סוכרלוז בישראל

סוכרלוז בישראל

גילית רק השבוע את הסוכרלוז - ממתיק מודרני מבוסס על סוכר וללא טעם לוואי. לכאורה חברת T&L הבריטית משווקת בלעדית עם פטנט של המוצר, ורק תחת השם "ספלנדה" הן בארה"ב והן באירופה. הסוכרלוז כמובן ניתן לרכישה מסין, כמו הרבה מוצרים שנעשים בהתעלמות מפטנטים ובעבודת עניים. השאלה: האם החומר ב"סוכרה דיאט" ו"סוכרה לייט" - המוצרים הישראלים - מפר פטנט ו/או מיוצר בתהליך לא מבוקר בחו"ל? כיצד התקבל לחומר אישור משרד הבריאות? ולמה ישראלים שרכשו ספלנדה בארה"ב - שמחירו נמוך מהמחיר בישראל - מתעקשים שמעט הטעם לוואי של החומר הישראלי אינו קיים בחומר האמריקאי/בריטי? עוד שאלה: מתי עלית תשווק שוקולד פרה מבוסס סוכרלוז?
 
למעלה