סוג של סקר

סוג של סקר

אני מעוניינת לשמוע מה אתם חושבים על נושא שעלה לאחרונה לא אחת, והועלה בעבר בפורום בהזדמנויות שונות:

האם לשאול אנשים כמה שכ"ד הם משלמים זו שאלה לגיטימית? או שאלה אישית שמהווה חדירה לפרטיות?
האם זה משתנה אם מדובר באדם זר ששואל אתכם, או מכר שאינו חבר קרוב?

ומה עם שאלה לבעלי הדירות שביננו על שווי הנכס שלהם וכמה הוא עלה להם?

למען הסר ספק ולאור ניסיון העבר: לא מדובר במקרים בהם השואל מחפש דירה דומה באותו אזור ועושה סקר שוק, במקרים (הרבים) להם הייתי עדה, השאלה הגיעה בלי קשר לחיפושי דירה של אף אחד מהצדדים, ובדרך כלל הגיעה במסגרת חקירה כללית שהגיעה בלי קשר לדיבורי שכירות-השכרה.

avvv

New member
לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם זה

לא מרגיש שזאת כזאת שאלה פרטית, בטח לא ברמה של כמה אתה מרוויח או משהו כזה. יצא לי גם לשאול וגם להישאל את השאלה הזאת בלי שום בעיה.

קלייטון.ש

Well-known member
אם מטרת השאלה לקבל מושג על המחיר של דירה כזו

מתוך סקרנות, כמו ששואלים כמה עלתה המכונית שקנית או כמה עלה המקרר, אז אני לא רואה בעיה. גם מי שלא מתכוון לרכוש או לשכור לפעמים שואל לידע כללי.
אם המטרה להיכנס לחיים הכספיים של הנשאל, למשל כדי לבקר את ההוצאות שלו, אז לא לגיטימי בעיני. זו חדירה לפרטיות.

לי אין בעיה להגיד, גם אם זה לאנשים שאני יודעת שיבקרו

את ההחלטה שלי לשכור במחיר הזה.
אני יודעת שהיה לי קשה למצוא דירה שתשביע את רצוני במחיר הזה באיזור שאני בוחרת לגור בו.
הזויי בעיני שבן אדם נשוי עם ילדה שגר בפריפריה, ומשלם בערך כמוני ואולי אף קצת יותר, על דירה גדולה יותר, מבקר את הבחירה שלי, כי הדירה שלו יותר גדולה או יותר חדרים.
לי מתאים לגור באיזור מסויים בדירה בגודל שמתאים לצרכי, ולך יש צורך לגור בדירת ארבעה חדרים כשאתם שלוש נפשות.
כל אחד והבחירות שלו.
&nbsp

הזוי לא רק בעינייך

לי אישית לא ברור למה כל כך מעניין אנשים מסוימים כמה שכ"ד משלמים אנשים אחרים על דירה ששונה ממה שהם מחפשים, כפי שתיארת מצוין. בהקשר של מה שקלייטון כתב - ציינתי במפורש שלא מדובר במקרים של אנשים שעושים סקר שוק במטרה להתרשם כמה עולה דירה כזאת, אלא במקרים כמו אלו שאת תיארת.
&nbsp
ואני אוסיף שאולי יש אנשים שאין להם בעיה להגיד, אבל ה"בעיה" כאן זו עצם השאלה. אין לך, לצורך העניין, שום סיבה להתבייש, אבל למה כל כך מעניין את אותו אדם? ומה זה נותן לו לבקר אותך?

למעלה