סוכרת? מליון שאלות, למי שיש זמן וחשק - אשמח לעזרה

סוכרת? מליון שאלות, למי שיש זמן וחשק - אשמח לעזרה

הי לכולם,

אחרי שהעברתי את 48 השעות האחרונות בשוטטות באנטרט בעודי אחוזת בהלה ואמוק ולא קיבלתי תשובות, אשמח לעזרתכם :)

לפני כשנתיים וחצי התגלו אצלי ערכים בלתי תקינים של סוכר בדם בצום (116-120 מ"ג), הרופא לא התרגש, אז גם אני לא... לפני כחצי שנה הערכים קפצו לסביבות ה- 180-140 בצום ואף רופא לא אמר מילה. בשבוע שעבר בשאננות יתר התקשרתי לאנדוקרינולוג לקביעת פגישה, והסברתי למזכירתו שאני גבולית עם 174 מ"ג בבדיקה האחרונה, היא אמרה לי שאני לא גבולית. שוק ראשון: נעים מאד עולם, כנראה שיש לי סוכרת. לאחר מכן הופניתי (בטרם פגשתי רופא) לבדיקות דם יותר רחבות וכן קיבלתי מקופת החולים מד סוכר דוקרני ויצאתי לדרכי מצוידת בשוק השני: קופת חולים נותנת לי מד סוכר בחינם המוגדר לסוכרתיים בלבד, 2=1+1, אני סוכרתית. מצוידת במד הסוכר החדש והאופנתי שלי, שוטטתי לי בעולם החדש והסוכרתי שלי עם ערכי סוכר הנעים בין 140-240 (לרוב אני נעה בין 140-180, כשעתיים-שלוש אחרי האוכל. בבוקר בצום אני בסביבות 160-180).

אז עד שאגיע לרופא, ולפני שאפתח הפרעות חרדה, אני אשמח לקבל כמה תשובות מאנשים בדרך שיכולים ללמד אותי אולי דבר או שניים-
השאלות שלי הם:
1. איך זה שזה קרה אם ה bmi מעולה, כבר שנים שמקפידה על תזונה בריאה, אין סוכרת במשפחה... אני לא מוצאת על זה מידע, בכל מקום כתוב שאו שהסוכרתי מרזה מאד או שהוא בהשמנת יתר. ומה עלינו, על האנשים שהם במשקל תקין, ועם משפחה בריאה... שנים שעשיתי ספורט 5 פעמים בשבוע וכבר שנתיים שלא, אולי זה השפיע? ובקיצור, למה זה קרה לי? באמת שאשמח על מאמרים והכוונות לתשובה.

2. לא נתקלתי בקמצוץ, ולו שמץ קמצוצי, של היפוגליקמיה. מה זה אומר? למה היפוגליקמיה מקושרת?

3. קראתי, בלפחות חמישה אתרים שונים, שפעילות גופנית אמורה לעזור וכמובן שלא יכולתי להתאפק מלנסות בעצמי - עשיתי חימום ואירובי במשך 35 דקות, בדקתי את רמת הסוכר לפני, תו"כ ואחרי, התוצאות לא מזהירות, למשל- ירדתי מ156 ל130 ולאחר חצי שעה חזרתי ל150. האם זה עניין של אימנוים חוזרים ונישנים עד שמתחילים לראות תוצאות?

4. האם יתכן והמצב הפיך? אני יודעת שאתם תגידו לי שאני צריכה ללמוד לחיות עם זה, ושיהיה בסדר כל עוד אנהל אורח חיים נכון. אבל אז אני אענה שאם יש לי אפשרות לחלום, ולכוון לאפשרות שיתכן וקיימת, אז אני אשמח לקבל את ההשראה הנכונה לעשות זאת. אם יש לכם הפניות למאמרים שבהם יש עדות לאנשים שהצליחו להחלים, אשמח להפניות.

5. בנוגע לתזונת פליאו / ד"ר ברנשטיין, אני קוראת המלצות ובלוגים של סוכרתיים לתזונות האלו, וכבר הרבה זמן שיש לי את הספר "הסוד הקדמוני" בבית, ואני רוצה להתחיל. אם יש לכם המלצה לאיך כדאי לבנות את התזונה בתור התחלה, מה כדאי לבדוק ואיך כדאי לעשות את זה באופן שאתם מצאתם כהכי יעיל, אני אשמח לשמוע. גם אשמח להפניה לתזונאי/ת מתאימה.

6. טוב, אולי יהיו לי עוד שאלות, אבל זה נראה לי מתאים בתור התחלה :)

תודה רבה לכל מי שהספיק להגיע עד לפה!

tulkin

New member
אז ככה

לא נעים לגלות, אבל כדאי להתיידד עם המחלה וללמוד לנהל אותה ולחיות איתה. יש לך רמת סוכר בדם להתמודד איתה ולשלוט בה, ואת רוצה להימנע מתופעות לוואי וסיבוכים לא נעימים. החדשות הטובות, זה לא כזה נורא. החדשות הרעות - זה דורש שינוי, בד"כ משמעותי באורח החיים - בעיקר תזונה ופעילות גופנית.
לשאלותייך:
1. איש אינו יודע איך ומדוע סוכרת פורצת. יודעים על גורמי סיכון ועל קשרים גנטיים וכד' - אבל הכל סטטיסטי ואף אחד לא יודע למה, אצל מי, ומתי המחלה פורצת. מה שכן, ברגע שהמנגנון נדפק - הוא נדפק. לא יודעים לתקן. יודעים רק לנהל את החיים מסביב לכשל הזה, באופן שהשפעתו תהיה מינימלית. מה שסביר מאד - זה לא משהו שאת עשית לא בסדר. אין לך מה לחפש להאשים את עצמך.
2. היפוגליקמיה קורית רק למי שלוקח תרופות (בעיקר אינסולין) ולא שומר על איזון מוצלח. את לא לוקחת תרופות ולכן לא יכול להיות לך היפוגליקמיה.
3. פעילות גופנית עוזרת בהמון רמות גם בטווח הקצר, גם בטווח הבינוני וגם בטווח הארוך. תמשיכי לעשות. כמה שיותר יותר טוב. העליות והירידות - כי הגוף משתמש בסוכר ומייצר סוכר תוך כדי. לא סיפרת מה ומתי אכלת - אז ייתכן שהעליות נבעו מספיגת סוכר של אוכל שאכלת עוד לפני הפעילות.
4. נכון להיום המצב לא הפיך. עם ניהול נכון של המחלה, ובהתאם למצבך הרפואי ניתן לשמור על איזון ללא תרופות או עם מעט מאד תרופות. ולהמשיך לחיות כמעט כרגיל. גם לקיחת תרופות זה לא סוף העולם ואפשר פרקטית להמשיך לעשות הכל עם סוכרת. אני למשל רוכב אופניים למרחקים ארוכים (מאות קילומטרים) ללא שום בעיה. יש אנשים שטיפסו על האוורסט (או על הר גבוה אחר בסביבה, אני לא זוכר את הפרטים)עם סוכרת. בהחלט לא סוף העולם.
אני מעריך שתוך כ10-15 שנים תהיה תרופה לסוכרת. אבל עוד חזון למועד. המחקר כל הזמן מתקדם. כאמור, נכון להיות, אין תרופה. יש רק עזרים לניהול טוב של המחלה.
5. תזונה דלת פחמימות עוזרת מאד ומומלצת מאד (אם כי לא על ידי רופאים ודיאטנים). הייתי מתחיל בלקראו את הבלוג של אסף פלדמן (בלוג דל פחמימות) למידע נוסף.
&nbsp
בהצלחה :)
&nbsp
&nbsp

הי (-:

איזה כיף לקבל תגובה כל-כך מהר, תודה!
&nbsp
אז ככה:
"החדשות הטובות, זה לא כזה נורא." נראה לי שיהיה מי שיתווכח על זה, לצערי.... אבל אני מקווה שבתור התחלה, זה לא אמור להיות כזה נורא ועם פיקוח נכון אז אפשר לקוות שזה לא יסתבך.... משהו כזה.
&nbsp
1. "מה שסביר מאד - זה לא משהו שאת עשית לא בסדר." תודה! "אין לך מה לחפש להאשים את עצמך." כן, אני מסכימה איתך, באופן כללי יותר, אשמה לא עושה טוב וחבל להיכנס לפינה הזאת... אני פשוט מנסה להבין, אם אני כל-כך לא בקבוצת הסיכון, האם יש לזה השלכות עובדתיות כלשהן שיהיו מהותיות מבחינה פרקטית. כי למשל, מי שיודע שהסוכרת שלו קשורה בהשמנה - יכול לעבוד על שינוי ההתזונה ופעילות גופנית הקשורות בהרזיה. אני בטוחה, או רוצה להאמין, שיש מחקרים בהם נבדקו אנשים שחלו בסוכרת שלא מוגדרים בקבוצת הסיכון למחלה, שכן בכל רחבי האנטרנט מסופר שאחוזי הלוקים במחלה הולכים וגוברים עם השנים בקצב מסחרר בכל העולם. אז חיפשתי כיוון לתובנה מדעית, מחקרית, או קצה-חוט מעשי, או משהו כזה

&nbsp
2. אהה! תודה
&nbsp
3. באף אחת מהפעמים לא אכלתי בלפחות שעתיים שלפני. הערכים יורדים בכ10-20 מ"ג בדקות שאחרי הפעילות ואז, אחרי בערך 20 דקות, חוזרים למה שהיה מקודם... ולמשל היום, שניזונתי בעיקר מירקות וביצים, אני לא יודעת איזה סוכר אמור להתפרק. הבנתי שהלבלב גם מייצר סוכר (בהנחה שהוא פעיל אצלי שכן ערכי הגלוקוז לא מרקיעי שחקים) ככה שזה לא תמיד משנה כמה סוכר אכניס לגוף, הוא יודע את העבודה לבד /-:.
לגבי ההמלצה להמשיך בספורט - לקחתי!
&nbsp
4.

&nbsp
5. את הבלוג של אסף קראתי הלוך ושוב. גם לפני האבחנה דרך אגב... כבר כמה חודשים שאני כמעט לא נוגעת בפחמימות ובמזונות מעובדים. והתוצאות לא מזהירות. אז רציתי לשמוע עוד אנשים מפה, אנשים שאפשר לדבר איתם בשר ודם כאלו, כי הבנתי שיש פה אנשים שהצליחו ממש להגיע להישגים מרשימים!
&nbsp
&nbsp
תודה
ואמן, בהצלחה גם לך
&nbsp
&nbsp
&nbsp

tulkin

New member
אז לי היו תוצאות מרשימות:)

ירדתי מA1C של 11% ל 5.5% בחצי שנה בערך.
&nbsp
תעשי היכרות עם מדד הA1C - ממד רמת הסוכר הממוצעת ל3 חודשים. נמדד באחוזי מולקולת המוגלובין "מסוכרר" (כזה שעבר תהליך של חיבור למולקולת גלוקוז - תהליך שהוא בלתי הפיך), מתוך כלל ההמוגלובין בדם. בטח יהיה לך בבדיקות הדם הקרובות.
זה המדד הכללי שלך לשמירה על איזון. אצל אנשים בריאים הוא אמור להיות מתחת ל5.7. סוכרתיים במצב סביר הם אלה שזה מתחת ל6.5-7, אבל יש על זה ויכוחים. יש רופאים שטוענים שחשוב להגיע לערכים נמוכים ככל האפשר, רצוי בתחום של אדם בריא (אני בגישה הזו), ויש כאלה שאומרים שמתחת ל7 זה מספיק טוב והסיכוי לסיבוכים נמוך מספיק, ולא צריך להתאמץ מעבר לכך. כאמור - מחלוקת.
&nbsp
בכל מקרה, אני ירדתי מ11 (חולה מאד. מצב מסוכן!) ל 5.5 רק בזכות דיאטה דלת פחמימות ופעילות גופנית. ללא תרופות כלל.
לא כולם מצליחים. אבל מצבם של כמעט כולם משתפר ככל שהם אוכלים פחות פחמימות.
&nbsp
&nbsp

ההמוגלובין שלי מה זה מסוכרררר!!!!!111

וואו, אתה ממש בעניינים! כל הכבוד!!
איך אתה עושה את זה? מה התפריט שלך כולל (אם זו לא שאלה אישית מדי)?

לצערי כשהלכתי ובדקתי את הדבר המסוכרר - מסתבר שנבדקתי לפני שנתיים, והיתה לי רמה של 6.1 שזה כבר ערך שגבוה מטווח הנורמל, אבל הרופאים לא סיפרו לי שזה אמור להדאיג ואני לא חשדתי. כמה חבל.
בכל מקרה את הרמה החדשה שלי כנראה שאגלה רק בעוד כמה ימים ובנתיים אאלץ להשאר במתח...

tulkin

New member
לגבי 3 - לא הלבלב מייצר סוכר

הכבד מייצר סוכר. הלבלב לפעמים מודיע לכבד שהוא צריך לייצר סוכר. אבל הרבה פעמים הכבד עושה את זה בלי קשר.
&nbsp

tulkin

New member
וזה מאד חשוב כמה סוכר, כלומר פחמימות, תכניסי לגוף.

כל הרעיון בתזונה דלת פחמימות זה לא להכניס הרבה פחמימות לגוף, ואז רמת הסוכר לא יכולה לעלות יותר מדי. לוקח לגוף קצת זמן להסתגל למצב הזה (בימינו אלה אנחנו מורגלים לזמינות תמידית של פחמימות), ועד אז הוא מייצר הרבה סוכר כדי להתגבר על החסר הזה. אבל אח"כ הוא מתרגל ומפסיק, ואז רמות הסוכר יורדות מאד.
&nbsp

tulkin

New member
על הפיתה עצמה אני מוותר :)

אבל לאכול הרבה בשר זה אכן די בריא לסוכרתיים :)

tulkin

New member
ואגב - לא סיפרת לנו בת כמה אתה וכד'...

אבל אם את מעבר לגיל של סוכרת נעורים (כלומר מעל 25), שווה לבקש מהרופא שיבדוק שאין לך LADA, שזה סוג ביניים של סוכרת, יותר קשה לזיהוי, אך הוא עובד קצת אחרת. במילים אחרות חשוב לאבחן אותך נכון אם את סוג 1 או סוג 2 - זה עשוי להשפיע על סוג הטיפול וסוג הניהול שיומלץ לך, וכן על הערכת מצבך.
&nbsp

tulkin

New member
אני כבר עובד כמה חודשים

על לחש אנימגוס שיהפוך אותי לחולדה כדי שאוכל להיעזר בכל המחקרים האלה :)
&nbsp

DDN

New member

נחמד להיתקל באנשים שאין להם בעיה לשלב את עולם המושגים של הארי פוטר בלקסיקון שלהם
ישר כוח!
&nbsp

tulkin

New member
אני אכן מודה שמושגים מהעולם שמכנים "אמיתי" מועילים לעתים

Dave1972

New member
רק אגיד לך שאני בדיוק כמוך

הגעתי לכאן אחרי ההפתעה שאני סוכרתי כבר זמן מה ולא ממש סיפרו לי על זה.
הפורום הזה מדהים. ים מידע אבל הבונוס המדהים שלו הוא האנשים!
בזכותם ובעזרתם הורדתי את ה-A1C שלי מ9.4 ל-5.7 בתוך מספר חודשים קטן. תופעות הלוואי של זה אגב הם ירידת משקל של 12 ק"ג. אבל לך זה לא חשוב, להבנתי. מה שכן היום אני עושה ספורט (ואפילו התמכרתי) - 3 פעמים בשבוע 10 ק"מ ריצה.
&nbsp
ראיתי ששאלת הרבה. זה טוב. עדיין לא איתגרת את החבר'ה כמוני (הודעה כמו שלך הייתי שולח בערך 3 פעמים ביום במשך חודשיים), אבל יש לך פוטנציאל.

הי דייב,

תודה על העידוד :)

כל הכבוד על ההתעקשות וההשקעה,
בימים האחרונים קראתי את הפורום הרבה עמודים אחורה וקיבלתי הרבה השראה ממך!

למעלה