סוכות שמח!

סוכות שמח!

שלום לכולם, אני מנסה לברר האם סוכות הוא כמו שבת מבחינה הלכתית, כלומר לא מדליקים אש וכו... תודה!

אופירA

New member
מנהל
יום טוב של סוכות הוא כמו שבת

לא מדליקים אש, לא נוסעים, לא מפעילים מחשב. ההבדלים היחידים בין יום טוב לשבת הוא ההיתר להעביר אש דלוקה ולבשל, וההיתר לטלטל ברשות הרבים. כלומר מותר להדליק את הגז באמצעות נר שדולק מערב החג, מותר להעביר אש מהנר לגז, או להדליק נר אחר באש המועברת, וכדומה. אסור לכבות אש, לכן אם אין צורך בנר המעביר, מניחים אותו בזהירות באיזה מקום שיוכל לבעור בו, עד שיכבה מאליו. את הגז הדולק אין לכבות, ולכן או שמניחים לו לדלוק עד מוצאי החג, או שמחברים אותו לשעון גז מתוכנת מראש, והוא יכבה אותו בעצמו (מכשיר "חגז").

hilehman

New member
יש מצב לקחת את מה שאופירA כתב(/ה?)

ולשים את זה נועץ איפהשהוא? או למעלה? כי הרבה פעמים אנשים שואלים בעיצומו של החג ואז גם אין ממש מי שיענה... ואפשר גם לצרף את זה: מועדים בהם חלים דיני שבת (אם היתר בישול ותחום שבת כפי שכתב אופירA): ראש השנה, יום כיפור, חג סוכות(החג עצמו, לא חול המועד), שמחת תורה, חג פסח,שביעי של פסח (היום השביעי של חול המועד של פסח), שבועות. שכחתי משו?

אופירA

New member
מנהל
יום כיפור שונה - שבתון מלא כמו שבת

אסור לטלטל, אסור להעביר אש ואסור לבשל. כמו שבת בדיוק. כל החגים האחרים שציינת (ואין עוד אחרים) - שבתון יום טוב, עם היתר בישול והעברת אש, וטלטול ברשות הרבים (עד כמה שידוע לי, תחום שבת אסור כמו בשבת).

זה רעיון טוב...גם אני

שמתי
שלפעמים השאלה עולה בשלב שקרוב לשמירת החג או השבת..שעה בה אדם מאמין, ואישה מאמינה על אחת כמה וכמה לא תכנס לגלישה לפורום ולבדוק הודעות.... באמת רעיון לרשום למעלה או בצד שאלות שעולות כאן כל הזמן ואולי גם שרשורים שחוזרים על עצמם כמו אם יש אלוהים...או על פרשנות..או על לימוד תורה בעולם החילוני לעומת זה הדתי.. בסרגל שבצד של הדף..בפורמט החדש..נדמה לי...כמו שעושים בפורומים אחרים

למעלה