סוכרתיים - וצום כיפורים ,,,

shron17

New member
סוכרתיים - וצום כיפורים ,,,

קחו לתשומת ליבכם:
מי שמטופל באינסולין ,אסור לו לצום ,כי הוא מסכן את חייו.

מי שמטופל בכדורים חובה לגשת ולהתייעץ עם רופא,
מכיוון שאסור לצום בשום אופן ,ללא הנחייה רפואית.
התייעצו עם הרופא ושימרו על בריאותכם .

בברכת שנה טובה ומבורכת,
וגמר חתימה טובה ,
שרון.

deebeebee

New member
אז כששואלים אותי אם אני צמה

אני תמיד עונה שיש לי פתק מהרופאה.....

tulkin

New member
אני חושב שזו המלצה גרועה

שעיקרה כיסוי תחת, ויותר גרוע מזה - הבעת חוסר אמון טוטאלי ביכולת של החולה לנהל את המחלה. מסוג הדברים שמוציאים את הרוח מהמפרשים.
&nbsp
אכן, למזריקי אינסולין (ופה ושם גם ללוקחי תרופות) יש סיכון מוגבר להיפוגליקמיה בזמן צום, שיכול להיות מאד מאד מאד מסוכן. אבל יחד עם זאת, מצב של היפוגליקמיה נורא קל לניטור ולטיפול, ומינוני אינסולין אפשר לכוונן (במיוחד לבעלי משאבות).
במקום לתת המלצה להימנעות, שווה לחנך ולהעצים ולתת לחולה כלים לקבל החלטה מושכלת ולהתמודד עם השלכותיה. לנטר סוכר באדיקות יתר בצום, ולהיות מוכן להפסיק אותו אם צריך. זה ממש פשוט, ויש מספיק חולי סוכרת שצמים ושאפשר ללמוד מנסיונים.
במקום להסיר מעצמם אחריות, המערכת הרפואית צריכה לעודד אנשים לקחת אחריות, ולתת להם גם כלים והמלצות שייאפשרו להם להתמודד עם ההחלטות האלה בצורה נאותה.
&nbsp

shron17

New member
רק שאתה לא מודע כנראה, למצב ש ,,,

לא לכול אחד מתאימה משאבה,ולא לכול אחד יש אפשרות למדוד, (בגלל בעיות של נכות.)
ובנוסף, ישנם הרבה אנשים שלוקחים כדורים,ועל דעת עצמם לוקחים על עצמם סיכון וצמים,
&nbsp
מה שחמור הוא ,שביום הצום הם מפסיקים את הכדורים,ללא כול התייעצות עם הרופא.
זו הסיבה שבכול יום -כיפור,עשרות אנשים מגיעים במצב של איבוד הכרה, לבתי- החולים באמבולנס,ואם היו אחראים לגשת לקבל הנחיות מהרופא, זה היה יכול להימנע.
&nbsp

tulkin

New member
לא רק שאני מודע, אני גם יודע למה זה קורה.

זה קורה בדיוק בגלל המלצות גורפות שלא מעודדות הפעלת שיקול דעת ולקיחת אחריות של החולה על בריאותו. ברור שאם יש לך בעיה לבדוק אז לא כדאי לצום, אבל ברור שאם שאתה מוכן לבדוק אז אין בכך שום בעיה. המלצה גורפת הופכת אותך לנכה. רופאים שלא רואים את החולה ומתייחסים לניירת ונהלים יותר מלאדם העומד מולם גורמים לאנשים לאבד אמון. להמלצות גורפות ומתגוננות קשה להאמין וקשה לקבל כהמלצות אמינות, ולכן אנשים לא עוקבים אחרי המלצות הרופאים.

אם תתן הנחיות מצוינות לכל חולי הסכרת

ונהיה אופטימים ש90% יבצעו אותם כמו שצריך - עדיין מדובר ב10% שיסכנו את חייהם.
&nbsp
כשהיפוגליקמיה מתחילה - יש ירידה משמעותית ביכולת החשיבה ואז האדם לא מבין שהוא בסכנה ומה הוא צריך לעשות כדי לצאת ממנה.

tulkin

New member
אתה מכיר אנשים שלא יודעים לקרוא?

לא מדובר בהנחיות, מדובר בחינוך, ידע והרגלים. כמו שכל אדם בארץ החל מגיל מסויים יודע לקרוא ומפתח מיומנויות בסיסיות אחרות במהלך חייו, כך סוכרתי צריך לפתח מיומנויות והרגלים לניהול נכון של סוכרת. עם התמיכה וההנחיה המתאימה כל סוכרתי יכול לעשות זאת, וכל רופא צריך לעודד ולהנחות את מטופליו לפתח את המיומנויות האלה ולעקוב אחרי ביצוען. רופא שרואה שחולה לא מיומן דיו בניהול הסוכרת, ייתן לו הנחיות מגוננות דוגמת ההמלצה להימנע לחלוטין מצום. אבל אין סיבה לתת לכל הסוכרתיים המלצה שכזו. מי שמיומן בניהול הסוכרת (ולא מדובר באיזו מיומנות מסובכת במיוחד) יוכל לשפוט בעצמו מה סביר ומה לא סביר לנסות ואיך להימנע מסיכונים. במקרה הצורך ייתיעץ (דגש על התייעצות. לא קבלת הנחיות) עם רופא.
&nbsp

shron17

New member
עדיף שלא להיות צדיקים יותר מהרבי,וכול חולי הסוכרת, לא לצום.

tulkin

New member
רק לפני שבוע סיימתי צום רצוף של 4 ימים.

לידיעתך.
וכן, אני חולה סוכרת.
&nbsp

למעלה