סוכרת בזמן שירות צבאי

חייל33

New member
סוכרת בזמן שירות צבאי

היי! יש לי שאלה קצת לא קשורה להתנדבות אבל אולי תוכלו לעזור לי... אני חייל שנתיים. לא מזמן התגלה אצלי סוכרת נעורים והתחלתי טיפול באינסולין. הבנתי שברגע שאודיע לצבא על שינוי במצב בריאותי שלי ישחררו אותי אוטומטית ואני יוכל להתחיל תהליך התנדבות. אבל אני רוצה להמשיך לשרת ולתרום ולא להפסיק /לצאת מהיחידה/לקבל דח"ש. השאלה אם אני יכול לא להודיע לצבא על שינוי במצב בריאותי שלי? ובעיה נוספת, אם יש דרך שאני יקבל פטור משמירות (משרת בבסיס פתוח אבל מעדיף לא לעשות שמירות בלילה בגלל איזון סוכר והזרקת אינסולין וכו'). תודה :)

hillator

New member
תשובות

1. אתה חייב להודיע לצבא על מצבך הרפואי מה יקרה אם יהיה לך התקף בצבא? איך ידעו מה לעשות איתך?(משרתת איתי חולה סכרת והבנתי שבזמן התקף חייבים להגיע מהר לבית חולים) 2. סכרת זה אוטומטית 21, אבל ברגע שאתה כבר בצבא הליך ההתנדבות הרבה יותר קצר, כמו כן אם אתה מקצוע נדרש הליך ההתנדבות הינו אוטומטי כלומר באותה ועדה. אם היחידה שלך מעוניינת שתישאר ואין בעיה במקום מבחינת הסכרת(את זה יקבע רופא תא מתנדבים) תוכל לשרת שם. 3. מתנדבים מקבלים תעודת מתנדב שבה כתוב ממה הם פתורים. כחולה סכרת אני כמעט חותמת שתהיה פתור משמירות. בברכה ורק רפואה שלמה

חייל33

New member
קודם כל תודה :)

אפשר בבקשה לקבל הסבר מפורט יותר על תהליך שאני יעבור אם אני מודיע לצבא על הסוכרת: כלומר אני יתקשר לתא מתנדבים או משהו כזה ואז שמה הם מחליטים לתת לי ועדה רפואית? אני בצבא בתפקיד של עבודה משרדית בבסיס פתוח ולכן אני מקווה שישאירו לי את התפקיד, אבל יש דרך לוודא את זה לפני הועדה? עד הועדה עצמה, אני יהיה בדח"ש? כי אני ארוצה להמשיך בשירות ולא להפסיק באמצע (כי אז גם תקנים ישתנו ויהיה לי יותר קשה לחזור)

hillator

New member
ההליך

במידה ואתה לא מקצוע נדרש(עתודאי לרפואה ועוד 2 וחצי מקצועות) אתה מודיע לרופא היחידה על הסכרת הרופא קובע לך ועדה רפואית מורידים אותך ל21 משחררים אותך בצהל ואתה מופנה במידה ואתה רוצה להתנדב לתא מוחזרי שירות תא מוחזרי שירות מברר לך אם אפשר להתנדב (בד"כ כן) בו זמנית רצוי שהיחידה תלחץ שתחזור אליהם בברכה

למעלה