סוג 1?

TillE

New member
סוג 1?

אוקיי, חזרו התוצאות של חלק מבדיקות הנוגדנים שלי. כמות נוגדני הGAD שיש לי בדם - בשמיים. תוצאות נוגדני הISLET CELLS טרם חזרו. אבל גם כך נראה לי שעושה רושם שאני סוג 1 למרות הכל (וזה מסתדר מצויין עם ההופעה הפתאומית של תסמיני ההיפרגליקמיה לפני כחודשיים), ושברגעים אלה ממש הגוף שלי מחסל לו להנאתו את תאי הבטא בלבלב. לבריאות.

אז נראה לי שמגיעות לי ברכות על ההצטרפות למועדון המצומצם.

אבל יותר ברצינות, אני אשמח אם תספרו לי על הצפוי לי. תוך כמה זמן הלבלב מפסיק לתפקד לגמרי (עד עכשיו הסתדרתי לא רע כמעט בלי עזרים חיצוניים, אבל אני מבין שבשלב כלשו בעתיד הנראה לעין אצטרך לתחיל לחבב אינסולין בצורה כזו או אחרת)? האם כל המלצות ההרזיה/פעילות גופנית רלוונטיות לסוג 1 (לא שאני מתכוון להפסיק, אבל השאלה אם זה עוזר, בכמה ובאיזה אופן)? שאלת ביולוגיה: האם זה אומר שהגוף לא מסוגל לייצר יותר תאי בטא, או שהוא מייצר אותם ומיד המערכת החיסונית מחסלת אותם? האם יש עוד השפעות/סיכונים ללבלב? ובאופן כללי יותר, האם סיבוכים ותופעות לוואי של סוג 1 שונים מאלה של סוג 2, או שרמת סוכר בדם היא חזות הכל, ופשוט בסוג 1 מסובך יותר לשמור עליה?

IrisPeleg

New member
סוג 1

ברוך הבא למועדון.

פעילות גופנית ותזונה נכונה תמיד נכונות.
ההבדל הוא שבסוג 1 אתה יכול להרשות לעצמך יותר אם אתה עובד נכון עם ינסולין מהיר.
למה אני מתכוונת?
ספירת פחמימות ותיקון.

כך לא תקבל תפריט קבוע שאומר לאכול כוס אורז בצהריים.
אם תרצה תאכל שתי כוסות אורז או תפוח-אדמה ועוד.
תדע לחשב את כמות האינסולין והזריק בהתאם.
נשמע נורא אבל בעצם איכות החיים יותר טובה.
התיקון חשוב כדי לשמור על האיזון ולתקן הערכות לא מדוייקות.
תמיד להעריך כלפי מטה ולתקן אחרי שעתיים ולהמנע מנפילות סוכר ככל האפשר.

אפשר לשמור על רמת סוכר בדם בסג 1.
למעשה כמו שכתבתי, אם יודעים לעבוד נכון עם אינסולין מהיר זה אפילו קל יותר.
(ברור שכשהלבלב מתפקש טוב בסוג 2 זה יותר קל, אך ההגבלות גדולות כדי לא לשחוק אותו).

התחלת כבר עם אינסולין?
איזה?
מה היו ההנחיות?
איפה אתה מטופל?

בהצלחה

עוד קצת מידע - ירח דבש

לפעמים כשמתחילים להשתמש באינסולין, אחרי תקופה קצרה המצב של הלבלב משתפר מאוד ויש צורך בכמות קטנה מאוד של אינסולין.

אחרי כמה חודשים זה עובר וחוזרים לקחת כמויות אינסולין גבוהות יותר.

TillE

New member
בינתיים אני בלי אינסולין

בפגישה הקודמת (והיחידה בינתיים) עם האנדוקרינולוג שהיתה לפני שבועיים עוד לא היה ברור אם זה סוג 1 או 2. מצד אחד היו כמה אינדיקציות לא החלטיות לסוג 1, אבל גם כמה אינדיקציות שיותר מתאימות לסוג 2 (למשל, העובדה שאני עם BMI של 36 וכו'). כיוון שהגעתי אליו אחרי שהתחלתי דיאטה ופעילות גופנית, רמות הסוכר ירדו לתחום ה100-200 ללא התערבות תרופתית ( לפני כן הן עמדו על ממוצע של 250+, ובינתיים הן ירדו אפילו עוד) וכיוון שסוכרת סוג 2 נפוצה הרבה יותר, הוא הסתפק בלרשום לי מטפורמין, שלח אותי לבדיקת נוגדנים, ואמר להגיע עוד חודשיים לביקורת.
היום כאמור הגיעו תוצאות חלקיות של בדיקת נוגדנים. אני מניח שזה קצת משנה את התמונה.

האם לאור הנ"ל כדאי לי לקבוע איתו פגישה מוקדמת יותר? האם מספיק לי לעקוב אחרי רמת הסוכר, וכל עוד שאני מצליח לשלוט עלי ברמות הנוכחיות (פלוס שיפור נוסף שאני מקווה להשיג) אין צורך למהר?
האם יש משהו שכדאי לעשות מוקדם ככל האפשר כדי לשמר/להאיט את הדרדרות פעולת הלבלב (אני מבין שלעצור/להפוך את התהליך לגמרי ז בלתי אפשרי)?

IrisPeleg

New member
בהחלט כדאי להקדים את הפגישה

הרופא האנדוקרינולוג צריך להחליט האם להמשיך את השימוש במטפורמין או לא.
בד"כ לא מותנים מטפורמין לאנשים עם סוכרת סוג 1 אלר אם כן יש להם עודף משקל גדול ותנגודת אינסולין גבוהה.
מאחר ואתה פועל יפה, יתכן וכבר לא צריך.
אתה בכל זאת בתחום של 100-200 וסביר שכבר צריך להתחיל עם אינסולין.
תן לאנדוקרינולוג להחליט עם המידע החדש.

בהצלחה

למעלה