הורמונים
אז ככה: הגוף מייצר כולסטרול שתפקידיו העיקריים הם בניית ממברנות של תאים ויצירת הורמונים-הורמונים שמיוצרים על בסיס הכולסטרול נקראים "הורמונים סטראוידים"-ישנן חמש קבוצות של הורמונים סטראוידים. ההבדל(ההורמונלי סטראוידי) בין גבר לאישה היא כמות הטסטוסטרון-הורמון אנאבולי חזק שמטרתו העיקרית היא בניית שרירי השלד,עצמות ותאים יוצרי דם לעומת כמות האסטרוגן והפרוגסטרון-הורמונים אנאבולים חלשים שאברי המטרה העיקריים של הורמונים אלו הם רקמת השומן,שדיים ורחם ולכן הטסטוסטרון הוא הורמון גברי(אנדרוגני) לעומת האסטרוגן שהוא הורמון נשי(פמניסטי). ואיך זה מתקשר לסויה? הסויה מכילה תרכובות הנקראות איזופלאבנואידים-תרכבות הדומות במבנן הכימי לאסטרוגן ולכן נקראות גם פיטואסטרוגנים(פיטו-צמחי)-ה"אסטרוגן" בסויה הוא חלש חלקי מאה מהאסטרוגן שמיוצר בגוף. לתרכובות אלו יכולה להיות השפעה "אנטי פמיניסטית" ו-"פרו פמיניסטית"-מאחר שהתרכובות בסויה יכולות להתחרות עם ה"אסטרוגן האמיתי" לרצפטורים וכאמור התרכובות הללו חלשות באופן יחסי כך הן יכולות להוריד את רמות האסטרוגן הכלליות-כמה סוגי סרטן הינם "תלויי סטראוידים"-וישנם המשערים שלסויה תפקיד בשכיחות הנמוכה של סרטן השד אצל נשים במדינות המזרח. ולעומת זאת צריכה גבוהה מאוד של סויה יכולה להביא לעלייה ברמות האסטרוגן ולהוות רכיב "פרו פמיניסטי"-מה שיכול להביא לתוצאות הפוכות. אצל גברים רמות גבוהות של אסטרוגן יכולות לגרום לתופעות נוספות בלתי רצויות כגון "גינקומסטיה"(הופעת שדיים),רמה ירודה של טסטוסטרון וכו´. במחקרים שנעשו על סויה צריכה מתונה הורידה את רמות האסטרוגן אצל גברים ונשים("אסטרון") ולעומת זאת לא שינתה את רמת הסטראוידים האחרים. לעומת זאת לצריכה גבוהה מאוד של סויה בתור תוסף תזונה ולא כאוכל מלא יש יותר סיכוי לתופעות שליליות. אז בקיצר:צריך לא להפריז,וסויה יכולה(וצריכה) להיות עוד חלק מתזונה כללית נכונה!