סוזן פורמן, המלווה הראשונה של הדוקטור.

DontEvenBlink

New member
סוזן פורמן, המלווה הראשונה של הדוקטור.

לפני כמה זמן ראיתי את הפרק הראשון של דוקטור הו. כלומר... הפרק ה*ממש* ראשון. לא הבנתי משהו לגבי סוזן... למה היא קוראת לדוקטור "סבא"? היא לא מלווה והוא באמת סבא שלה? והיא בעצם גם טיימלורד? ניסיתי לברר עליה בדף של ויקפדיה וכתוב שהיא טיימלורד... אבל בפרק הראשון היא אומרת שהיא נולדה במאה ה49... וזה אומר שהיא אנושית... אז, מה היא, בעצם?

מוגלי7

New member
הנושא של סוזן די אפוף מסתורין

בתכלס, היא טיימליידי. יש לה ילדות על גאליפריי, אם אני לא טועה באחד הפרקים היא מעלה זכרונות משם וכן- היא הנכדה של הדוקטור. ואז מה אם היא מהמאה ה49? אף אחד לא יודע מאיזה איזור זמן הדוקטור באמת מגיע, אולי מלחמת הזמן גם כן התרחשה בסביבות אותו הזמן? אולי בגלל זה הדוקטור מגיע הרבה למאה ה-51?

DontEvenBlink

New member
לדעתי שנת 49 זה קצת סותר...

כי לפי מה שהבנתי מההסבר שלה, הדוקטור פגש אותה ב49 ו"אסף" אותה משם או משהו כזה... טוב, לא חשוב. יש משהו אחר שמעניין אותי- איך הדוקטור יודע בן כמה הוא? הוא מטייל בזמן וביקום, ואין לו דרך לעקוב אחריי ימי ההולדת שלו ואחרי התאריכים ואחריי כמה ימים עברו... אולי הטארדיס מחשבת את השעון של הגוף שלו ומודיעה לו כשיש לו יומולדת? ועוד דבר שאני לא מבינה- איך זה ששנה בשביל הדוקטור היא אותו הדבר כמו שנה אצל בני אדם? כי אם הטיימלורדס הם מכוכב אחר בטח השנים שלהם אחרות. בעצם, בכל כוכב השנים יהיו אחרות, כמו שבכל כוכב יממה תמשך זמן אחר... אולי מה שהדוקטור עושה זה מעביר את הגיל שלו לשנים של בני אדם, ובמונחים של טיימלורדס זה בעצם גיל אחר?...

מוגלי7

New member
את שואל שאלות שכולנו שואלים../images/Emo6.gif

התיאוריה הגורסת לגבי הגיל של הדוקטור היא שהוא פשוט יודע, וככה זה. אבל יש מספר סתירות עם העניין של הגיל, למשל הדוקטור ה7 ציין גיל גבוה יותר ממה שהדוקטור ה10 ציין. לכן ישנה עוד תיאוריה, שגורסת שהדוקטור לא באמת יודע את גילו. הוא מנחש, וממשיך לפי הניחוש הראשוני.

Daniels44

New member
אגב, בקשר לשנים

יכול להיות שהטארדיס מתרגמת אוטומאטית את הגילאים והזמנים. זה יפתור הרבה סיבוכים ושאלות מיותרות. (כי, אתם יודעים, הדוקטור לא באמת מדבר אנגלית אנחנו רק שומעים אנגלית. הטארדיס גם עושה אשליה סטאטית של פה שזז בדיוק כמו שהוא היה אמור לזוז וכו'. בקיצור, פלאפון דור 40. למה ציפיתם? )

DontEvenBlink

New member
הדוקטור לא מדבר אנגלית? ../images/Emo2.gif

כאילו, ידעתי שזו לא השפה שלו ושהטארדיס מתרגמת... אבל זה כל כך מפחיד.
שבעצם הוא אפילו לא יודע אנגלית. אמא'לה. זה עושה לי צמרמורת. XD

jacobyd

New member
נראה לי שהוא יודע אנגלית...

היו מספיק פעמים שהוא לא היה ליד הטארדיס או אפילו לו באותו זמן- בלינק- והוא עדיין דיבר אנגלית. חוץ מזה הוא נמצא בחברה של בני אדם כבר מספיק שנים... נראה לי שהוא למד לתקשר באנגלית.

DontEvenBlink

New member
והוא גם למד מבטא בריטי. ../images/Emo99.gif

יש לנו מזל שהוא לא חיקה את המבטא האמריקאי של קפטן ג'ק. D:

Daniels44

New member
כולכן טועים! P:

הזכירו בעונה הראשונה שהטארדיס משנה לך את המוח (ורוז התעצבנה) אבל מה שמקיים את המעגל הזה שמתרגם הוא הדוקטור! שהוא בהכרה, הכל מתורגם אוטומאטית, כמו שהיה בפרק הראשון של טננט -ספיישל חג המולד- ולכן, למעשה, שהדאלקים אומרים "אקסטרמינייט" הם באמת אומרים "גוחלוחעשד", ושדוקטור אומרים ג'רונימו, הוא באמת אומר "שערשנו". הבנתם?! אה, ואנחנו לא שומעים אותו מדבר עברית, כי אז הסדרה היית הופכת לטלונבלה יומית\סדרת פלסטלינה לילדים\משהו ירוד מאוד. (כי זה טלוויזיה ישראלית, כאילו)

DontEvenBlink

New member
רק שניה, לדעתי הוא כן מדבר אנגלית!../images/Emo58.gif

שמתי ספוילר כי זה בפרק האחרון שייצא... הוא מדבר אל מלודי פונד, ואיימי שואלת אותו מה זה היה. "I speak baby." "no, you don't" "I speak everything." אולי זה לא סותר כי יכול להיות שנוח לו יותר לדבר בשפה מגאליפריי, אבל אולי הוא בכל זאת מדבר עם המלווים שלו אנגלית כדי לא לעשות לי צמרמורת?

rakefet666

New member
לדעתי הוא מדבר

גליפריית. אבל הוא מסוגל גם לדבר את כל השפות בלי הטרדיס, אם פתאום הטארדיס לא עובדת הוא עדיין מדבר אנגלית.

Gal lifrey

New member
../images/Emo45.gif

בעונה השנייה, כשהוא הגיע עם רוז ומיקי לעולם המקביל והטארדיס הפסיקה לעבוד- הוא עדיין דיבר אנגלית.

MispIaced

New member
הוא מדבר הכל בלי הטארדיס

אני חושב שהתרגום זה בשביל הבני לוויה שלו. עונה שניה, פרק רביעי, the girl in the fireplace הוא מדבר על זה שהצרפתית של מאדאם דה פומפדור היא צרפתית עתיקה ולא צרפתית מודרנית ולפי זה נותן תאריך משוער של האיזור זמן, בזמן שרוז ומיקי שומעים אותה מדברת אנגלית.

I Tusha I

New member
רק רציתי לציין

שהויכוחים פה ממש מזכירים לי ויכוחי פרשנויות על התנ"ך... LOL ודעתי בעניין (שאגב היאבדיוק כמו הדעה שלי על פרשנויות בתנ"ך) זאת פאקינג סדרת טלוויזיה. בסדרת טלוויזיה יש חורים מטופשים שנובעים או מהחלפה תכופה של תסריטאים או עקב תסריטאים לא מוצלחים במיוחד. כן- לפי דוקטור הו- סוזן היא בת אנוש מהמאה ה-49 והיא הבת של הדוקטור שציין פעם אחת שהוא יותר צעיר ופעם אחרת שהוא יותר מבוגר. וכן- זה סותר. למה? כי לתסריטאים לא יהה כח לשבור את הראש על כיסוי חורים אז הם פשוט התעלמו מכל מיני עובדות שנקבעו לפני כן ע"י תסריטאים אחרים. הו, איזה כיף להיות ה-PARTY POOPER

צריך לשים לב (לגבי המאה ה- 49)

שהלידה שלה במאה ה- 49 נאמרה בפיילוט (שלא שודר), אבל לא בפרק עצמו ששודר, כך שלמעשה היא לא נאמרה, ומה שידוע על המקורות של סוזאן מהסדרה המשודרת הוא מוגבל. כמובן, תמיד אפשר לקרוא את הספרים הרלוונטיים או לשמוע את התסכיתים.

rakefet666

New member
../images/Emo207.gif Scream of the Shalka

טוב בדיוק ראיתי את "צרחת השלקה" סדרה קצרצרה של פרקים מצוירים של דוקטור הו שיצא ב2003 עם גרסא אלטרנטיבית לגלגול התשיעי, וזה ממש חמוד! מאוד קליל וכייפי להעברת הזמן- חלק מהקטעים קרעו אותי מצחוק (במיוחד כל דבר של המאסטר...)

מוגלי7

New member
אגב זה,

הבחורה שמדבבת את המלווה השחורה היא סופי אוקנדו, ששיחקה את ליז 10 בעונה 5.

rakefet666

New member
גם דיויד טנט נותן הופעה של חצי שניה

בתור סתם איזה ניצב. לפי מה שהבנתי הוא הסריט משהו באולם ליד וכשהו שמע שיש משהו של דוקטור הו הוא התלהב וביקש שורה...

למעלה