שישי נפגשנו והיא הסבירה במה העניין - היא החליטה, מפאת גילה, להביא ילד מתרומת זרע. היא לא ביקשה ממני תרומה וגם אם הייתה מבקשת לא בטוח שהייתי נותן (יש לי בעיה רפואית מסוימת שבגינה אני די נוטה לא להביא ילדים כלל כי בדיקות שעשיתי הראו שיש סיכוי גדול שהבעיות שלי יעברו הלאה). מה שהיא הציעה זה שנגדל את הילד שיוולד ביחד. היא אמרה שהיא חשבה על זה רבות והיא מאוד רוצה שיהיה לילד/ה דמות אב והיא רואה בי אדם מתאים לכך. אחרי ששכך ההלם הראשוני התחלתי לחשוב על העניין בצורה קצת יותר רגועה והאמת שאני לא ממש יודע מה לחשוב... ברור לי שאחת הסיבות לכך שהיא הציעה לי היא סיבה כלכלית. מצבי הכלכלי יציב וללא חובות (פרט למשכנתא) ואף עזרתי לה פעם בהלוואה קטנה שהיא החזירה ללא בעיות. ברור לי גם שיש סוגיות משפטיות שצריך לבדוק פה. אבל השאלה הגדולה היא מעבר לכך, האם זה כדאי? באופן אישי אני רוצה ילדים אבל מעולם לא חשבתי על האפשרות לגדל ילד מחוץ לנישואין (לא שעניין הנישואין הוא קריטי עבורי. יותר חשוב לי שתהיה לי בת זוג לחיים לפני הכל) ובטח שלא חשבתי על לגדל ילד שאינו שלי ביולוגית בפורמט כזה (אם כי במצב היפותטי בו אהיה עם בת זוג ונרצה ילד ולא אוכל בגלל העניין הרפואי ברור שיש עוד דרכים לגדל ילדים). מה דעתכם?

azaria

New member
לדעתי ענית לעצמך

ילד משלך כנראה לא יהיה. אתה כן רוצה ילדים. אתה רווק. מדובר באישה שאתה מגדיר "חברה קרובה" שגם היא רווקה. למה שלא תחיו ביחד ותגדלו ילד? אני רואה את ההצעה שלה יותר כהצעת נישואין (או חיים משותפים בלי פתק מהרבנות) מאשר "רק" הצעת הורות משותפת. האם חשבת בכיוון הזה? האם נראה לך אפשרי שתחיו יחד? האם זה משהו שהיית רוצה או מעדיף שלא? אם כן - פתרת את כל השאלות. תחיו ביחד. תגדלו ילד שיבוא או מתרומת זרע או בכל זאת ממך. והכל נפלא וורוד. אם לא - אתה במצב הרגיל של הורות משותפת ללא קשר זוגי. ולכך אני מקווה שיש פורומים יותר מתאימים. אם כי זה משיק לנושא הפורום הזה, אך כאן מדובר יותר על משפחות המבוססות על חיים משותפים בהווה, או לפחות בעבר.

anigodin

New member
תודה על תגובתך

האמת שלא חשבתי על העניין כהצעת נישואין ממנה. כפי שכתבתי עניין רומנטי לא היה פה, בעיקר בגלל שיחה שהייתה לנו לפני מספר שבועות והיא התייחסה לנושא בצורה עקיפה שגרמה לי להבין שגם אם חשבתי על זה (והשתעשעתי ברעיון, אני מודה), זה לא על הפרק. עניין החיים המשותפים לא עלה עדיין וזה משהו שחשבתי עליו מהבוקר אחרי שדיברתי על הנושא עם אימי אתמול בלילה. היא לא כ"כ בעד אם אין חיים משותפים. אולי באמת שווה לבדוק איתה אם זה משהו שהיא תהיה מוכנה לשקול. תודה על ההערה וההארה

ללכת עם ולהרגיש בלי...

אם אתה מעוניין בקשר מלא עם הבחורה, והיא אינה מעוניינת בכך... לא הייתי נכנסת לקשר כזה. זה מראש פתח לתסכולים ולקשיים בהמשך. וה"קורבן" יהיה הילד. לדעתי, אם אתה רוצה להיכנס לקשר כזה, תשאל אותה בצורה ישירה איזה סוג קשר היא מעוניינת איתך, ואל תסתפק בקשר חלקי. לא בגלל שקשר חלקי לא מתאים בשום מקרה, אלא שלדבריך - הוא לא מתאים לך....

anigodin

New member
די קלעת למטרה

אחרי שכתבתי פה הבוקר ואחרי התגובות שקיבלתי מתחזקת בי יותר ויותר ההבנה שמבחינתי זה לא יעבוד בצורה שהיא חשבה/חושבת עליה. ואכן הגעתי להחלטה שעלי לברר איתה בצורה ברורה יותר איפה אנחנו עומדים.

בהצלחה... ומציעה שתלך עם עצמך....

אם לא מתאים, אולי זה יהיה פתח לחיפוש קשר רציני, למרות שאולי לא תוכל להביא לעולם ילדים ביולוגיים משלך.

anigodin

New member
תודה

אני מחפש כל הזמן.. בערך..
כפי שכתבתי בתחילה, חשוב לי יותר העניין של בת זוג לחיות איתה. שיהיה עם מי להזדקן. אני יודע שאני עוד צעיר אבל איכשהו במרומי גיל 38 מתחילים לחשוב על זה, בייחוד כשסביבי רוב חבריי כבר 'התמסדו'. זה יותר חשוב לי מילדים (שאני מאוד אוהב).

ומה יקרה אם יום אחד הוא יכיר מישהי שמוצאת חן

בעיניו ויכולה לספק לו צרכים רגשיים רומנטיים שאותה גברת לא מספקת לו? מה הוא יעשה עם ילד שהוא לא שלו ביולוגית שהוא מגדל באיזו שהיא צורה, בין אם זה באמצעות מגורים עם אותה אישה ובין אם זה עם שלט רחוק? גם על הדברים האלה צרכים לחשוב כשנכנסים להתחייבות כזו. האם זה אומר שהוא מתחייב גם לא להיות לעולם בקשר רומנטי עם מישהי? האם הוא כן יקיים קשר כזה מחוץ למסגרת המשפחתית שקיימת עבור הילד? צריך לשקול את הכל בכובד ראש.

השאלה היא האם זה כדאי -לך-כי באופן כללי אין

מענה נכון או לא נכון לתשובה כזו למעט מה שאתה חושב שאתה רוצה ומחפש ומבקש לעצמך. הרי גם אם תאורטית תכיר אלמנה עם ילד ותתחתנו - הילד לא שלך ביולוגית אבל עדיין תהיה מעורב בתהליך הגידול והחינוך. לא יודעת מה לומר למרות שחשבתי על זה מאז אתמול. בהצלחה בכל אשר תבחר .

למעלה