סוכרת הריונית,

ornauk

New member
סוכרת הריונית,

אתמול בבדיקה אצל ה- midwife מצאו שיש לי סוכר בשתן, בעוד שבועיים אני צריכה לעשות בדיקת העמסת סוכר. אני בשבוע ה- 34 האם זה משהו שאני צריכה לדאוג?

תנסי לשאול בפורום של הריון ולידה

שם יושבות הרבה מומחיות לכל התופעות. לי אין מושג בזה. אבל מאחלת לך שהכול יעבור בשלום את כבר לקראת סוף המרוץ. בהצלחה

שבוע 34?

ע"פ דברייך את בדיקת העמסת הסוכר יעשו לך רק בשבוע 36, וזה נשמע לי מאוחר מאד. אני עשיתי את הבדיקה של ה- 50 מ"ג בשבוע 27 (בארץ עוד עושים במועד מוקדם יותר) והתקבלה תוצאה לא טובה והתבקשתי מיידית (יום אח"כ) לעשות את הבדיקה של העמסת הסוכר (100 מ"ג)שלשמחתי יצאה תקינה. בקיצור - אני לא מבינה למה לא שלחו אותך לעשות את הבדיקה ברגע שאיתרו סוכר בבדיקת שתן. אני לא מציעה להכנס לחרדה כי מנסיוני למדתי שלפעמים הבדיקות "משקרות", אבל כן חשוב לבדוק את זה, כך שהייתי ממליצה לך להרים טלפון לרופא שלך ולהתעקש על בדיקה מיידית.

רק במידה

אם במבחן העמסת סוכר יראו שסילוק הסוכר איטי בגוף שלך תצטרכי להיות במעקב. המעקב לפחות אצלי כלל דיאטה מסודרת, בדיקת סוכר ביתית ובדיקה פעם בשבועים של העובר (בארץ זה היה דפיקות לב ואולטרא סאונד). אם לא תצליחי לוסת את רמות הסוכר עשויים לתת לך אינסולין. לאחר הלידה תעברי בדיקה נוספת לבדוק האם בקרת הסוכר חזרה לתקין (עוד העמסת סוכר). סכרת הריונית יכולה להתפתח תוך כדי ההריון והיא נובעת מבעיה קטנה באיזון הסוכר שעוברת הגברה בגלל ההריון (עד כמה שהבנתי חומרים שהתינוק משחרר). סכנות מסוכר גבוהה הם בדרך כלל בשבועות הראשונים (סיכוי לפגיעה התפתחותית). סכרת שהתפתחה בסוף ההריון מצריכה מעקב ובקרה של הסוכר. זה גם אומר שבהריון הבא יבדקו את רמות הסוכר שלך בשלב מוקדם כי את תהיה בקבוצת סיכון. האינפורמציה היא מנסיון אישי ואינה במקום התיעצות עם רופא. מקווה שעזרתי. ענת

שכחתי לציין

שחאת הבעיות עם סכרת הריונית ובגללה המעקב הוא הנטיה של התינוק להיות גדול במיוחד (בעיה בלידה) ובעיה בהבשלה של הריאות. לכן ימדדו את התינוק באולטראסאונד לעיתים קרובות... ענת

MASHY BOSTON

New member
אין לך מה לדאוג ! ../images/Emo60.gif

אני עברתי את העמסות הסוכר ה50 וה100 וגילו אצלי סכרת הריונית. אמנם הבדיקות לא נעימות, במיוחד לא ה100, אבל, גם אם ימצאו אצלך סכרת הריונית, זה לא עד כדי כך נורא. אפשר לחיות עם זה. שומרים על דיאטה מיוחדת ובודקים את הסוכר 3 או 4 פעמים ביום. הכי חשוב, זה עובר בסוף ההריון !!! אבל בהחלט כדאי לך לנסות להקדים את הבדיקה. שבוע 34 נשמע לי קצת מאוחר ואם אפשר לעלות על זה קודם ולהתחיל לשמור על רמות הסוכר בדם, זה רק יועיל.

משי, זה טיפה לא אחראי

להגיד דברים כאלה (אני מאמינה שאת לא באה עם ידע רפואי ספציפי למקרה דנן). רק עדכון קטן: סכרת הריונית היא בד"כ לא כל כך נוראית, ובד"כ עוברת בסוף ההריון. אבל מאחר ובכל כלל יש יוצא מן הכלל, הרי אני מכירה כאן מישהי שהיתה לה סכרת הריונית, שממש לא עברה לה אחרי הלידה, ועד היום (7.5 שנים אחרי הלידה האחרונה) היא צריכה להקפיד על דיאטה מאד קפדנית, ולהזריק אינסולין 3 פעמים ביום. בקיצור, צריך נורא נורא להזהר מאמירות כאלה. בדיוק בשביל זה קיימים הרופאים האישיים, לא?

MASHY BOSTON

New member
בגלל זה אמרתי לה שתנסה להקדים

את הבדיקה !!! כדי שהיא תהיה במעקב של מישהו. פשוט רציתי להבהיר, שזה לא נורא לחיות עם סכרת הריונית ! וזו דעתי האישית בלבד ! ובקשר לסכרת ההריונית. אני הבנתי מכל מה שאמרו לי, שזה עובר לאחר ההריון. לא ידעתי שיש אפשרות שזה ישאר. אם זה נכון, אז אני חוזרת בי.

יש אפשרות

אבל זה ממצא יחסית חדש. הרבה נשים שמפתחות סכרת הריונית בהריון הראשון זה חוזר גם בהריון שני ואז הסכנה יכולה להיות גדולה יותר כי רמות הסוכר גבוהות בשלבי ההתפתחות הראשוניים ויש סכנה למומים בעובר. מעבר לזה מצאו שזה יכול להמשיך אחרי הלידה. סכרת הריונית נובעת בדרך כלל מבעיה קטנה בבקרת הסוכר שמחריפה בגלל ההריון. ולכן חשוב מאד להשגיח על התפריט עם יש בעיות סוכר.. ענת

ornauk

New member
עשו לי scan

לפני שבועיים והכל היה תקין. אגב הייתי במעקב במהלך כל הריון , לא היה סימן לסוכר בכלל. הפעם הראשונה שגילו קצת סוכר בשתן זה היה בשבוע 32 בפעם השניה ב- 34. עד כמה שהבנתי בדיקת שתן (מקלון) אינה אמינה לעומת זאת בדיקת העמסת סוכר היא בדיקה מדויקת. אני קצת נושמת לרווחה ,שאם יש לי סוכר (בהנחה ש GTT חיובי) שזה לקראת סוף הריון ולא בהתחלה. מחר בבוקר אני אפגש עם הרופאה (היום היא לא היתה)ואבקש להקדים לי את הבדיקה. מה שנשאר לי זה לקווה שהבדיקה תצא שלילית, ושהגוזלית תחזור לעמוד על הראש. יש עוד דברים שיש לי לקוות אבל קודם נעבור את זה. תודה אורנה

בנתיים את יכולה

לא לאכול ארוחות כבדות מאוחר בערב שאז העיכול איטי ולכן רמות הסוכר נשארגות גבוהות ולהקפיד לאכול מסודר. אחרי שעלה החשד אצלי לסכרת הריונית (הייתי מקרה גבול הערכים היו בתחום הנורמלי אבל גבוהים ולסבתא שלי יש סכרת). שמרתי על דיאטה מסודרת ונעקב צמוד. הרווח המרכזי מזה היה לראות את הפשוש כל שבועיים באולטראסאונד- אין רע שאין בו טוב... ענת

למעלה