סוכרלוז??

אורנית56

New member
סוכרלוז??

שלום לכולם... יש חומר חדש בממתיקים שנקרא סוכרלוז. הוא אמור להחליף את התחליפים הידועים כמו סכרין ואספרטיים... מישהו יכול להסביר לי על זה קצת? זה בטוח לשימוש בטווח הארוך? תודה...

תגובה

סוכרלוז הוא מולקולת סוכר ששלושה מאטומי המימן שלה הוחלפו באטומי כלור, כך שמצד אחד הרצפטורים לטעם המתוק מזהים אותה כסוכר ומצד שני היא לא באמת סוכר. אאל"ט, סוכרלוז נחשב למתוק פי 600 מסוכר לבן (סוכרוז), וקרוב אליו בטעמו. בניגוד לאספרטיים, הוא יציב יחסית בחום ובתנאים חומציים. מכיוון שזהו ממתיק חדש, אין לגביו מידע אמיתי על בטיחות שימוש לטווח ארוך. מבחינה זו, אני אישית מעדיף סכרין - הוא פשוט הכי וותיק בשוק... לגבי הגבלת צריכה - הנושא לא ברור עדיין. ישנם כל מיני מקורות מידע, אבל לא תמיד ישנה הסכמה, כך שעדיף פשוט לצרוך בכמויות מתונות, לצד שימוש בממתיקים אחרים. סוכלוז ישנו במוצרים כמו סוכרה-לייט, סוכרה-דיאט ועוד "סוכרה" למיניהם. נ.ב.: בציקלמאט אני לא נוגע...

אורנית56

New member
תודה :) אבל

לסכרין יש טעם לוואי נורא.. סוכרלייט וסוכרה דיאט? הם נחשבים טובים? ניסית אחד מהם?

לא ניסיתי.

אני משתמש בממתיק על בסיס סכרין. אני מניח שהתרגלתי כבר לטעם. סוכרלוז יצא לי לטעום במוצרים אחרים - מיצים ומעדנים, והטעם היה מאוד קרוב לטעם רגיל, גם לדעתם של לא-סוכרתיים (אם עוד לא ציינתי את זה פה - אני סוכרתי...). בכל אופן, תפיסת הטעם היא דבר מאוד סובייקטיבי, כך שתצטרכי להתנסות בעצמך כדי לראות אם את אוהבת את זה או לא.

ליטלוש31

New member
אורנית היקרה

ההורים שלי סכרתיים והם טוענים שמאז שהם מכירים את הסוכלוז הם לא נוגעים בסכרין, בגלל טעם הלוואי. כל העניין הזה חדש לי. רשמתי הודעה, הם מחלקים חינם.... נעדכן.

אורנית56

New member
טוב...

אז ניסיתי את הסוכרלייט בשעה טובה, ואני רוצה להמליץ עליו בפה מלא... באמת נטול טעם לוואי, בטח אחרי שאני משווה אותו למוצרים על בסיס אספרטיים או סכרין שזה ממש מגעיל (אל תפגע CHAOS). שמתי לב שהוא גם לא נורא יקר...

למעלה