סוכרזית או סוכר או דבש ?

behappy1

New member
סוכרזית או סוכר או דבש ?

יש לי שאלה נוספת לגבי סוכר. אני בדיאטת הרזיה ובזמן האחרון שמתי לב שאני אוכלת יותר מידי מוצרים עם סוכרזית, כמו יוגורטים למינהם וסוכריות "מותר". אני מעוניינת להפחית את הסוכרזית למינימום ולפחות בדברים שאפשר להמנע מהם לנסות להמנע. האם כדאי להחליף לסוכר חום במקום סוכרזית במוצרים כמו דייסות קוואקר ? האם סוכר חום הוא בעל ערך תזונתי או שכדאי אפילו דבש ?מה הכי מומלץ ? תודה.

actiVEgan

New member
לסוכר...

אין ערך תזונתי (חוץ מ99% פחמימות...). מומלץ מבחינה בריאותית להמנע מצריכת מוצרים המכילים סוכר, ללא קשר לצבעו. מבחינה מוסרית סוכר עדיף על דבש (למשל, על-מנת להוציא את הדבש מה"כוורת" משתמשים במכונת עשן בשביל להבריח את הדבורים.)

Talia E

New member
עדיף סוכר על רעלים...

ומכאן שללא ספק עדיף סוכר על סוכרזית. לגבי הרזיה: הגוף עוטף רעלים בשומן. מי שאוכל כמות גדולה של רעלים - שם מקלות בגלגלי ההרזיה... לכן אם את מעוניינת לרזות, אכלי כמה שפחות מוצרים מעובדים. בכלל זה, המעיטי/הפסיקי אכילת מוצרי חלב, בייחוד כאלה "דלי שומן", משום שהתהליכים שהם עוברים לצורך זה (שלא אפרטם כאן) הופכים אותם לבעלי רעלים וזאת מחוץ לכך שהם מכניסים לחות לגוף (שלפי רפואה סינית גם הולכת יד ביד עם השמנה...). לגבי דבש/סוכר חום: אני איני טבעונית, אך כאשר מדובר על עצות תזונה בפורום זה, אני משתדלת לא להכיל דברים שאינם טבעונים. על אף זאת עלי לענות בכנות: אין בכלל מה להשוות מבחינה בריאותית בין דבש לסוכר; דבש אמיתי הוא מוצר מופלא מבחינה בריאותית: מחזק מע´ חיסונית, מאזן מע´ עיכול (ובגלל זה אפילו עוזר להרזיה), מאזן רמת סוכר (מפתיע, אך נכון) ועוד ועוד... כמות מרובה של סוכר לעומת זאת, אינה מוסיפה כלום לגוף מבחינה תזונתית, ויכולה להשפיע לרעה על האיזון ההורמונלי. היתרון בסוכר חום על פני סוכר לבן, הוא שהוא עבר פחות תהליכי עיבוד (שימי לב - סוכר חום אמיתי אינו זה שנראה כמו עיסה בצבע חום כהה - אלא דווקא סוכר דמררה, הזהוב). הערה: רוב הדבש שרואים בסופר מרקט (נוזלי וכהה), עבר תהליכי הוספת סוכר וחימום ואינו דבש אמיתי. דבש אמיתי מתגבש תוך זמן קצר וצבעו הופך בהיר וזהוב. התרחקי מ"דבש קל" למיניהם! כעת קראי בבקשה את מה שכתבו בקישור בעמוד הנוכחי בפורום לגבי דבש - המידע בידייך, ההחלטה המוסרית היא שלך בלבד.

למעלה