תגובה
סוכרלוז הוא מולקולת סוכר ששלושה מאטומי המימן שלה הוחלפו באטומי כלור, כך שמצד אחד הרצפטורים לטעם המתוק מזהים אותה כסוכר ומצד שני היא לא באמת סוכר. אאל"ט, סוכרלוז נחשב למתוק פי 600 מסוכר לבן (סוכרוז), וקרוב אליו בטעמו. בניגוד לאספרטיים, הוא יציב יחסית בחום ובתנאים חומציים. מכיוון שזהו ממתיק חדש, אין לגביו מידע אמיתי על בטיחות שימוש לטווח ארוך. מבחינה זו, אני אישית מעדיף סכרין - הוא פשוט הכי וותיק בשוק... לגבי הגבלת צריכה - הנושא לא ברור עדיין. ישנם כל מיני מקורות מידע, אבל לא תמיד ישנה הסכמה, כך שעדיף פשוט לצרוך בכמויות מתונות, לצד שימוש בממתיקים אחרים. סוכלוז ישנו במוצרים כמו סוכרה-לייט, סוכרה-דיאט ועוד "סוכרה" למיניהם. נ.ב.: בציקלמאט אני לא נוגע...