סוד פתרון החלומות

בת תורה

New member
סוד פתרון החלומות

כפטריות אחר הגשם כך הם הספרים היוצאים לאור העוסקים בענייני חלומות. . בספרים אלו מנתחים כל חלום לפי סוג.שעה. תאריך. וכו. עד כמה לדעתכם אדם חרדי צריך לשים ליבו לזאת.?(בגמרא ניתן ללמוד שהדברים לכאן ולכאן ולכאורה סותרים).

בת תורה

New member
מה דעתך למשל שבספר הזה מי שרואה

בחלומו חופת חתנים רעה תבוא עליו. לך תבין מה יותר משמח משמחת חתונה?

gushnick

New member
יש שיחלקו עלייך...

רבים משווים חתונה ליום המיתה, ולא בכדי. הכי פשוט זה לפרש את זה כמו שאת אמרת, וכך הגמרא אומרת שהדברים ישתנו...

gushnick

New member
אוה, לא חסר... ../images/Emo13.gif

נתחיל מהבדיחה הידועה על כך שבלוויה יש 2 מוטות ובחופה 4, כי בחופה מובילים שתי גופות... בנוסף, ביום החופה מתכפרים כל עוונותיו של אדם, וידוע ש"יום המיתה מכפר". לכן גם יש וידוי ביום החתונה... אחרי החתונה יש - מבחינה הלכתית - מעמד לשבעה, לחודש, לשנה. כך גם במיתה: יש את השבעה, את השלושים ואת השנה. ודוגרי זה מובן - לא כי זה יום כל כך נורא, אלא משום שהחתן והכלה מסיימים עכשיו את חייהם הראשונים ועוברים לחיים משותפים יחד - ואלה ממש חיים אחרים.

בת תורה

New member
אז אם אני חולמת על אירוסיי חתונתי

או אחרים חולמים עלי במקום לשמוח אני אמורה לפחד?

gushnick

New member
את אמורה לעשות אחד משלושה:

1. להאמין בזה, ואז זה יכול לעשות לך רק רע. 2. לא להאמין בזה - ואז יש חשש שזה נכון וחבל. 3. לנהוג כמו שהגמרא אומרת: הכל הולך אחר הפתרון. אם תפתרי לעצמך (או אחרים לך) את החלום לטובה - יהיה טוב.

בגמ' מסכת ברכות פרק הרואה

יש שם דיון שלם על נושא החלומות . הדעה העיקרית היא שחלום הולך אחר הפיתרון... "אם תחשוב טוב יהיה טוב " אם תחשוב שלילי יהיה שלילי. ולכן בחלום רע יש שנוהגו לעשות הטבת חלום... אבל בנינו,,,חלומות שווא ידברו.

בת תורה

New member
תודה.. אחשוב מצוין. יהיה מצוין.

ולגבי החלום הספיציפי הלוואי ולא יתקיים בו הנאמר חלומות שווא ידברו. .

בת תורה

New member
אבל. . .

אם החלום הוא חלום חיי?אני לא רוצה שהמאמר הזה יתגשם באותו חלום.

gushnick

New member
הבנתי...

למרות שהדבר יכול לבוא גם אם החלום הוא באמת דברים בטלים. פשוט מתעלמים מהחלום...

בת תורה

New member
גושניק

האם אתה מאמין כפי שכתוב בספר שאם רוצים שחלום יתגשם כדאי לכתוב אותו על כל פרטיו?

למעלה