סודה לשתייה מול אבקת אפייה

חנהפ

Active member
תלוי במה, סודה לשתיה מופעלת ע"י נוזלים חמוצים כמו יוגורט, מיץ לימון וכדומה, אבקת אפיה מופעלת בנוכחות נוזלים.
אם בעוגיות עסקינן אז עוגיות עם סודה לשתייה ייצאו מהתנור שטוחות ופריכות; עוגיות עם אבקת אפייה ייצאו תפוחות ויותר יזכירו במרקמן עוגה.
עוגיות שיש בהן משני החומרים? אלה ייצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, שזה תכלס - העוגייה המושלמת.
 
תודה על התשובה המושקעת. אני רוצה לאפות פיצה ללא קמח. התחתית עשויה כמו לחם טחינה - טחינה, ביצים, אבקת אפייה וכו'. יש לי רק סודה לשתייה. להכין או לדחות למחר ואז אוכל לקנות אבקת אפייה?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני הייתי דוחה למחר.מניסיוני, בטוח יותר להמיר סודה לשתיה באבקת אפיה מאשר להיפך.
 
למעלה