סוכרת וכולסטרול.

אנה1235

New member
סוכרת וכולסטרול.

שלום חברים יקרים,
קצת רקע : סוכרת סוג 2 , לפני כחצי שנה התחלתי טיפול באינסולין לנטוס וגלוקומין לאחר רמה של HBA1C 12.1 , לאחר שלושה חודשים של שמירה קפדנית על כל החוקים הידועים הגעתי לרמה של 5.6 והרופאה החליטה להפסיק להזריק אינסולין ולהמשיך רק עם התרופות , כעת בבדיקה התוצאה היא 5.1 והרופאה הביעה שביעות רצון מצוינת מכך, אלא שבאופן מפתיע רמת הכולסטרול עלתה והיא כעת 111 וזאת לאחר שמעולםלא עברתי את ה- 80. הסברתי לה שאני כמעט ולא אוכלת פחמימות מהסיבות המובנות אבל בשל כך עליתי בכמות החלבונים שאני צורכת : עוף,בשר,דג,ביצים,גבינות וכל זה לצד המון ירקות לא פחממתיים. עובדה,שילוב זה עושה לי טוב וגם לסוכר
אבל ממש לא לכולסטרול...
היא ביקשה שאתיעץ עם הדיאטנית וניתן 3 חודשים למעקב נוסף ואז יוחלט אם לקחת כדור להורדת הכולסטרול. האם מי מכם חווה בעצמו את התופעה הזו? יש למישהו רעיון כיצד כדאי להתנהל עם שמירת איזון ערכי הסוכר וגם עם הכולסטרול? אשמח לכל תובנות ושיתוף מניסיונכם, אני באמת מרגישה שאני לומדת מכם הרבה ותמיד נפעמת מהידע ומהניסיון. תודה מראש וחנוכה שמח!
 

tulkin

New member
התשובה הנכונה היא

שהמדדים הסטנדרטיים של כולסטרול אינם מלמדים על הבעיה האמיתית, אם ישנה, בעורקי הלב, ועל הסיכון למחלות לב. יותר ויותר מחקרים מראים שאין קשר הכרחי בין השניים. מאז ומתמיד ידעו שרמת כולסטרול היא רק אינדיקציה לסיכון ולא הגורם עצמו לבעיות, והיום כבר מבינים שאפילו כמדד לסיכון הוא פחות טוב ממה שחשבו.
איזון סוכר חשוב הרבה יותר. מבחינת תזונה, אני הייתי צורך פחות חלבון ויותר שומן...
למשל, רמת הLDL (הכולסטרול הרע) מורכבת בעצמה מחלקיקים מסוגים וגדלים שונים (שזכו בספרות המחקרית לשמות "צורה A", ו"צורהB") ומה שחשוב זה כמות החלקיקים הקטנים יותר כגורם סיכון, ולא הריכוז הכולל שלהם בדם. ידוע למשל, שדיאטה דלה בפחמימות מגדילה את מספר החלקיקים הגדולים ביחס לקטנים (שזה טוב!) אבל אם מודדים רק ריכוז בדם, התוצאה היא שריכוז הכולסטרול גדל.
יש עוד המון מדדים מתוקנים שיודעים היום שמנבאים טוב יותר את הסיכון מאשר רמת הכולסטרול (כמו יחס LDL לטריגליצרידים ועוד).
בקיצור - בוודאי שאין צורך לדאוג מכולסטרול שעולה מעט (או אפילו הרבה). כדאי להיות במעקב ולהבין יותר את מה קורה לגוף בתזונה בה את נוקטת.
&nbsp
לינקים לעזרה:
http://authoritynutrition.com/diet-cholesterol-and-lipoproteins-explained/
&nbsp
http://publications.credit-suisse.c...fm?fileid=9163B920-CAEF-91FB-EE5769786A03D76E
&nbsp
יש עוד הרבה מקורות נוספים. אני אוהב את המחקר של קרדיט סוויס כי הוא מתחיל מנקודת מבט אחרת לגמרי (מנסה לחקור מגמות של צריכת שומן בשוק התזונה), ומגיע למסקנות שמגיע תוך עיון מעמיק במחקרים רפואיים ואחרים. יש לינקים למכביר במאמר (וגם בלינק הראשון שנתתי). אבל באמת שכמה מהנקודות מהסיכום של מחקר קרדיט סוויס מספרות את כל הסיפור בקצרה. ממליץ לעיין.
&nbsp
 

אנה1235

New member
בדיוק החיזוק לו הייתי זקוקה


"איזון סוכר חשוב הרבה יותר".
תודה.
וניגשת לעיין בלינקים המצורפים.
אגב, בענין הכדאיות שבצריכת שומן לעומת חלבון, אני זוכרת שציינת כבר שאתה ניזון מאפס פחמימות ויותר שומנים, אך האם זה לא סוג של בומרנג בניסיון להגיע לאיזון סוכר? הרי ידוע שהשמנה היא לא ממש כדאית לסוכרתיים.... אם אני לא שורפת שומנים בפעילות גופנית מאומצת (אני כיום שומרת על הליכה של כשעה ביום ) ם לא אעלה במשקל וכך באופן ישיר אחרוג מהאיזון המיוחל...?
 

tulkin

New member
לא משמינים מאכילת שומן

צריך להרוג כבר את הפרה הקדושה הזו.
בשנה וחצי האחרוות אני אוכל המון המון המון המון שומן (אתמול אכלתי בכפית כמעט 300 גרם חמאה, בנוסף לשאר האוכל הרגיל שלי) וכבר מעל שנה וחצי אני שומר על משקל יציב. כן אני עושה פעילות גופנית. אם את הולכת שעה ביום זה מעולה. לא סביר שתשמיני אם תורידי פחמימות למינימום ותחליפי אותם בשומנים.
&nbsp
 

tulkin

New member
וכמובן סחטיין על השיפור במדדים

הוא די מדהים, וכל הכבוד על השינוי וההקפדה !!!!!
&nbsp
(אבל בכל זאת מנקרת לי השאלה - כי המקרה שלך מזכיר מעט את שלי - האם אכן מדובר בסוכרת סוג 2? כמה זמן את כבר מאובחנת כחולה? האם ערכת לפני כן בדיקות שמצאו שאין לך סוכרת? אני שואל, כי בד"כ סוכרת 2 מתפתחת לאט ובהדרגתיות. לא מגיעים לערכים של 12% בA1C במהירות, זה לוקח בד"כ שנים. כשסוכרת מתפתחת בבת אחת בגיל מבוגר צריך לחשוב על LADA, זה מה שיש לי, שהיא לא סוג 2, אלא בעצם סוג 1 שמתפתח לאט אצל מבוגרים. מצב שונה מאד מסוכרת 2, והוא כן מתאפיין בעליה מהירה יחסית של A1C, וגם בירידה מהירה שלו ברגע שלוקחים את עצמך בידיים. רק תוהה... בד"כ ממילא אין לזה משמעות קלינית על אופן ניהול המחלה)
 

אנה1235

New member
בענין ה- LADA

מענין שרופאת האנדו כלל לא הזכירה את המונח הזה ובאמת שהתוודעתי אליו רק מהפורום (ואפשר לומר שבאמת בזכותך...)
את הסוכרת 'חטפתי' באמצע החיים, בבדיקות שיגרתחות בגיל 47 והאבחנה המיידית היתה סוכרת 2 עם טיפול מיידי באינסולין ארוך טווח שמהר מאד ירד וכעת נותרו הכדורים (גלוקומין בוקר וערב) . יש איזושהי דרך לאיבחון מדויק של LADA<?
 

tulkin

New member
ניחוש פרוע שלי, שאכן מדובר בלאדה

בדיקת נוגדנים ובדיקת סי-פפטיד/אינסולין בצום יעזרו לפתור את התעלומה - אלו בדיקות סטנדרטיות שבד"כ עושים לסוכרתיים סוג 1 בתחילת דרכם.
&nbsp
&nbsp
 

tulkin

New member
במחשבה שניה...

אולי לא. אמרת שזה נמצא בבדיקה שגרתית, ואני מניח שלא היו תסמינים מיוחדים (שתן מרובה, צמא, איבוד משקל, וכו'...) - בד"כ ההתפרצות של לאדה יותר "אלימה" וקשה שלא לשים לב לתסמינים.
מצד שני - להגיע לA1C של 12% בלי לשים לב לתסמינים? גם מוזר.
מתי היתה הבדיקה השגרתית שלפני כן, שהיתה תקינה?
 

אנה1235

New member
לצערי

כן חוויתי צימאון עז ושתן תכוף אך ללא ירידה במשקל ולכן לא ייחסתי לכך חשיבות מרובה. כל חיי המדדים היו בנורמה ולא סבלתי משום מימצאים חריגים למעט אנמיה שאיתה כבר למדתי לחיות... בדיקות קודמות עשיתי שנתיים לפני הבדיקה שגילתה את הסוכרת והכל היה מעולה.לכן, לפי התסמינים שציינת, אני כן נוטה לקבל את האבחנה שמדובר ב LADA . ברשותך, כמה שאלות שמעניין אותי לשמוע את דעתך לפני השיחה עם רופא המשפחה כי את האנדו אפגוש רק בעוד 3 חודשים:
האם יש שינוי בטיפול בLADA מאשר בסוכרת 2? (אני היום על גלוקומין פעמיים ביום)
האם LADA וסוכרת 2 זהות מבחינת ההשלכות לטווח הארוך? מבחינת אי-תיפקוד הלבלב בסופו של דבר וכו'.
בכל מקרה,אבקש מהרופא הפניה לבדיקה שתקבע האם זהו המצב ואני חייבת לומר שככל שאני מתקדמת עם ההתמודדות עם הסוכרת ומגלה עוד ועוד דברים עליה, אני מגלה לדאבוני שאיני יודעת דבר.... )-:
 

tulkin

New member
רק אוסיף שגם האנדו שלי

פסל בהתחלה על הסף את נושא הלאדה. מבט אחד על הגיל והמשקל שלי לפני שנתיים הספיקו לו כדי לקבוע בפסקנות שיש לי סוכרת 2. הערת אגב של רופא המשפחה שלי והערה נוספת של תומרונתם כאן בפורום עוררו את חשדי, ובעקבותיו גם את חשדו של האנדו, וכמה שבועות אח"כ היה ברור שמדובר בלאדה. היום האנדו שלי מתגאה שאני לאדה "קלאסי" ומתנהג כאילו הוא יודע הכל בנוגע ללאדה

&nbsp
 
ממליץ לך

להירשם ולקרא בפורום תזונה קטוגנית בפייסבוק, זו התזונה בה את נוקטת ולכל השאלות שלך ולהרבה שעוד לא שאלת יש תשובות שם.
 
למעלה