סודיות רפואית

ענת73

New member
סודיות רפואית

החלטתי לפתוח הודעה כי נשארה לי בבטן הרגשה רעה מהרבה שירשורים שהיו פה לאחרונה (סתם לדוגמה מהעמוד הזה.. על החייל שנדרס, על המקרה שלא תשכחו) אז במחיר שאני אשמע מטומטמת ../images/Emo67.gif רציתי לשתף במה שהרגשתי... הרבה פעמים קל לשכוח מחובתנו לשמור על סודיות- אני מודה- גם אני השתמשתי בתיאורי מקרים בהדרכות (בהתלהבות בלי ממש לטשטש פרטים כדי להמחיש כמה שאפשר מה היה), גם אני יצאתי ממשמרת ומצאתי את עצמי מדברת באוטובוס עם אנשים מהעבודה על מה שהיה (כשכולם מסביב שומעים), וגם אני לפעמים ראיתי דיווח בחדשות על "מקרה שלי" ופשוט מתתי לשתף אנשים בפרטים הקטנים, או להתראיין לצותי תקשורת בשטח בעצמי (נו זה האדרנלין עולה לי לראש ../images/Emo3.gif) אבל צריך לזכור שזה לא חוקי (חוק זכויות החולה!!), לא מוסרי (גם אם פורסם קודם במקום אחר באופן חלקי או מלא), וגם סתם מבאס אם בן משפחה במקרה זוכה לקרוא תיאור גרפי וכואב של מה שקרה ליקירו ../images/Emo14.gif (רק תדמיינו שטיפלו בכם, ראו אותם ערומים/בוכים/חרדים, ואז כתבו על זה בפורום, אאוּץ'). יש לנו איזושהי מחויבות מקצועית, ואם לא זו- אז לפחות אנושית. אני קוראת לכם להמשיך לספר, לשתף, להתלהב ממקרים- אבל רגע לפני שפותחים את הפה או לוחצים "שלח/י" רק לעצור ולודא שאתם מכבדים את המקצוע ואת האדם שטיפלתם בו. רוצים לפרט על כל טחול ולבלב? אז אל תרמזו במי מדובר, היכן ומתי קרה האירוע ופשוט הימנעו מפרטים מזהים. רוצים לשתף ולספר על מקרה ספציפי שלקחתם בו חלק? הימנעו מתיאורים גרפיים שהמטופל או משפחתו לא היו רוצים לראות בפומבי (ושלא קיבלתם אישור לפרסם). ולמנהלי הפורום- קוראת לכם לעזור לשמור על כך.. רק להבהיר שממש לא באתי להטיף או לצאת "צדקנית", רק להביא את ה"אני מאמין" שאני מנסה לעבוד לפיו. ע.

amazone

New member
בהחלט נכון

מלבד זאת, אל תשתפו פעולה עם התקשורת ללא אישור מדובר מדא כבר היה לי מקרה של החייאה לא מוצלחת וכשהשכן שאל אותי מה קורה לא העברתי לו מידע אפילו שזכויות החולה שלו כבר לא תקפות בגלל שההחייאה לא הצליחה [האישה אחות... היא יודעת שאם הוא כך מ-7 בבוקר, זה שהיא קוראת לנו ב-8:30 לא כל כך יעזור] זה לא אמור לעניין אותו

New member
טעות

הזכות לסודיות רפואית נשמרת גם לאחר המוות.

amazone

New member
אם אתה אומר...

אני שניה אודיע למרצים שלי בבר אילן שיש מישהו באינטרנט שיודע יותר טוב מהם

orend123

New member
זה כבר כבוד המת...

אולי אין סודיות רפואית אבל לא יהיה נעים אם בשכונה יתפרסם שהנ"ל נפטר מ...

ענת73

New member
בבירור עם האגודה לזכויות החולה ../images/Emo88.gif

זכותו של מטופל לסודיות רפואית נשמרת גם לאחר המות!! המידע הרפואי של נפטר הוא חלק מהצוואה ורק ליורשים יש סמכות לעיין בו חוק זכויות החולה מתייחס למידע רפואי והוא כולל כל מידע כמפורט בסעיף ההגדרות שלו כאשר התינוק בבן אימו, והן כאשר האדם נפטר.

New member
תודה ענת

ואני כבר שחשבתי שאני צריך להודיע למרצים שלי בהדסה שיש מישהו באינטרנט שיודע טוב מהם.

orend123

New member
ועוד נקודה

הגעתם למקרה, העמסתם את החולה, המלווה יושב מקדימה, דיווחתם "בדרך ל..." תנמיכו את מכשיר הקשר!! אמנם זה מעניין (לא) לשמוע את כל המקרים של האזור, אבל המלווה לא צריך לשמוע פרטיי מקרים, איפה האישה גרה ומאיזה חור היא מדממת, וכמו כן את ההלצות של הרשת... זה לא נשמע טוב, זה לא נראה טוב, וזה משפיע על כולם...

למעלה