ענת ודורון
New member
סודות מהמטבח
במשך שבוע שלם היינו צוות המטבח של "נסיכת דוברובניק". הנסיכה היא למען האמת, גברת די גדולה, באורך 52 פיט, ובה חמש קבינות שינה, סלון ומטבח (פתוחים ומחוברים זה לזה לפי מסורת התכנון של דירות לזוגות צעירים...), ושני מפרשי ענק. עוד בתפאורה, מיילים על גבי מיילים של ים כחול בלתי נגמר, איים רבים מאד (1185 ליתר דיוק), הרבה שמש ורוח, ואפילו שתי להקות של ארבעה דולפינים קופצים שחלפה ליד. כשהחלטנו לצאת למסע הזה לפני כמעט שנה, לא ידענו למה לצפות. היה לנו נסיון בשייט בנהרות ובתעלות, אבל לא בים. גם היעד היה חדש ועלום – חופי קרואטיה. אבל היה לנו מזל, והיו לנו חברים שהיו המנוע המתכנן והמריץ, וכך, חלפה לה שנה מרגע שבו אמרנו "אנחנו באים" ועד לרגע שבו היה צריך לארוז (תיקים קטנים ורכים, לא מזוודות, וכמה שפחות ציוד עדיף) – ולצאת לדרך. בפגישת הכנה שנערכה בארץ, עם כל הצוות, נקבעו תפקידים לכל אחד. תפקידי חירום, ותפקידי שגרה. תפקידי החירום היו רציניים ומפחידים. אנחנו נספר כאן על תפקיד השגרה שלנו. אנחנו מונינו, ברוב קולות וללא שום התנגדויות, לצוות המטבח. לאחר שבוע העבודה שלנו, קל לנחש מדוע לא היו התנגדויות.. זו הרבה עבודה, להאכיל 8 איש, 2 ארוחות, במשך שבוע שלם. לזכותו של שאר הצוות נציין שהיתה נכונות רבה לעזור, וששטפנו מעט כלים, יחסית. (יחסית לסדנאות, בוודאי...). עם זאת, גודלו של המטבח לא ממש איפשר עזרה רבה, אם כי איפשר הצעת עזרה בשפע... J המטבח היה מצוייד לא רע – כלי אוכל, כוסות, שתיים לא תואמות זו לזו, מספר מחבתות וסירים, חלקם במצב טוב וחלקם מזכיר ציוד מטבח הרווח במחוזות ההתנדבות השונים J, מקרר וצ'ילר (להחזקת בירה בעיקר, וגם ירקות) ותנור אפיה ובישול שכל חלקיו מופעלים בגז. עם התנור היו לי מההתחלה יחסים חמים שהסתכמו בכווייה רצינית אחת כאשר התנור החליט להתקיף אותי בהטלת תבנית חמה, בדיוק ברגע שבו הסירה נטתה לכיוון המתאים. הגז של התנור התגלה כיצור קפריזי, שדרש תשומת לב מתמדת, החל בלהחזיק לו את היד (כלומר את כפתור ההצתה) במשך דקות ארוכות עד שנדלק, וכלה במצבי רוח משתנים שהסתיימו תמיד בכך שהאש כבתה דווקא כאשר אחד מאתנו לא היה שם כדי לראות זאת. כך למדנו לבשל פסטה בהמשכים, מרק דגים בשלבים, ובכלל איזו תנועה של שגרה של הצצה מתחת לסיר כדי לראות מה מצב הרוח של הגז באותו רגע ואם הוא בעדנו או שכעת הוא נח, דווקא כשהטיימר של הסטייקים מכוון.
במשך שבוע שלם היינו צוות המטבח של "נסיכת דוברובניק". הנסיכה היא למען האמת, גברת די גדולה, באורך 52 פיט, ובה חמש קבינות שינה, סלון ומטבח (פתוחים ומחוברים זה לזה לפי מסורת התכנון של דירות לזוגות צעירים...), ושני מפרשי ענק. עוד בתפאורה, מיילים על גבי מיילים של ים כחול בלתי נגמר, איים רבים מאד (1185 ליתר דיוק), הרבה שמש ורוח, ואפילו שתי להקות של ארבעה דולפינים קופצים שחלפה ליד. כשהחלטנו לצאת למסע הזה לפני כמעט שנה, לא ידענו למה לצפות. היה לנו נסיון בשייט בנהרות ובתעלות, אבל לא בים. גם היעד היה חדש ועלום – חופי קרואטיה. אבל היה לנו מזל, והיו לנו חברים שהיו המנוע המתכנן והמריץ, וכך, חלפה לה שנה מרגע שבו אמרנו "אנחנו באים" ועד לרגע שבו היה צריך לארוז (תיקים קטנים ורכים, לא מזוודות, וכמה שפחות ציוד עדיף) – ולצאת לדרך. בפגישת הכנה שנערכה בארץ, עם כל הצוות, נקבעו תפקידים לכל אחד. תפקידי חירום, ותפקידי שגרה. תפקידי החירום היו רציניים ומפחידים. אנחנו נספר כאן על תפקיד השגרה שלנו. אנחנו מונינו, ברוב קולות וללא שום התנגדויות, לצוות המטבח. לאחר שבוע העבודה שלנו, קל לנחש מדוע לא היו התנגדויות.. זו הרבה עבודה, להאכיל 8 איש, 2 ארוחות, במשך שבוע שלם. לזכותו של שאר הצוות נציין שהיתה נכונות רבה לעזור, וששטפנו מעט כלים, יחסית. (יחסית לסדנאות, בוודאי...). עם זאת, גודלו של המטבח לא ממש איפשר עזרה רבה, אם כי איפשר הצעת עזרה בשפע... J המטבח היה מצוייד לא רע – כלי אוכל, כוסות, שתיים לא תואמות זו לזו, מספר מחבתות וסירים, חלקם במצב טוב וחלקם מזכיר ציוד מטבח הרווח במחוזות ההתנדבות השונים J, מקרר וצ'ילר (להחזקת בירה בעיקר, וגם ירקות) ותנור אפיה ובישול שכל חלקיו מופעלים בגז. עם התנור היו לי מההתחלה יחסים חמים שהסתכמו בכווייה רצינית אחת כאשר התנור החליט להתקיף אותי בהטלת תבנית חמה, בדיוק ברגע שבו הסירה נטתה לכיוון המתאים. הגז של התנור התגלה כיצור קפריזי, שדרש תשומת לב מתמדת, החל בלהחזיק לו את היד (כלומר את כפתור ההצתה) במשך דקות ארוכות עד שנדלק, וכלה במצבי רוח משתנים שהסתיימו תמיד בכך שהאש כבתה דווקא כאשר אחד מאתנו לא היה שם כדי לראות זאת. כך למדנו לבשל פסטה בהמשכים, מרק דגים בשלבים, ובכלל איזו תנועה של שגרה של הצצה מתחת לסיר כדי לראות מה מצב הרוח של הגז באותו רגע ואם הוא בעדנו או שכעת הוא נח, דווקא כשהטיימר של הסטייקים מכוון.