סויה מסרטנת?

סויה מסרטנת?

יש מחקרים לכאן ולכאן על סויה, סויה מהונדסת גנטית, סויה מעובדת..
סויה מסרטנת? סויה טובה לבריאות? אני כבר ממש מבולבלת!
מישהו יכול לעשות לי קצת סדר?

ladybug6

New member
מרשה לעצמי לסכם את הכתוב

כל המטרה של המסמך הזה היא לנסות לאשר או להפריך את הטענה שצריכה סויה על בסיס קבוע היא בריאה יותר ומקושרת להמניעה ו/או עצירה של סרטן השד, הערמונית הכרכשת (?!), מחלות לב, טרשת עורקים ופוריות.
המסקנות באופן עקבי בכל חלק הן שיש מחלוקת ונכון לעכשיו לא ניתן לאשר או להפריך את הטענות האלו.
אני חושבת שמעצם ההתייחסות לסויה כדבר חיובי בעל יתרונות בריאותיים אפשר להסיק שהסויה לא מזיקה, ואולי אף תורמת לבריאות שלנו.
אבל, ויש כאן אבל:
כמו כל דבר - לא כדאי להגזים, ועדיף לצרוך במתינות. גם כי כל דבר בכמויות גדולות עלול להזיק, וגם כי זה בהכרח בא על חשבון מזונות אחרים ומגוונים שמכילים דברים אחרים שהגוף צריך.

מעבר למסמך הנ"ל, אני יכולה לומר שמהידע הצנוע שלי, באמת שאין הסכמה גורפת לגבי הסויה, אבל מה שבטוח זה שאם לא הצליחו להוכיח נזק (וניסו, הו כמה שניסו) אז כנראה שזה באמת לא כזה מזיק. הפיטו אסטרוגן שמצוי בסויה לא יכול להיות יותר גרוע מהאסטרוגן ושאר הרכיבים שיש במוצרי חלב ובשר, כך שאם צורכים במידה, אין שום סיבה לדאגה, אולי אפילו להיפך.

אני אישית צורכת מוצרי סויה כמעט כל יום (בכמות מתונה - עד כוס חלב סויה, ופעמיים עד שלוש בשבוע גבינת סויה ביתית / טופו).

כרכשת- ספו של המעי הגס

החלק שבין המעי העיוור ועד לפי הטבעת, שם נספגת יתרת הנוזלים מהתוצר לפני שהוא הופך לגללים...שם אחר לרוב המעי הגס

marx04

New member
המסקנה מהסיכון

שלום לכולם,

ראשית, צריך לשים לב שהמאמר הוא מ-2002, ולכן כדאי למי שמתעניין לחפש מאמרים עדכניים יותר.

מכל מקום, המסקנה המעשית שבסיכום המאמר נראית לי נכונה כמעט לגבי כל מוצר מזון, בוודאי כאשר אין לגביו נתונים חד-משמעיים:

"המסקנה התיפעולית לאוכלוסיית מדינת ישראל היא, שלמטרת מנע ראשוני וקידום הבריאות, יש להתבסס על עקרונות התזונה הנבונה, המבוססים על פירמידת המזון הישראלית (המחלקה לתזונה, משרד הבריאות) והכוללים תזונה מגוונת, כולל סויה ומוצריה, תוך עירנות ושימת לב למסרים בריאותיים מטעים. תזונת התינוק הבריא צריכה להתבסס על חלב-אם בלבד בששת החודשים הראשונים לחייו, ומגיל ששה חודשים על חלב אם ותוספי מזון. לתינוקות שאינם ניזונים על חלב אם מומלץ לתת תמ"ל על בסיס חלב פרה."

בברכה,

אורי.

למעלה