סויע בזיהוי נחש - זהירות, תמונה קשה

uriler

New member
סויע בזיהוי נחש - זהירות, תמונה קשה

שבת שלום לכל גולשי הפורום, אני מתנצל על הנושא הכאוב (אבל בטח המוכר לכם). אתמול בשעות הלילה המוקדמות (בערך 23:30), שמעתי את החתולה שלי נושפת ונאבקת במשהו באחד מחדרי הבית. כשניגשתי ראיתי אותה נלחמת כנגד נחש, ומכיוון שאיני מגדל נחשים זה היה די מלחיץ (אני מניח שזה מובן), ועזרתי לה. איני יודע אם הנחש היה ארסי או לא, ולאחר קריאה ברשת על הזעמן המזכיר צפע אבל הוא אויבו הטבעי אני די מתחרט שהרגנו את הנחש, אבל עדיין אני ומשפחתי רוצים לדעת האם מדבור בנחש ארסי, ואם כן - האם יש סיבה לבדוק את החצר בקפידה. מדובר על בית פרטי, צמוד קרקע, בבנימינה. מצורפת תמונה של הנחש המומת (שוב, אני מתנצל על הפגיעה ברגשותיכם כמגדלים). אם אתם מזהים איזה נחש זה, אשמח למידע. תודה רבה, אורי

הנחש הוא נחש מים משובץ

אינו ארסי ואינו מסוכן לבני אדם בשום צורה שהיא. כשהוא חש מאויים הוא לפעמים נושף ועושה הצגה שנראת כאילו מדובר בצפע אך בפועל אין שום סכנה לבני אדם. לצפע יש דוגמא שונה לגמרי על הגב וגם בצדי הגוף כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת. בכל מקרה חשוב להקפיד על ניקיון הסביבה החיצונית של הבית וטיפול בעכברים, חולדות וציפורים שלפעמים מקננות בבתים ועלולות להוות גורם מושך לנחשים בחיפושם אחר מזון. בפעם הבאה נסה להזמין לוכד נחשים, בדרך כלל למשטרה יש מספרים של לוכדים שפועלים בסביבת המגורים שלך. ואנחנו לא אוהבים לראות את התמונות לא כמגדלים אלא כחובבי טבע.

uriler

New member
תודה רבה יונתן ../images/Emo13.gif

הרגעת את אמא שלי

והנה התמונה של הצפע שנשכחה

הנחש בתמונה הוא צפע שבקע כמה ימים או שבועות קודם לכן. הדוגמא שעל גבו לא תשתנה בהמשך ורק הגוונים והצבעים ישתנו אך את הזיגזג יראו גם בהמשך.

uriler

New member
אני מתנצל על הפקפוק, אבל חיפשתי עכשיו

ברשת תמונות של נחש מים משובץ, ואני שם לב למשהו בתמונה שהעליתי שלא קיים בתמונות הנ"ל - על הראש יש מעין V מופנה אחורה, בצבע שחור בולט. מכל התמונות שראיתי זה מופיע בצפע ובזעמן... אשמח אם תתקן אותי או שזה משהו שמופיע בפרט צעיר (או משהו דומה). אורי

כמו שתוכל לראות בקישור המצורף

יש כאלו שיש להם ויש כאלו שאין להם. אבל זה לא הסימן הקובע באיזה נחש מדובר.

uriler

New member
אין קישור, אבל לא נורא ../images/Emo13.gif

לאחר עיון נוסף הצלחתי לראות שזה מאפיין, ונרגענו (עכשיו יתחילו יסורי המצפון
). אורי

למעלה