סודות מחדר המיטות שלי

סודות מחדר המיטות שלי

אני מקוה שאני בפורום הנכון כבר הרבה זמן מתלבטת בשאלה ומקוה שתוכלו לעזור לי "הספר הסודי" שהנשואים/נשואות מקבלים ערב חתונה מה המקור שלו? מי כתב אותו? האם מישהו באמת מאמין שזו אמת חרוטה באבן או המצאה מטופשת של איזה רב חרמן (תסלחו לי על הביטוי)....??? ואסיים בציטטה מפורום שכן "כל מחלוקת שהיא לשם שמיים סופה להתקיים ושאינה לשם שמיים אין סופה להתקיים"

יאנוס

New member
לא מכירה ספר כזה "הספר הסודי"

אני מכירה את ספר "רפאל המלאך" שאפשר למצוא שם כל מיני שיקויים ומשחות ותרופות מרגלי תרנגולות, חריוני יונים, לשלשת דרורים, שתן כלבים וכו´. מה כתוב בספר הסודי הזה? אולי זו התשובה לחיפושיה של אפרת 1967 אחרי האמונות הטפלות?

אפרת1967

New member
חברה מספרת שהיא קבלה 2 ספרים

מהמדריכה אליה הלכה לכמה שיעורים לפני שהתחתנה. 1) ח.נ.ה - חלה, נדה והדלקת הנר 2) אוצר שלום בית האם הכוונה לאחד מהם? אף אחד מהם, לטענתה לא היה "סודי".

אפרת

1. הזיכרון שלי לא משהו בכל מה שקשור לשמות ותאריכים (בגלל זה אני מתנזרת מספרים של "טום קלנסי"
) לעניננו לכן אני לא זוכרת איך קוראים לו. רק שהוא היה מרופט והייתי צריכה להחזיר אותו אחרי 4 ימים. 2. זה ספר שמנחה איך לעשות ובעיקר מה לא לעשות לא התכוונתי ל"דיני נידה". כי זה, בניגוד לספרון ההוא, מופץ ללא הגבלה!

אפרת1967

New member
ואני דווקא...

מתנזרת מהספרים של קלנסי בלי שום קשר! אם כבר ספר ריגול... אז אני הולכת על ג´ון לה-קארה
זה היה מרופט??? נו! זה כבר ממש מצמצם לנו את האפשרויות לכמה מליונים בלבד. ועכשיו אני מרגישה מקופחת כי אין לי מושג מה זה הספר הסודי הזה ואיך זה שלא סיפרו לי שום דבר??? כשהייתי צעירה וזקורת בלורית, החברה הכי טובה שלי היתה הבת של הרב הראשי של העיר בה גרתי (אז - מושבה). היתכן שהגיע הזמן לחדש קשרים? כי אין לי ספק שהיא מתמצאת...

יאנוס

New member
אפרת, אולי תחדשי את הקשר עם בת הרב

לטובת הפורום? אולי תהיה לנו הארה בענייני אמונות טפלות ומריעין בישין אחרים? אגב, רפאל המלאך הוא באמת ספר נפלא. את מספרת שהיתה לך כרבולת זקורה בצעירותך, בספר רפאל המלאך ישנם שיקויים להחזרת כרבולות זקורות ואהובים שעזבו וגם שיקויים להריון תקין ולהריון בכלל... ועכשיו אני נזכרת באמונה טפלה שיסד אותה חביב הפורום עובדיה יוסף: אישה בהריון אסור לה להסתכל על תמונה של שולמית אלוני או תמונה של יוסי שריד שכן לכשתלד יצא היילוד, אם הוא בן - יוסי שריד, ואם הוא בת - שולמית אלוני. אז אם זו לא תחילתה של אמונה טפלה איני יודעת מה זו אמונה טפלה. אולי אמונה תפלה?

אפרת1967

New member
היו שנים

בהן לשתינו, לבת הרב וגם לי היו ברכיים שרוטות והיינו מפלחות גויאבות מאותו עץ
וגידלנו תולעי משי בקופסת נעליים (רק אצלי בבית, לה היה אסור... כי זה "משוקץ"). אז שני דברים: 1) אני דווקא אנסה, למרות שהסכוי הוא קלוש, לבדוק מה איתה ואני מקווה שבניגוד לאמא שלה (אישה ניפלאה!) היא תהיה מוכנה לענות לי על שאלות... אני זוכרת שהייתי מטרידה את אבא שלה, כשהיה בבית ומנסה ללמוד עם הרעש שהקמנו... בשאלות פעוטות משקל כגון "יש אלוהים?"/"איך קוראים לו?"/"מה יקרה לי אחרי שאני אמות?" והוא היה מחיש אותי לאישתו שבמצוקה גדולה היתה מבקשת ממני שאשאל את אמא שלי... 2) את הבלורית שלי, בשלב זה, אפילו הרב עובדיה יוסף לא יוכל להזקיר בחזרה
הדוגמא שנתת נשמעת לי כאמונה טפלה פר-אקסלנס... היא כתובה היכן שהוא? מכיוון שרק מי שלא מאמין באמונות אלו מכנה אותן כ"טפלות" אז מי שכן מאמין בהן, צריך לדעתי לכרוך אותן יחדיו ולפרסם אותן באופן רשמי. לדעתי. כל עוד זה לא נעשה, יש בכך הודאה שהן מפוקפקות.

יאנוס

New member
לעניין האמונה הטפלה

למיטב זכרוני, ואני נסמכת כאן רק על זכרוני, זה הופיע בעיתונות בשנות ה- 90. כששולמית אלוני היתה שרת החינוך ויוסי שריד היה כבר במפלגה אבל אני לא זוכרת איזה שר אם בכלל. (היתה תקופה כזו, כשמרץ היתה בממשלה, והיתה איזו תקווה קלושה לעתיד נורמלי בארץ - אבל אני שוב מכניסה פוליטיקה לאתיאיזם) את ספר "רפאל המלאך" אני מצאתי בחנות ספרים דתיים. הוא ספר די מרתק. במיוחד לחשוב שאולי יש אי שם אנשים שאכן משתמשים ב"תרופות" שכתובות שם. (מה שנקרה "אם לא יועיל לא יוזיק"). בהצלחה עם בת הרב. אני מקווה לשמוע הדים.

למעלה