סויה.

=Wednesday=

New member
סויה.../images/Emo142.gif

מישהו אמר לי שעיקר גידוליי הסויה באים מברזיל, ולשם כך כורתים המון מיערות הגשם! מישהו אולי יודע משהו על הנושא הזה? תודה, ושבוע טוב.

shanty.G

New member
לצערי אין לי תשובה,

אך אנסה לברר. נסי לשאול גם בפורום צמחונות טבעונות

vegan

New member
זו עוד סיבה להיות צמחונים

נתחיל מהנתונים: 1. ברזיל היא יצרנית סויה גדולה, אם כי יש גם אחרות. לא מצאתי נתונים לגבי אחוז הסויה שמגודל בברזיל. 2. רוב הסויה משמשת למאכל בעלי חיים בתעשיית המזון. נתון מלפני מספר שנים (אני מקווה שחל שיפור, אך לא נראה לי שיש שינוי משמעותי) - 95% מהסויה משמשת למאכל בעלי חיים, רק 1.5% למאכל בני אדם (ההפרש כנראה לתעשייה). 3. יותר מ-38% מיערות הגשם נכרתים כדי לשמש מרעה לבעלי חיים בתעשיית המזון. 4. כדי להאכיל אותה כמות בני אדם במזון בחיות מתות, יש צורך בשטח אדמה גדול פי 20 מהדרוש להאכילם במזון צמחי בעל ערכים תזונתיים עדיפים. 5. ברזיל היא מהיצרניות הגדולות בתעשיית המזון מהחי. כדי להאכיל את בעלי החיים, יש צורך לגדל כמויות אדירות של מזון לבעלי החיים ולשם כך דרוש שטח אדמה רב. מסקנות ====== 1. סביר שרובו או אף כולו של גידול הסויה בברזיל מיועד עבור תעשיית המזון מהחי במדינה זו. מצאתי גם סימוכין לכך שברזיל מייצאת סויה עבור מגדלי בעלי חיים באירופה. 2. הדרך הבדוקה להקטין את בזבוז משאבי הקרקע (וגם המים) היא לעבור לתזונה צמחית שהיא חסכונית בהרבה.

AmitKar

New member
הכל נכון

מלבד הסבל הנגרם לבעלי החיים יש עוד מס´ סיבות להיות צמחוני זו היא אחת מהם מקדונלדס הם הכורתים מס´ 1 של יערות הגשם ומה שידידי DD אמר גם כן נכון (ראיתי את התמונות ואת הסיפורים) לכן, הסר נא דאגה מליבך! כשאתה צמחוני אתה עוזר ליערות הגשם ולא מזיק שלך, עמית

=Wednesday=

New member
אל תדאגו... אני צמחונית! ../images/Emo13.gif

ומקדונלדס במילא לא כשר... רק רציתי לדעת בקשר לסויה. תודה על התגובות.

למעלה