סוג של

a wild rose

New member
סוג של

אני אתחיל בשאלה: אני מניחה שאתם נוהגים לבקש מאנשים שמכירים המלצות על נותני שירות - השאלה שלי היא מה מניע אתכם לשאול אדם מסוים אם יש לו המלצה על אותו סוג של נותן שירות? למה דווקא אדם מסוים ולא אדם אחר?

הסיבה שאני שואלת את זה היא כי מישהי שאני מכירה פנתה אלי עם בקשה להמלצה שנשמעה לי לא מתאימה ואפילו מוזרה, ובמקרים מסוימים הייתה יכולה להיות לדעתי גם מעליבה: היא ביקשה ממני המלצה לפסיכיאטר, כשהבקשה לא באה סתם אלא עם הדגשה שהיא רוצה המלצה לפסיכיאטר טוב וקשוב ומקצועי שמקבל דרך קופ"ח (במקרה זו שאני חברה בה, היא ידעה באיזו קופה אני). כששאלתי אותה למה היא חושבת שתהיה לי המלצה כזאת, היא לא הבינה למה אני מגיבה ככה. זה נהיה יותר מוזר כשהתברר שהיא בכלל מחפשת פסיכיאטר ילדים בשביל הילד שלה (אין לי ילדים ואין לי שום קשר לילדים, אפילו אחיינים אין לי), ושהיא חשבה (וממש לא ברור לי למה) שאולי יהיו לי המלצות. כשאמרתי לה שהיה יותר הגיוני שתשאל את רופא המשפחה שלהם, או שתשאל מכרים שלה שעוסקים בתחום טיפולי/תחום החינוך, ואמרתי שאנשים אקראיים כמוני יכולים להיפגע מהבקשה שלה, היא לא הבינה על מה אני מדברת. היא טענה שהשאלה שלה לגיטימית לגמרי ולהגנתה היא גם ניסתה לטעון שהיות שהיא מחפשת פסיכיאטר ילדים זה דיי ברור שהיא לא רומזת שהיא חושבת שאני הולכת לאחד כזה, אבל זה מה שהפך את הבקשה שלה ליותר הזויה לדעתי. תוסיפו לזה את העובדה שאנחנו גם לא גרות באותה עיר (אפילו לא באותו אזור חיוג) - גם אם היא הייתה מבקשת ממני המלצה על רופא בהתמחות שאני כן הולכת אליה זה היה נראה לי מוזר והייתי מצפה שתשאל מישהו קרוב יותר.

אני ביקשתי בעבר המלצות על אנשי מקצוע שונים, גם על רופאים, אבל לא שאלתי כל אחד - כשרציתי המלצה לחשמלאי שאלתי אנשים שגרים קרוב שיש להם דירה בבעלותם - לא חשבתי לשאול אנשים שגרים במעונות, למשל. כשרציתי המלצה למסעדה טובה עם תעודת כשרות שאלתי אנשים דתיים שמכירה ויודעת שהם בליינים. אם נהיה יותר קיצוניים - כשחברה שלי רצתה המלצה לרופא נשים למעקב הריון, היא לא שאלה אותי אלא שאלה חברות אחרות שלה שכבר ילדו.

לקחתי את זה לכיוון רחוק מדי לדעתכם? אני עדיין בהלם מזה שנשאלתי להמלצה על פסיכיאטר לילדים...

naty3

New member
באמת הזוי

הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה זה שהיא "יורה לכל הכיוונים" כי לא מצאה עד עכשיו מה שרצתה (אחרת למה שתשאל אותך דבר כזה)

לא ברור בעליל

גם אם היא הייתה מבקשת המלצה לרופא ילדים "רגיל" ולא לפסיכיאטר ילדים לא הייתה סיבה לפנות אלייך, אז במצב כזה זה באמת לא ברור. גם אם היא יורה לכל הכיוונים כמו שנתי הציעה, זה משהו שהיה הגיוני יותר במקרים אחרים ולא במקרה של התמחות כמו פסיכיאטר ילדים. אני במקומה גם לא הייתי ממהרת לשתף זרים בכך שמחפשת פסיכיאטר עבור הילד (מהצד השני, לא חסרים אנשים שחושבים שכל העולם צריך לדעת על הבעיות האינטימיות ביותר שלהם ושל בני משפחתם).

אולי עומד מאחורי זה דבר אחר, יש אנשים שחושבים בצורה שונה על המלצות כאלו ולכן מה שמניע אותם הוא שונה מהתפיסה המקובלת - זה לא אותו הדבר אבל אני יכולה לספר שבזמנו ביקשה ממני מישהי המלצות על אולמי אירועים בתקציב "לא גבוה מדי", כי היא חיפשה אולם לחתונה שלה. כששאלתי אותה למה היא שואלת דווקא אותי, שמעולם לא קיימתי אירוע באולם ואין שום סיבה שיהיה לי מושג לגבי אולמות ותקציבים, ההסבר שלה היה שהיא מניחה שיצא לי להיות בהרבה אירועים כולל חתונות, ולכן היא חשבה שיהיו לי המלצות. בעיניי יותר הגיוני לשאול אנשים שכבר סגרו אולם ובדקו את נושא העלויות, אבל היא חשבה שבתור אורחת תהיה לי חוות דעת יותר מתאימה. קרה לי גם שמישהי שאני מכירה הפנתה אלי מישהי אחרת שחיפשה דירה להשכרה בפ"ת ואמרה שאני אוכל לעזור לה למצוא ולהמליץ לה על שכונות טובות - אני לא מכירה את פ"ת וזה פחות או יותר המקום האחרון שהייתי מחפשת בו דירה, אבל התברר שבגלל שאני עובדת באחד מאזורי התעשיה של פ"ת, אותה מכרה הניחה שאני מכירה טוב את העיר ויודעת על דירות להשכרה שם.

למעלה