סוכרת וארומתרפיה

סוכרת וארומתרפיה ../images/Emo22.gif

אני וחברה ללימודים החלטנו לעשות עבודה על סוכרת Type2 לארומתרפיה. אספתי מעט חומר על ההיבט ההוליסטי של המחלה אבל זה לא מספיק
אשמח לשמוע קצת מכל אחד ואחת מכם /ן לגבי ההיבט ההוליסטי של הסוכרת ואילו תמציות ניתן להשתמש. ראיתי דווקא שאקליפטוס , גרניום וג'וניפר טובים.

נורקס

New member
למה הכוונה ההבט ההוליסטי?

ואם אפשר להתעניין ולשאול מה אתן לומדות ואיז חומר אספתן? לגבי שמנים אתריים מה שמומלץ בסוכרת (מידע מלימודים,שעדיין לא יצא לי לנסות) הם תמציות ילנג ילנג ומליסה. חשוב (ואני כותבת זאת לטובת קוראי הפורום) להתייעץ עם מטפל ולא ליטול שמנים אתריים ללא הדרכה של איש מקצוע. צמחי מרפא מומלצים: מלוח קיפח,ג'ימנמה, עלי אוכמניות (לעידודו של הלבלב לייצר תאי בטא) צמחים שמכילים אחוז גבוה של סיבים תזונתיים/מוצילג' (להאטת ספיגת הסוכר ממערכת העיכול לדם) צמחים מרגיעים כמו לבנדר,פסיפלורה (להורדת המתח על מנת להוריד רמות אדרנלין גבוהות ) ויש עוד די הרבה (אבל אין לי מספיק זמן לפרט). הטיפול הוא כמובן בהתאם לכל מקרה באופן ספציפי. מקווה שעזרתי מעט ובהצלחה בעבודה

משמעות היבט הוליסטי ../images/Emo132.gif

היבט הוליסטי אומר "למה מחלה
הגיעה אליי
" דוגמא: ברפלקסולוגיה לימדו אותנו שנוזלים (שתן) משולים לרגש (פחד). אז זה לדוגמא היבט הוליסטי. דלקות בדרכי השתן - פחדים אצורים או שיחרור פחדים יתר על המידה. או קרוהן לדוגמא. אי יכולת הפנמה של חוויות ושיחרורן החוצה. אי היכולת ל"עכל" את החוויות. אין הפרדה בין עיקר לטפל. מה? רק אצלנו לומדים היבט הוליסטי לגבי כל מיני מחלות

למעלה