סוכרת הריון - ירידת סוכר כתוצאה מגלובן

סוכרת הריון - ירידת סוכר כתוצאה מגלובן

הי,
אני יודעת שיש פורום ייעודי לסוכרת בהריון ושאלתי גם שם אבל עדיין לא נעניתי אז חשבתי לנסות גם אצלכם

אני בשבוע כמעט 30 עם סוכרת הריון, ולפני שלושה ימים התחלתי לקחת גלובן. זאת לאחר מעקב במרפאת הסוכרת כמעט מתחילת ההריון.
בשבועות האחרונות נראה היה שיכול להיות שהתנגודת לאינסולין עלתה, כשהבעיה היא בעיקר לאחר ארוחות הצהריים.

אז כאמור השבוע הורה לי הרופא להתחיל לקחת כל יום גלובן - חצי כדור בבוקר.
אז באמת אחרי ארוחת הצהריים נראה שהערכים ירדו כרצוי, אבל בין ארוחת הבוקר לצהריים יש קצת בלאגן.

עד שהתחלתי עם הכדור הערכים כשעה לאחר ארוחת הבוקר היו בין 110 ל-120+, כלומר לא היו חריגות.

בשלושת הימים בהם נטלתי את הגלובן הם היו 93, 78 ו-88.
שלשום ואתמול כשעתיים לאחר ארוחת הבוקר הרגשתי חולשה, כשאתמול היא היתה חמורה יותר - אז גם מדדתי בזמן החולשה את רמת הסוכר והיא היתה 63. אכלתי מנת פחמימה (טוסט מלחם קל) ולאחר שעה מדדתי שוב - ורמת הסוכר שלי ירדה ל-56(!).
אכלתי עוד משהו וכעבור כשעה נוספת הסוכר התייצב - עלה ל-90 וגם הרגשתי השתפרה בהתאם.

הרופא שלי לא יהיה זמין לשאלות עד יום שני ואני שואלת כדי לקבל פתרונות בינתיים עד שאוכל לדבר איתו.
מה אמורים לעשות כשיש כזו ירידה? מה נכון לאכול כדי להעלות בחזרה את רמת הגלוקוז בדם לנורמה ועם זאת לא להקפיץ אותה יותר מדי?
ומה הייתם עושים לגבי הכדור? ממשיכים לקחת או עושים הפסקה של כמה ימים עד לשיחה עם הרופא?
היום לא נטלתי אותו כי אני פוחדת מירידה חריפה יותר. נראה שיש לו השפעה מצטברת כי מיום ליום הוא השפיע חזק יותר.

אשמח לקבל תובנות

IrisPeleg

New member
שאלה

יתכן שהגלובן חזק לך מידי.
מה קורה אם את לא לוקחת את הגלובן?
מה קורה אם את לוקחת רק חצי כדור?

אני יודעת שבנובונורם יש 3 מינונים. אינני יודעת לגבי הגלובן.

בהצלחה ושיהיה במזל

קיבלתי מלכתחילה חצי כדור ליום.

לקחתי שלושה ימים והיום, ביום הרביעי, לא לקחתי.
כל הערכים שלי היום היו תקינים. מצד שני, בצהריים אכלתי בכמות פחמימות שקשה לי להעריך (זו היתה פיצה במסעדה, עם תחתית דקה. שלושה משולשים).
אז אני לא יודעת אם לייחס את הערכים התקינים לכמות המזון, או להשפעה מתמשכת של הגלובן מאתמול.

לגבי המינון, החומר הפעיל בו נקרה Glibenclaimide 5 mg. משמע אני כנראה נטלתי כל פעם בכמות של 2.5 מ"ג.

IrisPeleg

New member
פיצה

זה קרה לך רק כשאכלת את הפיצה?

פיצה נספגת מאד לאט.
קצב ספיגתה אינו תואם את קצב פעילות הכדור.
עם זה היה רק אז - זאת הסיבה.

גם עם אינסולין מהיר יש אותה הבעיה. אי אפשר לקחת את כל הכמות כרגיל אלא למחלק.

לא, זה לא היה באותו היום

הירידה בסוכר (זה נחשב להיפו?) היתה אתמול, עוד הרבה לפני ארוחת הצהריים.
הפיצה היתה היום כשכבר לא לקחתי את הכדור.

IrisPeleg

New member
אוקיי

אבל שתדעי שפיצה זה לא מדד לבחון את האיזון.
שעתיים אחרי פיצה אינה מדידה אמיתית וקשה לדעת מתי זה הזמן הנכון.
ספיגת של פחמימות שמנות מאד איטית.

אם את רוצה להציג לרופא נתונים אמיתיים כי להחליט על המשך הטיפול עליך לאכול רק דברים מדידים ולא שמנים מידי:
דברים כגון:
פרוסה לחם,
כוס אורז,
תפוח

בתקווה שהרופא שלך אנדוקרינולוג. פתרון זמני...

יש שתי אפשרויות טובות לפתרון הבעיה עד יום שני .
אחרי חצי הגלובן להגדיל את כמות הפחמימות, או להשאר בכמות הרגילה של הפחמימות ולקחת רק 1/3 גלובן.
כתבת : "התנגודת לאינסולין עלתה" הגלובן איננו כדור להפחתת התנגודת, אלא להמרצת הלבלב. למה אני כותב
זאת, כי אם היית מקבלת כדור נגד התנגודת (גלוקומין), לעולם לא היית מגיע להיפו. לאישה בהריון היפו לא טוב.
אז אם הרופא שלך אנדוקרינולוג, אז תמתיני לו עד יום שני, ואם לא, אז תמצאי אנדוקרינולוג באופן מידי. הריון קל .

לא, זה רופא נשים במרפאת הריון בסיכון

למיטב הבנתי נשים עם סוכרת הריון מופנות למעקב במרפאת הריון בסיכון אצל רופאי נשים ולא לאנדוקרינולוגים. למצוא אנדוקרינולוג באופן מיידי זו בעיה גם כשכבר יש הפניה אליו, ובטח כשאין...

לא חושבת שאוכל טכנית לקחת שליש כדור, הכדור חצוי לשניים עם פס כזה ואני לא באמת אוכל למדוד שליש.
לגבי הגדלת כמות הפחמימות, מדובר כאן בהגדלה מאוד משמעותית כי בפועל ארוחה עם מנת פחמימות לא רק שלא גרמה להעלאת הרמה, אלא היא המשיכה לרדת מה שאומר שכדי לחזור לרמה התקינה בבת אחת הייתי צריכה לאכול בבוקר משהו כמו ארבע מנות פחמימות בבת אחת, וזה נראה לי המון...

מה אמורים לעשות כשמגיעים להיפו?

אם אין דרך להשיג את הרופא

אני הייתי בינתיים מפסיקה את הכדור, וכמובן נזהרת מאוד עד יום שני עם התזונה על מנת לא להגיע להיפרים...

בכל אופן יש כמה פיתרונות להיפו, הטוב והבטוח שבהם- את יכולה לגשת לבית מרקחת ולרכוש טבליות גלוקוז, אלה כמו סוכריות קטנות כאלה שעושות את העבודה. הפיתרון ה"בייתי" יותר הוא לשלב פחמימה פשוטה עם פחמימה מורכבת... לדוגמא- פרוסת לחם מלא עם ריבה.... הבעיה עם השיטה הזאת היא שהרבה פעמים (לפחות אותי) היא מובילה לרכבת הרים מבחינת הסוכר, ומקפיצה אותי מההיפו ישר להיפר היסטרי. כשאני לא בהריון (גם אני בהריון כרגע
) אז ניחא... כרגע טבליות הגלוקוז לדעתי מומלצות יותר.

זה מה שעשיתי

היום כבר לא לקחתי את הכדור וגם מחר אני לא חושבת שאקח.
טבליות גלוקוז נמכרות גם ללא מרשם? יכול להיות שאני באמת אקנה לי כאלה.

בלי קשר, המליצו לי להבא לשתות חצי כוס מיץ, או לחילופין לקחת ריבה קטנה כזו כמו שנותנים בארוחות בוקר במלון.

גניקולוג מנסה להיות אנדוקרינולוג, ואת בהיפו !

אני לא רופא, אבל הרופא שלך לא אנדוקרינולוג.

כפי שכתבתי לדעתי את צריכה גלוקומין (גלוקופאז') ולא גלובן. הלבלב שלך היה בסדר לפני ההריון, ובטח בסדר גם היום.
יש לך תנגודת לאינסולין בגלל שינוים הורמונליים. אם את רוצה להמתין לרופא עד יום שני, ולבקש שינוי בתרופה, אז אל
תפסיקי עם הגלובן. אני חותך גלובן איך שאני רוצה ולכמה שאני רוצה. עם תיקחי בערך 1/3 זה אמור להסתדר, אם לא,
אז תחתכי כמה שצריך.

אם הפרוצדורה לא מתאימה לך, תגיעי למיון, תספרי על ההיפו ושידברו עם אנדוקרינולוג כונן בבית.
כשישמע את הסיפור כולו, הוא יכול לתת הוראה להחליף את הגלובן בגלוקומין.

רופא נשים מתעסק בסוכרת, אלוהים ישמור . . .

ממה שאני יודעת

לפחות במחלקה שבה אני מטופלת בהריון (היי ריסק בבלינסון)- אומנם יושב אנדוקרינולוג במחלקה אבל רק הסכרתיות הטרום הריוניות זוכות להיפגש איתו, בכל ביקור שלי אני פוגשת במחלקה לא מעט בנות עם סכרת הריון, חלקן מאוזנות בדיאטה בלבד, חלקן בגלובן (תמיד גלובן, אף פעם לא תרופה אחרת- אולי זה קשור למידת הבטיחות של התרופות האחרות בהריון? בטח הבנות מפורום סכרת הריון ידעו לענות על זה טוב יותר) וחלקן באינסולין אבל כולן.... קיבלו את הטיפול הזה מרופא הנשים במחלקה.... ולא מהאנדוקרינולוג... שאותו הן אפילו לא זוכות לפגוש.

טוב, אז את בטח יודעת יותר מימני.

בכל מקרה צריך להתאים לה כדור, או כמות מימנו שלא תהיה בהיפו.
לקחת כדור גלוקוז או משהו אחר כשהיא כבר בהיפו זה לא טוב.

כמובן שלא, עניתי נקודתית לשאלה שלה

מה אמורים לעשות כשמגיעים להיפו. אחרי שכבר מגיעים... נראה לי שברור לכולנו שצריך למצוא כל דרך להימנע ממנו (לכן גם המלצתי לה להפסיק בינתיים עם הגלובן).

IrisPeleg

New member
הריון ותנגודת אינסולין

תנגודת אינסולין בהריון נגרמת כתוצאה מהורמון שהשיליה מפרישה.
לא מטפלים בזה כמו בתנגודת אינסולין במצב רגיל.
הכדורים זנותנים בזמן ההריום הם לא למנוע את התנגודת אלא למנוע את ההשלכות שלה.
לא כל הכדורים ולא כל סוגי האינסולין מאושרים לשימוש בהריון.
שנים לקח לאשר את הגלובן בזמן הריון גם אחרי שהוא היה שנים בשימוש רגיל.

הרופא שלך לא יודע מה שהוא עושה

גלובן הוא לא התשובה שלך. עובדה זה הביא אותך להיפו במקום למקום הנכון.

אני זוכרת שאצלי כשהייתי סוכרתית בהריון כל מה שעשו זה להקפיד על דיאטה טובה ונכונה ולא יותר.
אני לא יודעת למה לא הפנו אותך לאשפוז יום שירכיבו לך שם דיאטה כמו שצריך במקום לדחוף לך ישר את התרופה.

ממליצה לך לנסות להגיע לרופא שלך שוב וממנו להגיע לאשפוז יום - שם מנטרים את האישה במשך כל היום והיא יוצאת
משם עם מעקבים אחת לשבועיים ואם צריך יותר ועם דיאטה נכונה.

לא את כל הנשים עם סכרת הריון אפשר

לאזן עם דיאטה בלבד... נכון שרובן מתאזנות ככה היטב אבל חלקן צריכות גם תרופות/אינסולין...

למעלה