סוודר שהוא צעיף

ayelet j

New member
סוודר שהוא צעיף

שלום לסורגים\ות, יש לי שאלה, האם מישהי\ו שמע על צעיף ארוך ורחב שיש לו שרוולים ככה שהמקדימה שלו נזרק מעבר לכתף כמו של גדול? אמא שלי רוצה לסרוג אחד כזה אבל קשה לה בלי הוראות. מי שמע? מי יודע? אשמח לתגובות.

חושבת שאני יודעת למה את מתכוונת!

יש לי אחד כזה! לא סרוג, מבד, אבל אני כל הזמן מתכננת לסרוג לי כזה. הזדמנות טובה לחשוב איך באמת... טוב, אז פרשתי את הצעיף/שאל שלי, ושרטתתי. זה בסה"כ מלבן. להתחיל מהחלק הישר, לסרוג לגובה של 90 ס"מ, ואז להוריד מס' עיניים (=15 ס"מ) באמצע, ולהמשיך כל חלק לחוד. אפשר לעשות איזו דוגמא שרוצים. מה שצריך זה לעשות דיגמית קטנה של הדוגמא. משהו כמו, נגיד 30 עיניים, ואז למדוד ולחשב כמה עיניים, במתח הסריגה שלך, בדוגמא הזאת, שוות ל-1 ס"מ, ואז לחשב כמה עיניים צריך להעלות כדי להגיע לרוחב של 135 ס"מ. ולגבי הדיגמית, שבכלל, כשסורגים משהו שהמידות בו כן חשובות (כמו סוודר או כובע, בניגוד לצעיף או תיק, נגיד), שווה לא להתעצל ולהכין דגמית. קראתי בספר של קייף פאסט שהוא פשוט עשה אוסף לאורך השנים של כל הדגמיות, ואז צירף אותם לשאל (מרהיב! יש תמונה בספר). רעיון משובח. בכל אופן! כדי שיהיה קל למדוד, כדאי להוסיף לדוגמית בשוליים כמה שורות של GARTER STITCH (כל השורות ימין, איך קוראים לזה?), כדי שיהיה אח"כ מאד קל לזהות בדיוק איפה הדוגמא שאמורה להמדד מתחילה ונגמרת.

ayelet j

New member
ואו, תודה גוגי

אבל נראה לי שזה לא בדיוק מה שהתכוונתי. מדובר בשל ארוך ורחב שיש לו ממש שרוולים אמיתיים. אם לא כורכים אותו מקדימה על הכתפיים השוליים הארוכים נופלים למטה. אולי אני באמת אעשה ציור ואסרוק אותו. אבל תודה רבה, את מה שכתבת אני אעביר לאמא שלי בכל מקרה. שבת שלום!

88hentai88

New member
עשיתי כזה במכונה

את פשוט עושה גב 3 פעמים, ו 2 שרוולים, את 3 החתיכות של הגב את סורגת 50 ס"מ גבוה יותא מהרגיל, נומר לסוודר שאת רוצה שיגיע עד הפופיק את עודה 3 גב באורך של מטר, את תפורת את הגב אחד לשני כך שאת משאירה חור לשרוול במקום הדרוש ומחברת את השרוולים שם. וזהו תעשי רק גימור יפה ועשית זאת!

88hentai88

New member
טוב זה משהו אחר ממה שגוגי העלתה

לשל גוגי אין שרוולים, זה בעצם פונצ'ו פתוח, או שאני טועה ... בכל מקרה שתי הפריטים יצאו יפים זה בטוח! =)

ayelet j

New member
זה מה שחיפשתי

כן אבל את הבנת למה התכוונתי, והעברתי את מה שכתב לסורגת הראשית, נראה לי שנתגבר שתינו על הסוודר הזה. תודה רבה!

למעלה