סוכריות מבצק סוכר - מה עושים קודם?

לצת

New member
סוכריות מבצק סוכר - מה עושים קודם?

קרצתי לבבות מבצק סוכר ואין לי שמץ מה עושים קודם - מציירים קונטור עם טוש או צובעים בצבעי ג'ל ורק אחכ עושים את הקונטור? צריך לחכות אחרי הצביעה או שאפשר ישר למלא בצבע? ואם אערבב צבעי ג'ל על צלחת פלסטיק חד-פעמית עם מעט אלכוהול (כדי ליצור צבעים נוספים) - זה בסדר? זה יצליח? תודה על התשובות!!

net the jet

New member
קודם כל קונטור, אח"כ צביעה. אני

מערבבת צבעים עם טיפה אלכוהול בצלוחיות קטנות. בהצלחה.

t a l talim

New member
אפשר גם הפוך-

קודם לצבוע ואז קונטורים, אבל בדרך זו יש לחכות לייבוש מוחלט של הצבעים לפני הציור בטוש.

לצת

New member
ניסיתי ויש לי שאלות נוספות.. אפשר?

ציירתי קונטור בטוש שחור והקונטור יצא עבה - יש גם טושים דקים יותר? וכשצבעתי את פנים הקונטור (טבלתי קיסם בצבע מאכל ג'ל וערבבתי על צלחת חד פעמית עם מעט אלכוהול) היו חתיכות.. למה זה קורה? הסוכריות עדיין רכות בפנים - מה עושים להבא כדי שזה לא יקרה? (לא הוספתי CMC, רידדתי על אבקת סוכר וקרצתי בערך 5 מ"מ עובי) אני אשמח להארות/הערות ע"מ שאלמד להבא.. תודה!!

brownie65

New member
אנסה להסביר

כשמוסיפים CMC לבצק, הסוכריות יתייבשו ויתקשו. הסוכריות רכות מבפנים בגלל שלא הוספת CMC. הן גם עלולות להיות שבירות. יכול להיות שזו גם הסיבה שהקונטור יצא עבה. כשהסוכריות לא ממש יבשות, הטוש נספג בסוכר ו"מתפשט" והקונטור יוצא עבה. כשהסוכריות יבשות הציור בטוש יוצא דק יותר. אבל יכול להיות גם שהטוש שלך עבה - טושים מחברות שונות עשויים להיות בעלי עובי שונה. ובאשר לגושים בצבע - כשאת מוהלת את הצבע באלכוהול ערבבי היטב ושימי לב שהצבע נמהל יפה ולא נשארים בו גושים. מקוה שעזרתי!

לצת

New member
תודה! ../images/Emo140.gif

איך יודעים כמה CMC לשים בבצק? השתמשתי בשליש כמות מהבצק סוכר שקניתי כדי להתנסות.. החשש היה לערבב יותר מדי CMC ואז הטעם שלו שולט.. טוש של איזו חברה הוא דק יותר? (קניתי מארז של 5 טושים ב 4 שף, כי זה מה שהיה באותו רגע..) וכמובן - תודה על התשובות!!

למעלה