סוודר והאמא הפולניה...

רותי ע

New member
סוודר והאמא הפולניה...

פתאום שמתי לב לתופעה. הוא עם חולצה קצרה. אני מרגישה שקריר ומתחיל הסימפוזיון : "עידן, בוא תלבש חולצה ארוכה, קר..." "לא רוצה, לא קר לי" ואז אני מתחילה לשכנע אותו, רצה אחריו עם בגד ארוך. אמא פולניה קלאסית (ולא להעלב-הכוונה לא למוצא אלא לאופי
). ועכשיו לשאלה רצינית : ילד בן שנתיים+7. יודע לדבר ולהביע את עצמו. האם אני צריכה לעשות טריקים בשביל שיתלבש חם או לתת לו להחליט אם קר לו? כי אני ממש לא אוהבת את הקטע הזה של לרוץ אחריו עם סוודר

odeia

New member
רותי, כל פעם עומדת בפני עצמה

אם רק קריר תני לו להחליט, אם ממש קר והילד רגיש לקור אל תוותרי כל פעם תחליטי מחדש ותתיעצי עם אבא שלו או מישהו אחר גם, כי לך אולי קר בגלל עיפות או משהו כזה

odeia

New member
אושרת, תתפלאי, אצלנו לפעמים זה גם

הפוך, אני אומרת חם ובעלי קר, ואז הוא מאשים את ההורמונים ואומר שקר והוא יודע מה שהוא אומר.

אושרתת

New member
מה שבטוח שתמיד זה הפוך ../images/Emo8.gif

אף פעם אין דיעה אחת... אבל אני תמיד הסטרית ותמיד חושבת שהיא צריכה להתלבש יותר. אני זוכרת שאח שלי היה קטן הייתי מטפלת בו המון וכל הזמן הייתי מלבישה אותו מלא בגדים! היום יותר מחולצה אחת הוא לא מסוגל ללבוש ואפילו נעליים לא אוהב (מעניין למה...) אז אני משתדלת לא להתעלל בילדה שלי באותה הדרך שהתעללתי בו

mom&shaked

New member
קודם כל תבדקי את עצמך

האם באמת קר בשביל חולצה ארוכה? האם את או מישהו אחר מבני הבית לבש משהו ארוך כי נהיה קר? אם המצב לא כל כך נורא הייתי שואלת את עידן אם קר לו והוא רוצה ללבוש חולצה ארוכה, במידה והוא לא רוצה תניחי לו. אם באמת נהיה קר וזה מצריך חולצה ארוכה או איזה קפוצ´ון מעל החולצה אני הייתי ממליצה לתת לעידן לבחור, תבואי אליו ותגידי לו שנהיה קצת קריר ומה הוא מעדיף, להחליף את החולצה לחולצה ארוכה או ללבוש קפוצ´ון מעל החולצה הקצרה? אולי אם החלונות פתוחים עדיף בכלל לסגור את החלונות ב
במקום להציק לו עם הבגדים...

עדיין אין לי נסיון עם גיל כ"כ מתקדם

אבל אני אנסה- גלי עוד לא מביעה עצמה במילים ממש. היא עושה ´לא´ עם הראש או יותר פשוט - בורחת ממני... אם לי נראה שקריר- אני מציעה לה שתי אופציות- חולצה וסווצ´ר. ואחרי שהיא לוקחת אחד מהם- אני מבקשת ממנה ללבוש, והיא מנסה, כי זה מאתגר, וכשהיא נתקעת עם השרוולים- היא פונה לעזרה, ואני, כמובן, נעתרת ברצון. בד"כ זה עובד, אבל אולי בעצם עידן כבר גדול מידי לטריקים כאלה.

רותי ע

New member
אז יש טריקים אחרים ../images/Emo8.gif

"לא רוצה ללבוש את החולצה? טוב, אז אני אלבש אותה..." תמיד עובד
ולפי התשובות אם קר אז לעשות הכל בשביל כן להלביש אותו... קיוויתי שהתשובה תהיה אחרת

לא לא לא. זה לא מה שאמרתי.

אם לא רוצה- לא צריך. תמיד אפשר לחמם מבחוץ- להדליק רדיאטור, או מזגן. אני מציעה- לא מתעקשת.

דיאנה1

New member
אמנם שון הרבה יותר גדולה אבל אני

מעדיפה לסמוך עליה. אם היא אומרת שלא קר לה - אז אני לא לוחצת עליה ללבוש עוד בגדים. התחלתי עם זה מאד מוקדם. לא זוכרת אם בגיל של עידן או מאוחר יותר. אני חושבת שזה כמו באוכל: כדאי לא להגיע למצב שבו הם מאבדים את חוש המידה הטבעי שלהם לגבי רעב\חום\קור וכל מה שהם רוצים זה לעשות ההיפך ממה שמצפים מהם. אם נראה לי שקר ושון לא רוצה מעיל אני אומרת לה שאין בעיה, אני לוקחת מעיל וכשיהיה לה קר היא תוכל ללבוש אותו. לפעמים היא מבקשת ולפעמים לא. הבעיה היתה כשהיא רצתה ללבוש בגדים יפים (=שמלות) לגן ולי חבל שיהרסו... זה כבר סיפור אחר.

zimes

New member
לא להתעקש בכלל

אם הוא כבר בגיל בו אם (באמת) קר לו, הוא יבקש ללבוש משהו, להשאיר את זה באחריותו.

jole

New member
לי תלבש סוודר לאמא קר../images/Emo6.gif

מגיל צוונציק לילד הזה יש תנור בתחת ומאז ומתמיד אני זוכרת את עצמי רודפת אחריו אני מלבישה-יוצאת לרגע מהחדר- חוזרת והילד כבר בלי בגדים. נודיסט מלידה. היום כשהוא עוד מעט בן 6 אני משתדלת לא להתעלק עליו. הוא כמו אבא- פשוט לא קר לו, אז מה אני עושה?? לובשת עוד סוודר

רותי ע

New member
../images/Emo13.gif זה בדיוק מה שאני עושה ואז יש לי

רגשות אשמה שאני כל כך מחוממת והוא חשוף לקור... אבל כנראה אין ברירה וצריך לתת לו להחליט. בסך הכל לא מדובר בקוטב

אושרתת

New member
במקרה כזה רותי מה שאני עושה זה

פשוט לא לובשת סוודר! (ואני ממממש לא פולניה
) אני יודעת שזה ממש דבילי אבל המצפון שלי עובד שעות נוספות אם חם לי ובחוץ קר והיא לא לבושה... אבל הם יודעים בדיוק מה הם מרגישים אז תמיד עדיף לשאול אותם וזהו...

לאה_מ

New member
לא לכולנו קר או חם באותה מידה.

שירה, למשל, היא טיפוס שחם לו כל הזמן. היא תמיד בועטת בשמיכה בלילה (ולא עוזר שתכסי אותה - היא מיד תוריד - כי חם לה), היא תמיד יחפה (גם אם לי קופאות הרגלים), היא תמיד רק עם חולצה - אף פעם לא עם סוודר, ועל מעיל אין בכלל על מה לדבר. אבל מהרגע שהבנתי את זה, אני עוזבת אותה לנפשה. לפעמים אני שואלת אותה אם לא קר לה, אבל זה הכל. ואם יוצאים החוצה, ולי נראה שממש קר, אז אם זה כל כך חשוב לי, אני "אסחב" בשבילה סוודר מהבית, כדי שאם יהיה לה קר אחר כך היא תוכל ללבוש אותו. אגב - לפעמים גישת "לך תבחר לעצמך חולצה בארון" עובדת, אבל שוב, בעיני, אין טעם ללחוץ על מישהו להתלבש לפי תחושות הקור והחום הפרטיות שלך.

למעלה