סוזי שחורת העין: תמונות בהודעה למטה

לארי

New member
צמחיה במיכלים כגדר חיה ../images/Emo91.gif

עצי ברוש בעיתיים ורגישים למחלות שיכולות לגרום למות העץ (במיוחד הברוש הלימוני). כדאי אולי לנסות כוונים אחרים במיכלים:
פיקוס הוואי או גולדן (שורשיהם אינם אלימים במיוחד, יש להקפיד על גיזום)
אכמנה מעוצבת גזע
קומקוואט מעוצב שצימוחו צפוף ופריו מתקתק (תפוז סיני)
אתה יכול לקחת שני מיכלים ולחבר בינהם ע"י תמיכה מכל צד ובינהם , ולהריץ בינהם גפן (קח בחשבון שהיא נשירה בחורף), או מטפס אחר כגון "תונברגיה" -)(סוזי שחורת עין), מטפס מהיר , צבעוני(צהוב ושחור) ןמיוחד.

סינאן

New member
גפן במיכל

היי שאלתי פעם אם גפן תצמח במיכל 200 ליטר (חבית) ונענתי שכן אני מבין לארי שאתה מתכוון שני מיכלים בכל אחת גפן וחיבור בינהם והגפן תטפס עליהן לאיזה גובה או גודל תצמח הגפן ואם ישנה איזו "נוסחה " כדי לדעת גובה או שטח כיסוי לפי עומק שורשים אני מנסה ליצור איזו גינת גג

קשת ב

New member
סוזי שחורת עין

אכן טיפסה אצלנו במהירות, אך הוציאה פרחים בודדים בלבד. האם יש שיטה להגביר את הפריחה? אציין כי מיכל הגידול נמצא בחוץ (המון אור), בצל כמעט מלא. קשת

לארי

New member
גפן מטפסת במיכל-../images/Emo110.gif

אני לא מכיר "נוסחה" כזו, אולם הגפן תטפס כל עוד יש לה על מה וביחוד בגודל מיכלים שכאלו. הרעיון הוא ליצור מין פרגולה, או סוכה (במקרה שלנו בעלת דופן אחת) אשר תכוסה ע"י הגפן.

לארי

New member
סוזי הצהובה...../images/Emo68.gif

זקוקה לשמש עם צל חלקי, השקייה רבה ורגישה לקור (לא לחשוף לרוחות). צריך לוודא שאכן התנאים מתמלאים אצלך.

לארי

New member
תונברגיה מכונפת (Thunbergia alata)

או בשמה העממי "סוזי שחורת עין".

מוטי בר

New member
מומלץ לגדל בצד המוצל תונברגיה כחולה

היא מסתדרת הרבה יותר טוב עם צל וגם פחות רגישה לקור ורוחות, והכי חשוב. היא רב שנתית ומכסה קיר שלם בקיץ אחד. והפרחים, ממש מדהימים, אשכולות גדולים של פרחים כחולים כל הקיץ, ובמקומות חמים גם בחורף. מגרעתה היחידה, היא עוצמת גידולה הרבה והיא לופטת את עצמה על כל דבר.

מוטי בר

New member
אני עניתי לך על כך, וכל זמן שיש מים

ודישונים נאותים, אין שום הגבלה על גודל הצמח. ההגבלה במיכל היא על גודל השורשים בלבד ולא על גודל הנוף. הנוף יכול לכסות פרגולה שלמה ללא בעיה, אך יש לקחת בחשבון כי מכל עם גודל כזה של גפן יש להשקות לעיתים מאוד מאוד קרובות, ובקיץ מספר פעמים ביום כי ככל שיש יותר עלים יש יותר איבוד מים, מכיון ששטח הפנים הכללי של הצמח מאוד גדול, ובשמש מלאה כמו שהגפן אוהבת זה לוקח לעיתים שעה בלבד בכדי ליבש את כל הגוש. במצבים כאלו מומלץ להשקות בצורה ממוחשבת, ובמחזורי השקיה נחוצים לפי העונה. אם אין אפשרות כזאת אז מומלץ לגדלה בהידרופוניקה.

למעלה