סוואדיקה (-: צריכה ייעוץ

סוואדיקה (-: צריכה ייעוץ

בוקר טוב, אנחנו זוג עם תינוקת בת 5 חודשים. לאחר 4 ביקורים בתאילנד אנחנו מאוהבים במקום על כל המשתמע מכך (כמטורפים מוצהרים, כל בוקר אנחנו מבקרים באתר samuicam רק כדי לדעת מה מזג האוויר..) , בעיקר מקוסמוי. בחודשים האחרונים התחלנו לפנטז על לעבור לתאילנד לתקופה של שנה בערך, לקנות או לשכור בית בלמאי ולעבוד שם. מבירורים קודמים שעשינו, הבנו כי הדבר ניתן אך ורק אם יש לנו עסק בבעלותינו ובבעלות תאילנדי במשותף. בעלי צלם וידאו ואני עוסקת בפדיקור/מניקור ובניית ציפורניים, נראה לכם שיש מקום לפתח את הרצון שלנו למשהו ממשי, או שעל פי הנתונים כדי שנמשיך לחלום? (אגב, עם לילדה שלנו קוראים תאי, זה מקנה לנו נק' זכות?..
)

קרלטון

New member
אין מה לפתוח עסק בתאילנד לתקופה של שנה

הביורוקרטיה סבוכה, יש עלויות לפתיחה ועלויות הרבה יותר גדולות לסגירה, יש הוצאות והתרוצצויות להקמת חברה, קבלת רשיונות עבודה, ויזות כאלה ואחרות, תשלומי ביטוח לאומי לכם ולעובדים שחייבים להיות לכם בשביל שתקבלו ויזות ארוכות, דיווחי מס הכנסה ומע"מ מרגע ההקמה אפילו אם עוד לא מכרתם בבאט אחד, חובת הגשת מאזן שנתי, כתובת מסודרת לחברה ועוד ועוד. בקיצור, אין מה לפתוח חברה אם אתם לא עומדים להפעיל אותה לאורך זמן ואם אין איזשהו תחום ספציפי שברור לכם שאתם יכולים לעשות ממנו כסף. פדיקור/מניקור ובניית ציפורניים זה נושא שהולך יפה בתאילנד, אבל כמו רוב הענפים שרכיב השירות הוא מרכזי בתמחור שלהם, ושאין לזר יתרון משמעותי עליהם, המחירים מצחיקים, זה לא קרוב למחירים בארץ. גם לשכור צלם וידאו תאילנדי יעלה הרבה פחות ממה שיקח צלם ישראלי. אני לא שולל את זה שאפשר להצליח בעסקים האלה, ממש לא, אבל לוקח זמן לבנות לעצמך בסיס לקוחות, שיכירו אותך, שימליצו עליך, ועד שתגיעו לזה, סביר שתזיעו הרבה בשביל גרושים, שרפתם הרבה זמן בשביל כלום, ותגמר השנה... בקיצור, הייתי ממליץ לכם - תחסכו כסף בצד ותסעו לתאילנד בשביל להנות, אם זה לשלושה חודשים, לחצי שנה או לשנה - לא בשביל לעבוד. תשכרו בית חביב, תכירו אנשים, תטיילו בסאמוי ובתאילנד בכלל, תקראו ספרים, תהנו מהחיים... אולי תלמדו קצת את השפה, כמו שכתבתי כאן בעבר ,הכי יעיל לעשות את הכסף בארץ ולבזבז אותו בתאילנד. תהנו!

זו בדיוק הבעיה...

הרצון המקורי הוא לחיות שם שנה +-, והיינו בטוחים שזה לא אפשרי, כי ויזה היא רק לחודש, לא? אפשר חוקית לשכור בית לשנה גם אם אנחנו תיירים?

קרלטון

New member
ויזה

אישור שהייה לחודש את מקבלת אם את פשוט נוחתת בתאילנד בלי לבקש ויזה מראש. אם תבקשי ויזת תייר בשגרירות תאילנד בארץ (ברחוב שאול המלך בתל אביב) לפני כן, היא תהיה לחודשיים, פלוס חודש הארכה בתוך תאילנד. אחרי זה את יכולה לצאת מתאילנד לאחת הארצות השכנות, לדוגמא קמבודיה ולהיכנס שוב, שלוש פעמים (חודש כל פעם) ואז לבקש שוב ויזת תייר בשגרירות תאילנד בקמבודיה או בלאוס. אם תמתחי את זה יותר מדי, אז כן, יכול להיות שבשלב מסוים יתעוררו שאלות (אני לא יודע מה המדיניות שלהם כרגע), אבל חצי שנה בקלות את יכולה להיות.

rambling

New member
המדיניות לא השתנתה

בינתיים. מעברי הגבול שוקקים ומלאים בזרים שיוצאים לסיבוב בשביל הוויזה. אין בעיה כרגע (וזה יכול להשתנות מחרתיים בבוקר) לקבל וויזות תייר (חודשיים + חודש הארכה) גם 4 פעמים ברציפות משגרירויות תאילנד במדינות שכנות. מנסיון של חבר עם דרכון בריטי. נראה לי עם דרכון ישראלי לא צריכה להיות בעיה. כל זה יכול להשתנות די מהר. ולדעתי ישתנה מאחר והכלכלה כאן נמצאת על סף משבר, אינפלציה של 8-9%, ביטול טיסות בינלאומיות לבנגקוק וירידה בכמות התיירים, חברות טיסה מקומיות על סף פשיטת רגל, ירידה בביטחון העסקי וכו' וכו'.

קרלטון

New member
לדעתך ישתנה לאיזה כיוון?

לפי מה שאתה מתאר, צריך להיות אינטרס לתאילנד להקל על קבלת הויזה (לא שהם ממש פועלים לפי האינטרסים של המדינה, יותר לפי האינטרסים האישיים של כל פקיד או פוליטיקאי או גנרל, אבל זה כבר סיפור אחר). לזה התכוונת? מצד שני, בזמנים של קשיים כלכליים קל ופופוליסטי להאשים תמיד את הזרים, אז אולי דווקא להקשות על הויזות זה הקלף המנצח?

rambling

New member
התכוונתי לצד השני ../images/Emo13.gif

אתה מכיר את המקום והמנטליות יותר טוב ממני אבל נראה לי שאם יתחילו כאן קשיים כלכליים שיובילו גם לבעיות חברתיות יהיה קשה לממשלה לעשות הקלות לזרים, במיוחד מהסוג של אלו שנכנסים ויוצאים על וויזות קצרות כאלה ויותר קורץ לעשות את ההיפך. גם נראה לי שהמגמה בכלל תהיה שפחות זרים ירצו להישאר, מורי אנגלית יאבדו עבודה, חלק מה- expat יוחזרו חזרה לארץ שלהם. מעניין מה קרה בתחום הזה בסביבות 97-98 עם המשבר האסיאתי.

כמה הריבית היום בתאילנד?

עקב האינפלציה הגואה רציתי לדעת כמה הריבית היום בבנק קסיקון

rambling

New member
ריבית

תלוי איזה ריבית אתה מדבר בדיוק, על פיקדונות? לפי מה שבדקתי פעם קסיקורן לא מפרסמים על האתר (לפחות לא מצאתי באנגלית) אבל אפשר למצוא אצל SCB ולקחת את זה בתור הסדר גודל. כרגע 0-3%, תלוי בזמן והסכום. בעמוד השער של personal banking יש לינק בקופסה צהובה בצד שמאל. זו בעצם ריבית שלילית כי הכסף מעבד את הערך שלו בקצב הרבה יותר גבוה. הממשלה מפחדת להעלות ריביות כרגע, ולמרות האינפלציה המשתוללת מנסה להיפך להוריד ריבית בעוד מחווה פופליסטית שהולכת נגד הגיון כלכלי בסיסי ושבאיזשהו שלב תגבה מחיר הרבה יותר גבוה.

על מה אתה מדבר מעבד מהערך שלו ?

אני מקבל עכשיו 2.25 לשנה או 2 אחוז לשלושה חודשים שהריבית משתנה רוב הכסף שלי הוא במשתנה כשאתה רושם 0-3 אתה בעצם היתכוונת ל-3 אחוז גבוה ו-0 הנמוך

rambling

New member
מאבד

אם משהו עולה היום 100 באט ושמת מאה באט בחשבון אז בעוד שנה המאה באט יהפכו ל-102.25 אבל במצב של אינפלציה של 8% הם לא יספיקו בשביל לקנות את אותו דבר שמחירו עלה ב-8% ל-108. תעשה חשבון כמה עלות המחייה שלך לשנה תעלה במצב כזה.

מי יודע מה יקרה עוד 3-4 שנים

שזה הזמן שמתוכנן לעבור לשם אני רק מקווה שהמצב עד אז ישתפר

קרלטון

New member
הם לא שפויים

הסיפור הרגיל, של לדחות את ההתמודדות עם הבעייה כמה שיותר כדי להיראות נחמדים, עד שזה מאוחר מדי?

למעלה