סוכרת נעורים

the rose2

New member
סוכרת נעורים

היי.. אני בחורה בת 22 ורוצה להתחתן עם בחור בן 25 שיש לו סוכרת נעורים.. האם זאת מחלה קשה או שיכולים לחיות איתה בלי דאגות ומה הסיכויים להביא ילדים עם סוכרת נעורים?.. אשמח אם מישהו עם ניסיון יכול להסביר לי.. יש לציין שאבא שלי יש לו גם סוכרת אבל סוכרת סוג 2 .
תודה מראש

imanub

New member
לצאת עם בחור עם סכרת

התשובה היא שזה תלוי.
אדם מאוזן היטב יכול לחיות חיים ארוכים ובריאים ללא סיבוכים וללא בעיות, כמובן שהוא יכול להביא ילדים (בריאים - הסיכוי לילדים סוכרתיים הוא פחות מ-10%). אבל
זאת יכולה גם להיות מחלה מאוד קשה עם השלכות קשות על כל הגוף (רגליים, עניים, לב, מוח, תפקוד מיני ועוד).
שימי לב, לאיזון שלו כרגע ולמה שאת מעריכה לגבי העתיד (אם הוא אדם אחראי מספיק לדאוג לבריאותו) - אם את דואגת אולי תבקשי להיפגש איתו עם הרופא שלו שיסביר לך את ההשלכות.
אני כרגע יוצא עם משהי והסברתי לה כך.
אם את רוצה לדבר איתי תפני אלי בפרטי.

imanub

New member
מה יהיה בעתיד?

יש עוד נקודה חשובה לדעתי בעניין הזה. הטיפול בסכרת מתקדם עם השנים (אינסולין הומני - מדידה בשתן - גלוקומטר - משאבה - מד רציף - ועוד).
כל שלב כזה מסייע לחיים נורמלים יותר ומאפשר לשמור על איזון טוב יותר עם סיכוי נמוך יותר לסיבוכים.
בעתיד צפויות להיות התפתחויות נוספות (בזמן ובהיקף לא ידוע) שחלקן בשלבי מחקר מתקדמים יחסית, והן וודאי יסייעו לחיים נוחים ובריאים יותר.
כלומר, גם אם היום החיים לא כ"כ נוחים עם סכרת ויש חשש מסויים לילדים סכרתיים בעתיד החיים צפויים להיות נוחים יותר וסביר שלילדים יהיו פתרונות מתקדמים יותר.

תומרונתם

New member
מנהל
ברכות

כמו שנאמר מעלי, סכרת היא מחלה שאפשר לחיות איתה חיים מלאים וטובים - כל עוד שומרים על הכללים ודואגים לטיפול ואיזון.
צריך באופן קבוע לשמור על תזונה נכונה (זה לא שאי אפשר לאכול שטויות מידי פעם, אבל לא בתור דרך חיים), צריך לעשות בדיקות דם פעם בכמה חודשים, ולראות רופא פעם בכמה חודשים-שנה כדי לוודא שהכל כשורה, ורצוי מאוד לשמור על פעילות גופנית סדירה.
&nbsp
לגבי ילדים - כאמור, סכרת מאוזנת מאפשרת חיים מלאים ורגילים, וכלול בכך גם הבאת ילדים לעולם

למעלה