סוכות לחילוניים

EliHanna

New member
סוכות לחילוניים

כחילוני אני מאוד אוהב את חג סוכות. זו שנה שניה שאני בונה סוכה והילדים מאוד נהנים מהעשייה, מהקישוטים, מהארוחות בסוכה וכד' לפני סוכות לקחתי את הילדים לשוק ארבעת המינים בראש העין ובהחלט ספגנו את האווירה. אי אפשר להעביר את זה בכתיבה אבל מרגישים את המולת החג. ילדים מוכרים הדסים בשלושה שקלים ונחמד להתמקח איתם. אז אולי האתרוג שקנינו ללא הכשר הבד"ץ אבל מה זה חשוב עם הצלחתי להעביר יהדות לדור ההמשך ללא רגשות כפייה... מצורף לינק עם תמונות משוק ארבעת המינים בראש העין... http://jews-news.blogspot.com/2008/10/four-varieties-market-succoth-rosh.html

The Fading

New member
איפה ביהדות יש רגשות כפיה ? למה כל דבר צריך

להיות שלילי ? היית בשוק ונהנית סבבה.אבל למה להגיד דברים שליליים ? אגב,לאתרוגים שם כן יש הכשר.אתה מוזמן לבדוק.

סוכות..המהות

הארעיות של החיים אי ההצמדות לחומר אהבה ומציאת החיבור תוך זכירת העיקר והטפל.. והקשר והתלות שלנו באדמה. חג שמח

שמעתי הערב הרצאה מרתקת

בשילוב עם מוסיקה.....משהו נסיוני..מרתק כבוד הרבהמקובל עמיחי הורוביץ - רוח באדם - הוא דיבר על המשמעות הקבלית של חג הסוכות..ועל האיחוד של ארבעת המינים.. כמקבילים לארבעה בנים שדיברה תורה בפסח בליל הסדר הם מופרדים - בני ישראל- ובסוכה ובברכת המינים הם מאוחדים - ואני חוטאת פה להרצאה יפה עד מאוד ועל כך סילחו לי..אני עייפה מהנהיגה לת"א וחזרה ליל מנוחה

למעלה